Daily Yang

9 πράγματα που δε θα καταλάβουν ποτέ οι γυναίκες για τους άνδρες

Πάντα θεωρούσα άσκοπο να περιγράφονται το γυναικείο και το αντρικό φύλο ως εκ διαμέτρου αντίθετα με αλληλοαποκλειόμενες συμπεριφορές. Η άποψη αυτή είναι αρκετά γενικευτική και επικίνδυνη όσον αφορά την περιγραφή των έμφυλων συμπεριφορών. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πράγματα που κάνουν (ορισμένοι, έστω) άντρες, τα οποία εμείς οι γυναίκες δε θα καταφέρουμε ποτέ να κατανοήσουμε. Θες στις σχέσεις, θες στις φιλίες, θες στο ντύσιμο; Τα παραδείγματα είναι πολλά. Παρακάτω περιγράφω 9 από αυτά.

#1 Κορνάρισμα αντί του φλερτ
Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που το κάνουν όλοι οι άντρες (δεν έχουν όλοι οι άντρες αυτοκίνητο, θα μου πεις). Αλλά πρέπει να το παραδεχτείς ότι η συχνότητα του φαινομένου αυτού είναι ενοχλητικά υψηλή. Δε ξέρω καμία γυναίκα που να μην της έχει συμβεί, όσο περπατάει, να ακούσει α) κορνάρισμα, β) καγκούρικη ατάκα πεσίματος και γ) σπινιάρισμα αυτοκινήτου μέσα σε 1 νανοδευτερόλεπτο. Η πράξη είναι τόσο καλά σκηνοθετημένη που έχει αρχή-μέση-τέλος! Κι ενώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε γενικά για τους τρόπους που οι άντρες επιλέγουν να φλερτάρουν, νομίζω αυτός ξεχωρίζει γιατί δεν έχει καμία απολύτως λογική. Ποιος ήταν αυτός που σας είπε ότι η κόρνα λειτουργεί σαν ερωτικό κάλεσμα;

#2 Το Friendzone
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται εξηγήσεις. Η λέξη είναι εξάλλου περιλάλητη στο αντρικό λεξικό. Σύμφωνα λοιπόν με τον αστικό μύθο, οι γυναίκες (σωρευτικά) θέλουν ένα καλό παιδί κι όταν το βρίσκουν τον κάνουν φίλο. Κι όποιος άντρας μπήκε στο friendzone δε ξαναβγήκε ποτέ. Δε θα καταλάβω αν όντως οι άντρες πιστεύουν σε αυτό ή αν είναι μια δικαιολογία, την οποία δε θέλουν να αφήσουν, από τότε που την είδαν σε αμερικανικό site με memes. Αλλά μιας και αναφερθήκαμε στο friendzone, ας πούμε δύο πράγματα. Πρώτον, δεν υπάρχει. Δεύτερον, το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες θέλουν να βρουν ένα καλό παιδί, δε σημαίνει ότι θα δέχονταν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ καλό παιδί. Μην επιχειρείτε να βαφτίσετε αλλιώς την αποτυχία σας να κάνετε μια κοπέλα να σας δει ερωτικά. Αποδεχτείτε την έλλειψη ερωτικής έλξης  σαν φυσικό φαινόμενο της ζωής και προχωρήστε παραπέρα.

#3 Ο σηκωμένος γιακάς
Θα ήθελα να μελετηθεί ψυχολογικά ποιος παράγοντας συνδέει το σηκωμένο γιακά με την αντρική αυτοπεποίθηση. Τι συμβολίζει το statement κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά; Ή τέλος πάντων ποιος ήταν ο άντρας που τον σήκωσε πρώτος (τον γιακά, έτσι) και ζηλέψατε όλοι οι υπόλοιποι; Υποψιάζομαι ότι ήταν ο Κόμης Δράκουλας. Αν υπάρχουν άντρες που με διαβάζουν αυτήν τη στιγμή, θέλω διακαώς και κολασμένα να μάθω τι σας οδηγεί σε αυτήν την κίνηση.

