Σούξου -Μούξου

Αμάρτησα και απάτησα – πώς να το αποκαλύψω;

photo: huffingpost.com

Αυτό το άρθρο είναι για εσένα αμαρτωλό ον, που νυχτοπερπατάς και μοιράζεις τα φιλιά σου. Απίστησες και τώρα το έχεις μετανιώσει; Θες να εξιλεωθείς και να μιλήσεις και δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, ε; Σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να το ξεστομίσεις στον άλλον «Ε, αγάπη μου, ψάξε λίγο το κεφάλι σου και πες μου νιώθεις τίποτα;».

Είτε έγινε καταλάθως, είτε θελημένα, η απιστία αποτελεί «έγκλημα» για μια σχέση. Αν πάρεις την σκληρή, αλλά γεμάτη θάρρος, απόφαση να το αποκαλύψεις στο σύντροφό σου, τουλάχιστον φρόντισε να του έρθει ήρεμα:

#1 Προετοίμασε το έδαφος

Kάνε τον σύντροφό σου να υποψιαστεί τι του έρχεται. Θες να του βάζεις τραγουδάκια με το κατάλληλο περιεχόμενο; Be my guest, μπορώ να σου προτείνω κάτι πρόχειρο που μου έρχεται στο μυαλό «Λευτέρης Πανταζής – Άπιστος», αξία σταθερή.

#2 Κάνε μια τυχαία συζήτηση

«-Αγάπη μου, τι γνώμη έχεις για την απιστία; -Την χειρότερη». Καλά αρχίσαμε. Προτού προβείς σε τέτοιες αποκαλύψεις , προσπάθησε να μάθεις όσο τον δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το πώς βλέπει το θέμα της απιστίας. Προσπάθησε να μάθεις αν είχε ιστορικό και πώς αντέδρασε σε αυτό έτσι, ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά κρίμα είναι να βρεθείς με κάνα τασάκι στο κεφάλι.

#3 Οργάνωσε τις σκέψεις σου.

Κάνε ένα πλάνο στο κεφάλι σου πάνω στο τι θα πεις και τον τρόπο που θα το πεις. Χρειάζεται να δώσεις κάποιες σοβαρές εξηγήσεις. Οι απαντήσεις τύπου «Δεν ξέρω γιατί το έκανα» είναι τουλάχιστον γελοίες και βγαίνουν από γελοία άτομα. Πρέπει να εξηγήσεις στον άνθρωπο σου γιατί το έκανες, του αξίζει μια σοβαρή, ενήλικη και πάνω από όλα ειλικρινής εξήγηση.

#4 Ρίξε την βόμβα

Φτάσαμε στο τελικό βήμα, καθίζεις τον (πρώην;) σύντροφο απέναντι σου, του κρατάς το χέρι και του λες τι έκανες. Εξηγείς ήρεμα και δέχεσαι ό,τι κι αν σου πει, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά έτσι και αλλιώς. Εσύ έκανες την επιλογή σου. Ακόμα και αν ο άλλος σου όπλισε το χέρι με το πιστόλι, εσύ επέλεξες να πατήσεις την σκανδάλη.

Αν περάσει αυτή η μπόρα καλώς, αν πάλι δεν περάσει και τραβήξετε διαφορετικούς δρόμους τότε πάλι καλώς. Μάθε από τα λάθη σου και συνέχισε την ζωή σου, δεν είσαι ο μόνος που έχει κάνει τέτοιο λάθος. Σε άλλους βγήκε σε καλό, σε άλλους πάλι όχι. Εξάλλου, όταν έχεις ακαταμάχητη χημεία με τον άλλον, πώς γίνεται να αντισταθείς;

Αμάρτησα και απάτησα – πώς να το αποκαλύψω;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top