Κοινωνικά

Το Belly Jelly Movement ήρθε για να σε κάνει να νιώσεις άνετος με το σώμα σου

Το Belly Jelly Movement είναι ένα νέο κίνημα που ξεκίνησε πριν από λίγες μόνο μέρες και εστιάζει στην αποδοχή του σώματος και των ατελειών του. Όλοι διαθέτουμε ορισμένα μέρη στο σώμα μας τα οποία μας προκαλούν ανασφάλεια, ακόμη κι οι άνθρωποι που έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ατέλειες αυτές, μέσω της συνεχούς γυμναστικής. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, επομένως κάθε άσκηση, κάθε είδους γυμναστική φαίνεται και διαφορετική σε κάθε σώμα. Το Belly Jelly Movement προσπαθεί να πείσει τις γυναίκες να γυμνάζονται φορώντας μόνο τα αθλητικά τους σουτιέν, χωρίς να νιώθουν ντροπή επειδή φανερώνουν την κοιλιά τους.

Γι΄αυτό το λόγο το Movemeant Foundation ανέβασε ένα σχετικό βίντεο που δείχνει γυναίκες, με την κοιλιά τους και την κίνηση που αυτή ακολουθεί να μην αποτελεί τροχοπέδη στην εκγύμναση τους, ούτε παράγοντα ντροπής για το σώμα τους. «We all have it. She does. You do. So own it», η διαφήμιση λέει. «When you own your belly jelly, you expose your grit. Your strength. Who you are. When you own your belly jelly, you΄re being radically honest. And honesty is beautiful. So be beautiful.»

Πρόκειται για ένα κίνημα, μια καμπάνια, ένα βήμα προς την απόκτηση αυτοπεποίθησης, τη συνειδητοποίηση πως κανένα σώμα δεν είναι τέλειο σε οποιαδήποτε ώρα και σε οποιαδήποτε στιγμή. Αντιθέτως, τα λίγα ή πολλά παχάκια που κάνουν το σώμα σου να μοιάζει ατελές δεν πρέπει να σε εμποδίζουν από το μπορείς να είσαι σε θέση να εκθέτεις το σώμα σου κατά πώς είναι. Γιατί και οι ατέλειες αυτές συνεισφέρουν στο ποιος είσαι. Κανείς, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να ντρέπεται γι΄αυτό που είναι. Άλλωστε, η τελειότητα είναι βαθιά υποκειμενική. Οι ατέλειες υπάρχουν στους πάντες, ακόμα και στους πιο διάσημους αθλητές.

Το να αγκαλιάσεις το σώμα σου, την κοιλιά σου, είναι ο στόχος του Movemeant Foundation προκειμένου να δείξει ότι οι γυναίκες είναι δυνατές σωματικά, ανεξάρτητα από τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς ή της κίνησης της καθώς γυμνάζονται. Το Movemeant, μάλιστα, συγκεντρώνει χρήματα για να διδάξει το θετικό αυτό πρόγραμμα γυμναστικής σε σχολεία, ώστε να βοηθήσει νεαρά κορίτσια να εκτιμήσουν το σώμα τους, σε μια ηλικία που τα αρνητικά σχόλια είναι καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης τους. Η ομορφιά άλλωστε δεν καθορίζεται με βάση τα κιλά.

Το Belly Jelly Movement ήρθε για να σε κάνει να νιώσεις άνετος με το σώμα σου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top