Κοινωνικά

Άνθρωποι που έγιναν γνωστοί για τη γοητεία τους

Η γοητεία είναι μία περίεργη δύναμη, μία ιδιαίτερη δύναμη που βασίζεται στην ακτινοβολία και τη χάρη της ομορφιάς, χωρίς απαραίτητα να στηρίζεται πάντοτε σε αυτήν, αλλά περισσότερο στην έλξη και τη σαγήνη που πηγάζουν από αυτήν και επηρεάζει τη θέληση των άλλων. Η γοητεία αποτελεί γνώρισμα των χαρισματικών ανθρώπων, ανθρώπων επικοινωνιακών, που σε κερδίζουν με αυτό τους το χάρισμα, το οποίο δεν μπορεί να εξηγηθεί πλήρως και λεπτομερώς, πόσο μάλλον με βάση τη λογική.

Η μαγεία της γοητείας χαρακτηρίζεται ως μία αλλεπάλληλη σύγκρουση μεταξύ του εμφανές και του μυστηριώδες, του πομπώδες και του απλού. Είναι, λοιπόν, ένα κράμα αντιθέσεων, κάτι το αδιόρατο και ασαφές, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αυτό εκπέμπουν οι γοητευτικοί άνθρωποι και αυτό είναι εν τέλει που μαγεύει τον κόσμο.

Πολλοί είναι αυτοί που έγιναν γνωστοί μέσω της γοητείας που ασκούσαν. Παράδειγμα αποτελεί ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τιρντό, ο οποίος συνεχίζει να σκορπά τη γοητεία του, ακόμα και μετά την απροσδόκητα σαρωτική του νίκη στις εκλογές τον περασμένο χρόνο. Εμφανίσιμος, επικοινωνιακός και χαρισματικός είναι τα επίθετα που του προσδίδουν, κι αυτό γιατί η πρωθυπουργία για τον ίδιο ισοδυναμεί με άμεση και διαρκή επαφή με τους ψηφοφόρους. Έτσι, λοιπόν, διασχίζει τον Καναδά, κάνοντας συνεχώς εμφανίσεις και εκφωνώντας ομιλίες. Έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων αποπνέοντας γοητεία.

Ένα δεύτερο παράδειγμα ανθρώπου που ξεχώρισε για τη γοητεία του αποτελεί ο εγκληματίας Τζέρεμι Μικς, ο οποίος συνελήφθη το 2014 στην Καλιφόρνια για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε συμμορία. Μόλις οι αστυνομικές αρχές ανέβασαν τη φωτογραφία του στο site τους, ο 30χρονος έγινε viral, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως ο πιο σέξι κατάδικος, να λαμβάνει χιλιάδες χιλιάδες ερωτικά γράμματα καθημερινά και να ξεκινήσει καριέρα μοντέλου μέσα από τη φυλακή. Τον περασμένο Μάρτιο, λοιπόν, ο Τζέρεμι Μικς βγήκε από την φυλακή και ο κόσμος της μόδας τον υποδέχτηκε ενθέρμως. Σήμερα είναι σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών και έχει καταφέρει να αλλάξει εξ ολοκλήρου τη ζωή του.

Η γοητεία, ωστόσο, κρατάει καλά φυλαγμένα τα μυστικά της, ώστε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας μονάχα τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ίδια, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το μυστήριο που την περιβάλει.

Άνθρωποι που έγιναν γνωστοί για τη γοητεία τους
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top