Ανδρική Μόδα

Το ανδρικό γιλέκο: η επίσημη και η αθλητική εκδοχή του

Ένα από τα παλαιότερα χρονολογικά κομμάτια στο χώρο της μόδας είναι το γιλέκο (waistcoat). Με περισσότερα από 330 χρόνια ζωής, το ανδρικό γιλέκο αποτελεί το διαχρονικότερο κομμάτι για ένα επίσημο -και μη- ντύσιμο.

Συνήθως, το βλέπουμε ως συμπλήρωμα ενός 3-piece κοστούμι και ως συνώνυμο της κομψότητας. Η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός όλων αυτών με ένα παλτό μπορεί να καλύψει σημαντικό μέρος του ορισμού «gentleman». Αν και το πιο διακριτικό μέρος του συνόλου, σίγουρα μπορεί να προκαλέσει τη διαφορά. Γιλέκα σε πιο έντονα χρώματα ή με εντυπωσιακά print έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν ακόμη και ένα μονόχρωμο κοστούμι ενδιαφέρουσα στυλιστική επιλογή. Για μία ακόμη περισσότερο εντυπωσιακή εμφάνιση, δυναμικά στο προσκήνιο έχουν εμφανιστεί τα total printed κοστούμια, που φυσικά θέλουν μεγάλη προσοχή και απευθύνονται κυρίως στους κατεξοχήν fashionistas.

collage1

Βέβαια, το γιλέκο μπορεί να σταθεί και μόνο του, χωρίς επιπλέον συμπληρώματα. O  Magic Mike ίσως να μην αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ωστόσο οι κλασσικές ταινίες του Hollywood αποδεικνύουν πως το γιλέκο αποτελεί τη χρυσή τομή για τις στιγμές που ένα 3-piece σύνολο είναι υπερβολικό, ενώ ένα μόνο πουκάμισο δε φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό. Φορεμένο επίσης με ένα παλτό, το γιλέκο έχει και πάλι το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

collage2

Εκτός από τα επίσημα γιλέκα, ιδιαίτερα διαδεδομένα στον τομέα της ανδρικής ένδυσης, είναι και τα αθλητικά. Απαραίτητο σχεδόν συμπλήρωμα για χειμερινές athletic εμφανίσεις, χρήσιμο για το ανοιξιάτικο layering και ανατρεπτικό όταν συνδυάζεται με formal κομμάτια για street style εμφανίσεις. Το αθλητικό γιλέκο καταφέρνει να συνδυάσει με άψογο τρόπο την άνεση και την μοντέρνα αισθητική και για το λόγο αυτό συνιστά μια πρακτική επένδυση. Σε περίπτωση που μέχρι τώρα απουσίαζε από τη ντουλάπα σας, τώρα ήρθε η στιγμή να προσθέσετε μια νέα κρεμάστρα.

collage3

Θεωρήστε, λοιπόν, το γιλέκο, είτε επίσημο είτε αθλητικό, ως απαραίτητη ενδυματολογική επιλογή, ειδικά τώρα που το κρύο είναι πιο έντονο, και σίγουρα η εμφάνισή σας θα πάρει μία πιο φινετσάτη διάσταση. Είναι διακριτικό, είναι διαχρονικό και ταιριάζει σε όλους τους τύπους ένδυσης.

Το ανδρικό γιλέκο: η επίσημη και η αθλητική εκδοχή του
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top