Λάιφσταϊλ

Χαζά λάθη που κανείς δεν μας προειδοποίησε ότι θα κάνουμε στα 20 μας

Να φταίει που γύρω στα 20 είναι τα χρόνια της ανεμελιάς; Να φταίει που είναι η ηλικία των φοιτητικών μας χρόνων; Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς, αλλά μάλλον πρέπει να δημιουργήσουμε έναν οδηγό με συμβουλές για να αποφεύγει κάθε εικοσάρης τα λάθη που όλοι μας έχουμε κάνει.

1/ Σπαταλάμε τα χρήματα μας σε ανούσια πράγματα

Υπερκατανάλωση σε όλα: Στα αμέτρητα ρούχα που νιώθουμε πως δεν έχουμε και ας είναι η ντουλάπα έτοιμη να εκραγεί. Στα περιττά ψώνια του σούπερ μάρκετ, γιατί όλοι αγοράζουμε κάτι που δεν ξέρουμε καν αν τρώγεται, αλλά μας αρέσει το όνομα και η δελεαστική συσκευασία. Σε όλα αυτά που μας φάνηκαν πολύ χρήσιμα για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και κατέληξαν στα σκουπίδια.

2/ Βγάζουμε τα απωθημένα μας

Ήταν πάντα το όνειρο σου να έχεις τρύπα στην μύτη, στον αφαλό ή χιλιάδες τρύπες σε όλο σου το αυτί; Ή μήπως είχες ονειρευτεί αμέτρητες φορές τα μελλοντικά σου τατουάζ; Μπορεί και όχι. Αλλά το αίμα μας βράζει για να κάτσουμε ήσυχοι.

3/ Εκεί που μένεις περνάς καλά;

Αυτό απευθύνεται σε όσους μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και πήγαν να μείνουν μακριά από όλους. Μπορεί να φάνταζε τέλειο να ζεις σε ένα μέρος που κανείς δεν μπορεί να σε ελέγξει και ζεις «ελεύθερος», αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσουν να σου λείπουν ακόμη και τα 10 λεπτά (μπορεί και παραπάνω) κήρυγμα από την μάνα σου.

4/ Ασυγχώρητο μου παραστράτημα

Ήσουν σε μια σχέση και περνούσες πάρα πολύ όμορφα μέχρι που σου χτύπησε ξανά την πόρτα ο εφηβικός σου έρωτας, το απωθημένο σου, ο κρυφός καημός σου και είπες τώρα είναι η ευκαιρία μου. Ξανά γύρισες λοιπόν εκεί και συνειδητοποίησες ότι τίποτα δεν ήταν όπως τότε και ότι τζάμπα θυσίασες την τότε ευτυχία σου. Πάμε τώρα πάλι από την αρχή.

5/ Πίστεψες πως όλη η φοιτητική ζωή είναι σαν το πρώτο έτος

Το πρώτο έτος της σχολής είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν φοιτητή. Συναναστρέφεσαι με πολλούς ανθρώπους και βγαίνεις ασταμάτητα. Και το καλύτερο από όλα; Περνάς και μαθήματα. Όχι δεν είσαι διάνοια, απλώς στο πρώτο έτος τα περισσότερα μαθήματα είναι εισαγωγικά και δεν χρειάζονται τόσο διάβασμα όσο αυτά που θα ακολουθήσουν. Φτάνεις λοιπόν στα 20 και λες μα καλά γιατί τώρα δεν μπορώ να περάσω τα μαθήματα; Γιατί κανείς δεν μου είπε πόσο δύσκολα είναι; Και τώρα γιατί χρωστάω τόσα. Άστο, μάλλον θα φταίει ο καθηγητής.

Εγώ πάντως όπως βλέπεις προσπάθησα να σε προειδοποιήσω για να μην πέσεις και εσύ στις ίδιες παγίδες. Αν και είναι όλα τόσο διασκεδαστικά τη στιγμή που γίνονται που μάλλον πρέπει να τα κάνεις και ας το μετανιώσεις.

Χαζά λάθη που κανείς δεν μας προειδοποίησε ότι θα κάνουμε στα 20 μας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top