Σούξου -Μούξου

Αξίζει να ρισκάρεις μια φιλία για έναν έρωτα;

Ίσως να σου έχει τύχει και σένα αυτό που βλέπεις στις ταινίες και φαντάζει τόσο παραμυθένιο. Ερωτεύτηκες τον φίλο σου, ένα άτομο με το οποίο περνάς πολύ ωραία, μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, τους προβληματισμούς σου, σε συμβουλεύει και σε κάνει να γελάς. Αλλά δεν παύει να είναι ένας φίλος και δεν “επιτρέπεται” να τον δεις διαφορετικά. Ποιος είναι όμως αυτός που καθορίζει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε άτομο που βρίσκεται στη ζωή μας; Και εάν τα δεδομένα αλλάξουν και δημιουργηθούν άλλου είδους συναισθήματα;

Και φτάνει η στιγμή που έρχεσαι αντιμέτωπη με το δίλημμα: Αξίζει να ρισκάρω μια τόσο καλή φιλία για ένα δυνατό συναίσθημα που δεν ξέρω καν αν θα εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο; Αρχίζει μια περίοδος ατελείωτων μονολόγων και βροχή τα ερωτήματα προς τον εαυτό σου. «Πώς θα τον δω διαφορετικά, ενώ τόσο καιρό τον βλέπω σαν φίλο; Και εάν δεν δουλέψει; Βέβαια, αν δεν δοκιμάσουμε πώς θα ξέρουμε αν τελικά ταιριάζουμε μέσα σε μια σχέση; Και εάν χωρίσουμε και τον χάσω και από φίλο;»

Calm down! Πράγματι, το να βρεθείς σε αυτή την κατάσταση είναι ταυτόχρονα τόσο συναρπαστικό όσο και λίγο τρομακτικό. Γιατί από τη μια το να ερωτευτείς ένα πρόσωπο που είστε τόσο κοντά, κατά πάσα πιθανότητα θα σου βγει σε πολύ καλό. Μην ξεχνάς ότι στα φιλικά ματς μπαίνουν τα καλύτερα γκολ. Αλάνθαστη συνταγή! Από την άλλη βέβαια, φρικάρεις λίγο τη στιγμή που ανταλλάσσετε το πρώτο φιλί, γιατί συνειδητοποιείς ότι μόλις πριν μια μέρα θεωρούσασταν φιλαράκια!

Ωστόσο, πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση να πεις το «ναι» για αυτή τη σχέση που πάει να ξεκινήσει, σκέφτεσαι όλα τα πιθανά σενάρια. Και αυτό το κάνεις όχι γιατί δεν θέλεις να απολαύσεις αυτό το πολύ έντονο συναίσθημα που σου έχει γεννηθεί, αλλά γιατί σκέφτεσαι ότι αν γίνει μια στραβή, αν κάτι δεν πάει καλά, αν τελειώσει κάποια μέρα αυτό που αισθάνεστε, θα χάσεις αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή σου. Και αυτό είναι το μόνο που δεν θέλεις. Γιατί ας μην γελιόμαστε, φιλία, έρωτας, και ξανά από την αρχή δεν παίζει. Είναι ας πούμε μια φάση «όλα ή τίποτα», καλώς ή κακώς.

Βέβαια, και αν δεν ρισκάρεις, ίσως κάποια μέρα να μετανιώσεις για κάτι που δεν έκανες και που δεν θα μάθεις ποτέ που θα σε οδηγούσε αυτή η επιλογή. Επομένως, στο χέρι σου είναι αν θα επιλέξεις να ζήσεις μια ασφαλή ζωή με «αν», χωρίς ρίσκα και ριψοκίνδυνες αποφάσεις ή αν θα ζήσεις αυτό που θέλεις, ακόμη και αν το μετανιώσεις κάποια στιγμή. Keep in mind: τίποτα δεν είναι απόλυτο στη ζωή. Άρα, σκέψου ότι και να καταπνίξετε το συναίσθημα που νιώθετε ο ένας για τον άλλον και δεν το αποκαλύψετε ποτέ, ίσως στο μέλλον να σας γυρίσει boomerang γιατί απλώς δειλιάσατε μπροστά σε αυτό το ξεχωριστό συναίσθημα που είχατε την τύχη να νιώσετε.

Αξίζει να ρισκάρεις μια φιλία για έναν έρωτα;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top