Coffee Time

Cold brew: ο αγαπημένος μας καφές για το “καυτό” καλοκαίρι

Μερικοί τον προτιμούν κρύο κι εμείς ανήκουμε σε αυτούς. Υποθέτουμε πως κι εσύ το ίδιο λαχταράς, ειδικά τώρα που ψήνεσαι κάτω από τον καυτό ήλιο της πόλης… 

Η θερμοκρασία ξέφυγε κι εσύ βρίσκεσαι κατά μεσής της πόλης να ιδρώνεις και να ξεφυσάς, να ψάχνεις απεγνωσμένα μια όαση δροσιάς στην καλοκαιρινή Αθήνα που θυμίζει έρημο, να ονειρεύεσαι κάτι που θα ξεδιψάσει την κάψα σου και θα δροσίσει το είναι σου. Κι εκείνη τη στιγμή, το παγωμένο καφεδάκι που σε περιμένει είναι και η μόνη σου παρηγοριά. Καλοκαίρι ίσον ζέστη, αλλά στο μόνο πράγμα που δεν θα δεχτείς να την προσθέσεις τώρα, είναι ο καφές σου. 

Φτάνεις στον προορισμό σου, τρέχεις στο ψυγείο και ανοίγεις… το πολύτιμό σου. Μια μυρωδιά ξεχειλίζει στο χώρο και είναι ίσως, η ωραιότερη του κόσμου. Οι αισθήσεις σου νιώθουν το γαργαλητό. Κλείνεις τα μάτια σου, νιώθεις την πρώτη γουλιά στο στόμα σου και πετάς… Ποιο νερό και ποιο αλκοόλ; Ο καφές είναι κάτι άλλο και δεν συγκρίνεται με τίποτα. Έκανες την εικόνα; Που να τη γευτείς κιόλας. 

Οι coffee lovers ξέρουν πολύ καλά για ποιο συναίσθημα μιλάμε. Καφές. Πέντε γράμματα, ένα συναίσθημα, άπειρη αγάπη. Φέτος το καλοκαίρι, θα αλλάξεις τον καφέ σου αλλά, ακόμα κι αν είσαι ο τύπος που δεν αλλάζει εύκολα, σου έχουμε νέα. Ο καφές φίλτρου κυκλοφορεί και σε παγωμένη έκδοση και είναι άλλο να στο λέμε κι άλλο να το νιώθεις.

Βρες τον παγωμένο Cold Brew, εδώ. 

Λέγεται Cold brew και σε στέλνει αλλού. Έρχεται από την Αιθιοπία κατευθείαν στο ποτήρι σου και όχι, δεν είναι ένα συσκευασμένο προϊόν μακράς διάρκειας με συντηρητικά που καταναλώνεται σαν αναψυκτικό. Αυτό θα χαλούσε την ουσία του. Ο Cold brew της ελληνική εταιρεία με specialty καφέδες, Kudu Coffee Roasters βασίζεται στο cold brewing, μια μέθοδος αργής παρασκευής καφέ, η οποία προσφέρει μια ιδιαίτερη και πλούσια γευστική εμπειρία. Με λίγα λόγια, ο καφές μουλιάζει μέσα σε νερό θερμοκρασίας δωματίου ή και πιο κρύο, μια χρονοβόρα διαδικασία που διαρκεί περίπου 16 με 24 ώρες και χάρη στην οποία απελευθερώνονται όλα τα αρώματα και τα γευστικά χαρακτηριστικά των κόκκων. Το καλό θέλει τον χρόνο του! Ο Cold brew διατηρείται στο ψυγείο δύο με τρεις μέρες σε μπουκαλάκι των 310ml που βγάζει άνετα τρεις μερίδες, αλλά… μπορείς να τον ετοιμάσεις και μόνος σου.

Φτιάξε μόνος σου τον καφέ σου με το Asobu Cold Coffee Brewer

Ποια είναι η Kudu Coffee Roasters

Kudu, όπως λέμε αντιλόπες, τα πρώτα ζώα που σύμφωνα με το μύθο της Αιθιοπίας δοκίμασαν τους κόκκους του καφέ, Coffee, κλασικά ο καφές και Roasters, οι ψήστες του καφέ. Η ιδέα της Kudu ξεκίνησε από μια παρέα με ένα κοινό πάθος, τον καλό καφέ, φυσικά. Ταξιδεύοντας στις χώρες όπου παράγεται ο καφές, σε παγκόσμιες κλαδικές εκθέσεις, αλλά και σε γαστρονομικούς προορισμούς, δοκίμασαν, έμαθαν και δημιούργησαν, ένα brand, το οποίο έκανε σκοπό της ύπαρξης του να προσφέρει στον κόσμο ποιοτικό φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ. Κι αν υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο, όπου μπορεί να κρύβεται κάποιο μοναδικό είδος κόκκων καφέ ναι, οι Kudu Coffee Roasters θα ταξιδέψουν ώστε να το αποκτήσουν και να το φέρουν στο φλιτζάνι σου.

Βρες τον Cold Brew, εδώ

Μπορούμε εύκολα να χαρακτηρίσουμε την ομάδα της Kudu Coffee Roasters, Willy Wonka του καφέ. Με συνταγές που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού, με τεχνογνωσία που χρησιμοποιούν οι guru roasters του καφέ και πάθος που δεν συναντάς συχνά, η επιτυχία ήταν μονόδρομος. Γιατί, η τέχνη του καφέ δεν βασίζεται απλά στην εξεύρεση του τέλειου κόκκου, αλλά και στη διαδικασία που θα ακολουθήσει μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι σου και πόσο μάλλον, στη δική σου τελική εμπειρία που θα βιώσεις με το που μυρίσεις και γευτείς την πρώτη γουλιά. Ένα ολόκληρο ταξίδι που κλείνει με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Αυτή η αντιμετώπιση του καφέ ως εμπειρία και όχι ως επιχείρηση ήταν που έκανε το brand να ξεχωρίσει μεταξύ άλλων. 

Ανακάλυψε την ομάδα της Kudu Coffee Roasters, εδώ

Cold brew: ο αγαπημένος μας καφές για το “καυτό” καλοκαίρι
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top