Κοινωνικά

Αν είσαι άντρας, παράτησε το ξυραφάκι για κανά μήνα

Νοέμβριος, φθινοπωρινός μήνας, μουντός και γεμάτος βροχές. Ένας μήνας που απουσιάζει ο ήλιος και η λιακάδα. Παρ’ όλα αυτά ο Νοέμβριος έχει συνδεθεί με κάτι το φωτεινό, κάτι που προσφέρει ελπίδα και υποστήριξη. Αυτό λοιπόν είναι το κίνημα του no-shave November, το όποιο αφορά το “ταξίδι “ενός μήνα για όσους συμμετέχουν σε αυτό. Για τι είδους “ταξίδι” πρόκειται; Οι συμμετέχοντες σε αυτό το “ταξίδι” δεν ξυρίζονται, έτσι ώστε να διατηρήσουν μία στάση ευαισθητοποίησης απέναντι στο θέμα του καρκίνου.

Ο σκοπός του no-shave November είναι οι συμμετέχοντες να αγαπήσουν τα μαλλιά και τις τρίχες τους, που πολλοί ασθενείς με καρκίνο χάνουν, για αυτό λοιπόν τα αφήνουν να μεγαλώσουν, ώστε να είναι ατίθασα και ελεύθερα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς των χρημάτων, που ξοδεύει κάποιος στο ξύρισμα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου και να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, εν ολίγοις να σωθούν ζωές.

Movember
To no-shave November αποτελούσε παράδοση για πολλά χρόνια, η παράδοση αυτή ξεκίνησε και έγινε γνωστή το 2009 από μέλη της οικογένειας Chicagoland Hill. Η οικογένεια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το κίνημα ως μέσο για να μαζέψουν λεφτά για φιλανθρωπία. Το συγκεκριμένο κίνημα είχε ιδιαίτερη σημασία για την οικογένεια, καθώς ο πατέρας, των 8 παιδιών, πέθανε από καρκίνο το 2007.

Σίγουρα οι περισσότεροι γνωρίζαμε το κίνημα, αλλά όχι τον λόγο της ύπαρξη του. Είναι σημαντικό λοιπόν να αναζητάμε πέρα από αυτό που μας προσφέρεται. Η ουσία είναι βαθιά κρυμμένη. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι να βοηθάμε όλοι στη στήριξη του κινήματος, παρέχοντας κίνητρο σε αγόρια και άντρες να δοκιμάσουν να απαλλαγούν από το ξυραφάκι τους για ένα μήνα.

Εφαρμόζοντας κάτι το οποίο μοιάζει τόσο μικρό και ασήμαντο, μπορεί κάποιος να συμβάλλει σε κάτι σπουδαίο, κάτι που είναι εν τέλει σημαντικό. Να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Γι’ αυτό αγόρια ο επόμενος Νοέμβρης σας προσκαλεί σε έναν αγώνα κατά του ξυραφιού και υπέρ της γενειάδας.

Αν είσαι άντρας, παράτησε το ξυραφάκι για κανά μήνα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top