Λάιφσταϊλ

Chicco, τα καρεκλάκια που τα παιδιά θα ερωτευτούν

Το καρεκλάκι δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά ένα αντικείμενο της καθημερινότητας, που χρησιμοποιείται για τη σωστή ανατροφή του μικρού παιδιού.

Το καρεκλάκι δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά ένα αντικείμενο της καθημερινότητας, που χρησιμοποιείται για τη σωστή ανατροφή του μικρού παιδιού. Η χρήση του ξεκινά από τη στιγμή που το μωρό αρχίζει να κάθεται, έως ότου  μάθει να χειρίζεται τα κουταλοπίρουνα. Τα καρεκλάκια  τελευταίας γενιάς είναι κατάλληλα ακόμα και για χρήση από νεογέννητα μωρά, καθώς διαθέτουν αφαιρούμενη πλάτη, με λειτουργία σεζ λονγκ.

Κατά κανόνα, το καρεκλάκι χρειάζεται από τον έκτο μήνα του μωρού μέχρι να γίνει δύο ή τριών ετών. Αυτή είναι μια μακρά περίοδος χρήσης. Το παιδί συνηθίζει σταδιακά το μέρος του για φαγητό, αλλά κάποιες φορές, καλό είναι να κάθεται και αλλού.

Η ανανέωση των παιδικών αντικειμένων είναι ένας τρόπος να τα μεταμορφώσετε και να τα κάνετε ξανά ενδιαφέροντα, όπως γίνεται με κάθε νέο παιχνίδι. Το παλιό καρεκλάκι μπορεί να ανανεωθεί με ένα νέο μπολ και κουταλοπίρουνα, με ολοκαίνουργια παιχνίδια ή προσαρτώντας στάμπες και αυτοκόλλητα από αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ζώα ή αγαπημένα χρώματα.

Κάθε καρέκλα έχει μια επιφάνεια ή δίσκο που, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει θήκες για μπουκάλια, πιάτα και σκεύη. Συχνά οι δίσκοι αφαιρούνται και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας πλαστικό, που είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο δίσκος, στο μπροστινό μέρος της καρέκλας, είναι πάντα πολύχρωμος και είναι καλή ιδέα να τον ανανεώνετε με αυτοκόλλητα, για να κάνετε χαρούμενο το μικρό σας. Οι εικόνες χαρακτήρων από παιδικές ταινίες είναι πάντα μια καλή επιλογή. Μια άλλη επιλογή είναι εικόνες με ζώα ή με φρούτα και λαχανικά.

Κάθε παιδί αγαπά τα πολλά χρώματα. Γι ‘αυτό προτιμούνται οι πολύχρωμες καρέκλες φαγητού. Από την άλλη, μπορούν να αποκτήσουν μια εντελώς νέα εμφάνιση με ένα διαφορετικό κάλυμμα. Όσο πιο χαρούμενο είναι το μοτίβο, τόσο πιο αγαπημένο θα είναι για το μικρό και αυτό θα μετατρέψει το φαγητό σε μια ευχάριστη και διασκεδαστική ιεροτελεστία.

Μεγάλη επιτυχία στην αγορά των παιδικών ειδών έχουν τα είδη με τρισδιάστατο σχεδιασμό. Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά για τα μικρά. Οι καρέκλες που απεικονίζουν αρκουδάκια, κουνελάκια, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι μόνο ένα μικρό μέρος της γκάμας αυτής. Στο σπίτι, μικρές βελτιώσεις στο σχεδιασμό, όπως το να ράψετε κρικάκια στην πλάτη, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να επιτύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το τραπεζάκι μπορείτε να το διακοσμήσετε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας ένα καινούριο παιχνίδι. Τα περισσότερα καρεκλάκια φαγητού διαθέτουν χώρο για κρεμαστά μπιχλιμπίδια ή άλλα είδη βρεφικών δραστηριοτήτων. Βασίζονται επίσης στην αρχή των πολλών χρωμάτων, κάτι επιθυμητό για το παιδί.

Για ευκολία, ειδικά για τους γονείς, ένα υφασμάτινο καλάθι μπορεί να στερεωθεί στα πόδια της καρέκλας. Αυτό μπορεί να έχει διάφορες λειτουργίες και μπορεί επίσης να αποθηκεύει τα παιχνίδια, μετατρέποντας μια ενοχλητική εμπειρία σε διασκέδαση, για παιδιά και γονείς. Όποια και αν είναι η δημιουργική ιδέα που μπορεί να βρει εφαρμογή στο παλιό καρεκλάκι,  δε θα πρέπει να επηρεάσει την κατασκευή και τα λειτουργικά στοιχεία του προϊόντος. Η ασφάλεια και η σιγουριά  που πρέπει να προσφέρει η καρέκλα είναι ύψιστης προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό, η σταθερότητα και η δομή του καθίσματος, της πλάτης, των υποποδίων και των ζωνών ασφαλείας δεν πρέπει να τροποποιούνται.

Η αφαίρεση διαφόρων εξαρτημάτων από το κάθισμα ή η αλλαγή της λειτουργικότητάς τους μπορεί να αποβούν μοιραία για τη συνοχή της ίδιας της καρέκλας. Διάφορες προσαρμογές εδώ είναι δυνατές, όπως το να αντικαταστήσετε τις ζώνες που σταθεροποιούν το παιδί, χωρίς όμως να αλλάξετε την αρχική τους θέση. Μπορείτε να τις στολίσετε, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια του μωρού. 

Η παρουσία νέων αντικειμένων στην καρέκλα προϋποθέτει να ταιριάζουν στην ηλικία του παιδιού. Μικρά αντικείμενα μπορεί να είναι επικίνδυνα, λόγω του κινδύνου κατάποσης. Επίσης, αιχμηρά και κοφτερά αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα. Είναι καλύτερο για κάθε καινούριο παιχνίδι που προσθέτετε, να ακολουθείτε τους κανόνες που ισχύουν για τη χρήση του, δηλαδή το σκοπό του και την ηλικία στην οποία απευθύνεται. 

Φωτογραφίες: Kidsbox , pexels.com

 

Chicco, τα καρεκλάκια που τα παιδιά θα ερωτευτούν
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top