Βιβλίο

8 βιβλία που προτείνει ο Mark Zuckeberg

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckeberg κατάφερε όχι μόνο να γίνει διάσημος και πάμπλουτος, αλλά και να “μπει” στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Όμως, κατά κάποιον τρόπο μπορούμε και εμείς. Ο Zuckeberg ανακοίνωσε μερικά από τα βιβλία που του τράβηξαν την προσοχή και τα προτείνει ανεπιφύλακτα.

1/ CREATIVITY, Inc
Ένα ενδιαφέρον βιβλίο που μας ταξιδεύει στο κέντρο της Pixar Animation παρουσιάζοντας συναντήσεις και διάφορα γεγονότα που αφορούν μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες που έγιναν ποτέ. Κεντρικό θέμα η δημιουργικότητα που μας δίνει πολλές ιδέες και σίγουρα αξίζει να το διαβάσουμε.

2/ Sapiens
Σήμερα όλοι γνωρίζουμε για τον homo sapiens. Υπήρχαν όμως, και άλλα είδη νωρίτερα. Αν αναρωτιέστε τι έγινε με τα προηγούμενα είδη ή και με εμάς, αυτό είναι ένα βιβλίο που θα σας δώσει τροφή για σκέψη. Ο Dr. Yuval Noah Harari μέσα από μεγάλη έρευνα και συνδέοντας την ιστορία με την επιστήμη προσπαθεί να μελετήσει συγκεκριμένα γεγονότα, καθώς και τον ρόλο που έπαιξαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των χρόνων στο οικοσύστημα.

3/ Genome
Ένα βιβλίο που όπως καταλαβαίνουμε από τον τίτλο του αναφέρεται στο γονιδίωμα. Πιο συγκεκριμένα, μας παρουσιάζει με φοβερό τρόπο τα χρωμοσώματα και επιλέγοντας ένα γονίδιο που έχει ανακαλυφθεί πιο πρόσφατα για κάθε ζεύγος χρωμοσωμάτων μας αναφέρει μια ιστορία για το καθένα. Έτσι, ο Matt Ridley μας εντυπωσιάζει και μας βοηθάει να κατανοήσουμε αυτό τον ακρογωνιαίο λίθο της επιστήμης.

4/ Dealing with China
Σ’αυτό το βιβλίο, ο Paulson μεταξύ άλλων, απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν την οικονομική δύναμη της Κίνας, τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις στη Δύση και οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να εργαστούν και να επωφεληθούν από την Κίνα.

5/ Τhe Varieties of Religious Experience
Ένα βιβλίο από τον ψυχολόγο του Harvard και φιλόσοφο, William James που περιλαμβάνει τις γνωστές Gifford Lectures που αφορούν τη φυσική θεολογία και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία το 1901 και το 1902. Οι διαλέξεις αφορούν τη φύση της θρησκείας, καθώς και την απόρριψη της επιστήμης σχετικά με τη μελέτη της θρησκείας.

6/ The Rational Optimist
Ένα βιβλίο με μηνύματα αισιοδοξίας, καθώς ο Matt Ridley ισχυρίζεται ότι τα οφέλη που προσκομίζουμε από το εμπόριο, την τεχνολογία και την καινοτομία θα αυξήσουν την ανθρώπινη ευημερία.

7/ Rational Ritual
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το ίντερνετ, οι μπύρες ή άλλα θέματα κυριαρχούν στις διαφημίσεις; Ακόμη, για ποιο λόγο οι επαναλήψεις κυριαρχούν στις τελετουργικές ομιλίες και στους ύμνους; Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα χρησιμοποιώντας την κοινή γνώση.

8/ On immune: An Inoculation
H Eula Biss αναφέρεται στους φόβους μας για την κυβέρνηση, για τον αέρα που εισπνέουν τα παιδιά μας, τα εμβόλια που κάνουν και με βάση τη δική της εμπειρία ως μητέρα υποστηρίζει ότι δεν μπορούμε να φοβόμαστε για όλα αυτά και τονίζει το πόσο συνδεόμαστε όλοι μεταξύ μας και με τη μοίρα μας.

8 βιβλία που προτείνει ο Mark Zuckeberg
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top