#4 Τα φιλικά βρισίδια
Θυμάστε στο σχολείο που τα αγόρια χωρίζονταν σε ομάδες και παίζανε ποδόσφαιρο/μπάσκετ; Θυμάστε που όταν μια ομάδα έχανε, άκουγες βρισιές για σπίτια, μάνες και τριτοξάδερφα ΑΛΛΑ μετά από μισή ώρα τα βρίσκανε και αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον «bro»; Το έχω παρακολουθήσει, με το ίδιο σοκ στο βλέμμα, να συμβαίνει και στην ενήλικη ζωή μου. Ε, αυτό εμείς οι γυναίκες δεν το καταλαβαίνουμε. Αν δυο γυναίκες μαλώσουν, κάπου στην 5η δημοτικού, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα θυμούνται τον καβγά για πάντα με το ίδιο πάθος που συνέβη εκείνη την ημέρα. Δίπλα στο σκάμμα, απέναντι από τις τραμπάλες, Ελένη!

#5 Η περιγραφή του αγώνα
Δε θέλω να σχολιάσω τη τρέλα με την εκάστοτε ομάδα γιατί δεν είμαι έτοιμη για το hate που ενδεχομένως θα επακολουθήσει. Ας μιλήσουμε για τον τρόπο που επιλέγετε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα κι αυτός είναι με την ένταση της τηλεόρασης στο τέρμα. Γιατί; Γνωρίζετε τους κανόνες του ποδοσφαίρου από 5 χρονών και έχετε live εικόνα από τον αγώνα. Τι πειράζει αν χάσετε μια λέξη; Μην κάνετε σαν γιαγιάδες που βλέπουν τούρκικα στη διαπασών ενώ 1) δεν ξέρουν τούρκικα και 2) υπάρχουν υπότιτλοι.

#6 Οδηγίες διαδρομής
Ένα άλλο μεγάλο μυστήριο γύρω από την αντρική συμπεριφορά είναι ο λόγος που προτιμούν να φάνε ληγμένα αλλαντικά (πράγμα που κάνουνε έτσι κι αλλιώς) από το να ρωτήσουν για τη διαδρομή όταν έχουν χαθεί. Έχεις δει άντρα σε τέτοια φάση; Είναι σαν να παίζει σε τηλεπαιχνίδι και η εύρεση της διαδρομής να του εξασφαλίζει αυτομάτως μεζονέτα στη Φιλοθέη.

#7 Φόβος της δέσμευσης
Δεν ξέρουμε τι είναι. Είναι αναγνωρισμένο ιατρικά; Φεύγει; Πονάει; Το ακούγαμε που το λέγανε σε ταινίες αλλά δεν ξέραμε ότι το παθαίνατε πραγματικά. Πολλές συμπεριφορές εντός της σχέσης είναι δύσκολο να τις εξηγήσουμε όταν βλέπουμε να τις αναπαράγει ο σύντροφός μας, αλλά αυτή είναι από τις ενδεικτικότερες. Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει, απλώς ίσως θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε την κατάσταση αυτήν αναλυτικότερα ώστε να ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε όταν είστε υπό το καθεστώς της φοβίας. Και γενικά φτου φτου, μακριά!

#8 Θέματα υγιεινής
Θαυμάζω τον άντρα που έχει ένα σαπούνι για όλα. Πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, πάτωμα. Δεν τον ζηλεύω, αλλά τον θαυμάζω για την πρακτικότητά του. Από την άλλη, αυτό που μπορεί να κυκλοφορεί με το ίδιο ρούχο για 3 μέρες «αφού δεν είναι λερωμένο» (άκου εκεί δικαιολογία), δε θέλω καν να μπω στη διαδικασία να το κατανοήσω. Ούτε το μύρισμα της μασχάλης δημοσίως. Ούτε την άρνηση να αλλάξει εσώρουχα/ κάλτσες. Ούτε την άρνηση να πετάξει εσώρουχα/κάλτσες, όταν τα εν λόγω μοιάζουν πια με δικτυωτά καλσόν.

+9  Ball adjustment
(Το είπα αγγλικά, γιατί με διαβάζουν και συγγενείς και ντρέπομαι). Περιορίστε την επιθυμία να κάνετε την προαναφερθείσα πράξη, τουλάχιστον σε δημοσίους χώρους. Ευχαριστώ, να ‘στε καλά!

Σίγουρα κάτι θα έχεις κατά νου κι εσύ, αναγνώστρια του Yang, να προσθέσεις στη λίστα με τις ακατανόητες συμπεριφορές. Και σίγουρα, κάπως θα μπορείς κι εσύ, αναγνώστη του Yang, όλα τα παραπάνω να τα δικαιολογήσεις. Περιμένω τα μηνύματα αμφότερων.

9 πράγματα που δε θα καταλάβουν ποτέ οι γυναίκες για τους άνδρες
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top