Υγεία/Διατροφή

Απόλαυσε το παγωτό σου με τον πιο υγιεινό τρόπο!

photo: huffingtonpost.com

Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλο φαγώσιμο με τόσες θερμίδες που να χαίρεται κανείς να το καταναλώνει. Σε όποια ηλικία και να βρίσκεσαι, το παγωτό είναι απαραίτητο «αξεσουάρ» του καλοκαιριού, αλλά και του καλού καιρού! Δροσιστικό και αναζωογονητικό, γίνεται σχεδόν απαραίτητο την ώρα του μπάνιου στη θάλασσα ή και μετά από μια προπόνηση, όταν δηλαδή ο οργανισμός έχει καταναλώσει ενέργεια και χρειάζεται γρήγορη αποκατάσταση!

Άλλοι λόγοι που ο οργανισμός μας ζητά γλυκό – και στην συγκεκριμένη περίπτωση παγωτό – εκτός από την κατανάλωση ενέργειας είναι το άγχος, η κακή ποιότητα φαγητού, η κακή ποιότητα ύπνου και η υπερβολική κούραση. Εμείς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον ακούσουμε!

Όσο περίεργο και να μας φαίνεται, έρευνες έχουν δείξει πως όταν ο οργανισμός μας ζητάει το συγκεκριμένο γλυκό, η κατανάλωση κάποιου υποκατάστατου με λιγότερες θερμίδες δεν θα τον ικανοποιήσει. Ως αποτέλεσμα μετά να χρειάζεται συμπλήρωμα και από κάτι ακόμα, άρα και κατανάλωση επιπλέον θερμίδων. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να απολαύσουμε το παγωτό μας με τον πιο υγιεινό τρόπο!

Προτίμησε το homemade παγωτό!

Γιατί επιμένουμε στα σπιτικά παγωτά; Δεν είναι απαραίτητο το γεγονός του ότι είναι πιο υγιεινά από την άποψη υλικών, αλλά από την άποψη ποσότητας των υλικών. Για παράδειγμα ένα σπιτικό παγωτό περιέχει 5 υλικά τα οποία γνωρίζεις, ενώ ένα συσκευασμένο πολλά περισσότερα.

Πάρε παγωτό και όχι παγωμένο γλύκισμα!

Η διαφορά τους μπορεί να ακούγεται μικρή, αλλά το παγωτό περιέχει μια μορφή πρωτεΐνης, βοηθώντας έτσι στον κορεσμό. Σημαντική και πάλι είναι η ποσότητα και η ποιότητα των υλικών. Τα περισσότερα παγωμένα γλυκίσματα σε αντιστοιχία με τα παγωτά, περιέχουν ίχνη από αίσθηση βανίλιας και σκόνες γάλακτος, αντί για ορό ή κανονικό γάλα.

Πώς να επιλέξεις ένα καλό παγωτό!

Παγωτό με παγωτό διαφέρει! Ένα καλό παγωτό όμως μπορείς να το αναγνωρίσεις εύκολα! Τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης του είναι να είναι μαλακό, να είναι ευχάριστο στην γεύση θυμίζοντας κάτι από γάλα, η κρέμα του να είναι απαλή και αφρώδης και να ψύχεται σε θερμοκρασία μικρότερη των -18 βαθμών Κελσίου.

Πως να υπολογίσεις τις θερμίδες!

Το πόσο παχαίνει ένα παγωτό έχει να κάνει και με την ποσότητα κατανάλωσης. Αν θεωρήσουμε πως ένα παγωτό είναι κατασκευασμένο από βασικές πρώτες ύλες, οι θερμίδες «πέφτουν» κοντά στις 120 ανά 6 γρ. παγωτού. Τα συσκευασμένα παγωτά με τις λιγότερες θερμίδες συνήθως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες και όχι ζάχαρη.

Απόλαυσε το παγωτό σου με τον πιο υγιεινό τρόπο!
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: 15 λόγοι που ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ καλοκαιρινές διακοπές ☀️ - yang.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top