Μουσική

8 τραγούδια που θα σε κάνουν να χαθείς στις σκέψεις σου το βράδυ

Το να βάλεις μουσική να ακούσεις το βράδυ για να χαλαρώσεις, είναι κάτι που απλά κάνεις, αυθόρμητα, χωρίς να το σκεφτείς. Ειδικά εσείς που ζείτε μόνοι σας καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ. Υπάρχουν πολλά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, τα οποία είναι λες και δημιουργήθηκαν για να σε κάνουν να χάνεσαι στις σκέψεις σου λίγο πριν πας για ύπνο (είτε αυτές είναι χαρούμενες, είτε πιο μελαγχολικές).

#1 Imagine – John Lennon

Προφανώς και θα ξεκινούσα τη λίστα με αυτό το τραγούδι. Θεωρώ πως είναι μακράν το καταλληλότερο τραγούδι για περισυλλογή, να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα και, συγχρόνως, να ονειρευτείς έναν καλύτερο κόσμο (και γιατί όχι; Να πάρεις ερεθίσματα για να τον χτίσεις!).

#2 Comptine d’un autre été – Yann Tiersen

Εντάξει, ξέρω, δεν είναι τραγούδι, αλλά δεν παύει να είναι απίστευτο κομμάτι και να δημιουργεί ένα mood χαλάρωσης. Και επιπλέον, ο Yann Tiersen είναι απίστευτος καλλιτέχνης.

#3 Iron Sky – Paolo Nutini (Abbey Road Live Session)

Απίστευτο τραγούδι. Φοβερή φωνή. Μπορώ να μιλάω ώρες γι΄αυτό το τραγούδι, οπότε απλά σταματάω εδώ, γιατί θα κουράσω.

#4 Πυροσβεστηρας – Λεωνιδας Μπαλαφας

Αυτό το τραγούδι με κάνει να σκέφτομαι βραδιές στην παραλία, με φωτιά, φίλους γύρω από αυτήν και, φυσικά, κιθάρα. Δοκίμασε να το ακούσεις μετά από μία κουραστική μέρα. Είναι βέβαιο ότι θα ξεχαστείς από οποιαδήποτε έγνοια και αμέσως θα αρχίσεις να σκέφτεσαι τα μελλοντικά σου ταξίδια.

#5 Stand up – Hindi Zahra και Soha Mil Pasos – Isabelle & Felicien

Η πρώτη φορά που τα άκουσα αυτά τα δύο ήταν σε ένα μάθημα σύγχρονου χορού. Σου βγάζουν κι εσένα μία διάθεση χαλάρωσης και χαράς ταυτόχρονα ή μόνο εμένα μου συμβαίνει; (Ναι, έκλεψα λίγο και έβαλα δύο τραγούδια σε έναν αριθμό, don΄t judge people)

#6 Snow Patrol – Chasing Cars

Μπορεί να αναφέρθηκα στη μουσική που ακούμε το βράδυ, χαλαρά, στο σπίτι μας, αλλά το συγκεκριμένο δοκίμασε να το ακούσεις όταν πας για περπάτημα, στην εξοχή. Το λέει και το τραγούδι. Ξέχνα τον κόσμο. Και αυτό θα κάνεις εκείνη τη στιγμή, υπογράφω.

#7 Ain΄t Got No, I Got Life – Nina Simone

Πολύ συχνά εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να θεωρούμε τα προβλήματα μας τα πιο σημαντικά όλου του κόσμου. Άκου αυτό το τραγούδι ένα βράδυ μετά από μία μέρα γεμάτη αγχωτικές σκέψεις και θα αναθεωρήσεις τι είναι σημαντικό και τι όχι. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φορά που θα το έχεις ξεχάσει πάλι.

#8 Fast car – Tracy Chapman

Απλά δε γινόταν να μην το συμπεριλάβω στη λίστα. Άκουσε το και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ, μιας που θα χαλαρώσεις κατευθείαν.

Το πιο σημαντικό στο θέμα «μουσική» είναι να σου δημιουργεί συναισθήματα και σκέψεις. Για αυτό, άλλωστε, θεωρείται μέσο έκφρασης.

8 τραγούδια που θα σε κάνουν να χαθείς στις σκέψεις σου το βράδυ
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top