Λάιφσταϊλ

College Drop-Outs: μπορεί να άφησαν το πανεπιστήμιο, αλλά βρήκαν τον δρόμο τους αλλού

Σήμερα θα σου μιλήσω για τα College Drop-Outs, το φαινόμενο του να εγκαταλείπεις το πανεπιστήμιο, στη μέση των σπουδών σου. Και θα μου πεις, τι σε νοιάζει εσένα; Κι όμως! Σε ενδιαφέρει, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το πανεπιστήμιο, έγιναν τρομερά πετυχημένοι! Δες παρακάτω μερικά ονόματα για να σε πείσω:

#1 Steve Jobs

Νομίζω πως τον ξέρουμε όλοι. Ο φίλος Steve αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο Reeds στο οποίο φοιτούσε, καθότι αποτελούσε οικονομικό βάρος για τους γονείς του. Η συνέχεια είναι γνωστή: έγινε δισεκατομμυριούχος και ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες παγκοσμίως!

#2 Βill Gates

Άλλος ένας κύριος που νομίζω δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Το πανεπιστήμιο του Harvard τον αποκαλεί «ένα από τα πιο επιτυχημένα μας drop outs», αφού σήμερα είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη!

#3 Μark Zuckerberg

Ο ιδρυτής του Facebook είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ανθρώπους στον κόσμο! Κι ενώ εσύ μπορεί να νόμιζες ότι η επιτυχία του οφείλεται σε τρομερές σπουδές, χα! Ο Mark είναι ένας ακόμη φοιτητής που εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Harvard, για να ακολουθήσει την επιτυχία!

#4 Ellen DeGeneres

Σε περίπτωση που δεν την ξέρεις, είναι η Ελένη Μενεγάκη της Αμερικής, μόνο ΛΙΓΟ πιο επιτυχημένη από την δικιά μας δηλαδή. Η παρουσιάστρια του πολυαγαπημένου talk show, είναι και αυτή μία college-dropouter, αφού σταμάτησε νωρίς τις σπουδές τις στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης.

#5 Βrad Pitt

No comment. Ντάξ, μπορεί κάποιες κοπέλες να μην είστε φαν, αν και πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο, αλλά άκου εδώ! Ο Brad Pitt θα ήταν δημοσιογράφος εάν δεν έκανε drop out, δύο βδομάδες πριν την ολοκλήρωση του πτυχίου του στο πανεπιστήμιο του Missouri. Κλασσικό παράδειγμα του «Για αλλού εγώ ξεκίνησα και αλλού η ζωή με πήγε». Μεταξύ μας, δεν τον πήγε και καθόλου άσχημα, έτσι;

quote-open

 

«Σημασία δεν έχει από που ξεκινάς, αλλά το μέρος που καταλήγεις» quote-close

 

Γιατι στα λεω ολα αυτα;

#1 Γιατί αντίθετα με ότι η κοινωνία και οι γονείς σου σε κάνουν να πιστεύεις, μία αποτυχία στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι το τέλος του κόσμου.

#2 Γιατί αυτές οι ιστορίες δείχνουν πως σημαντικότερο και από μία φοίτηση στο Harvard, είναι το να πιστεύεις στον εαυτό σου. Με αυτό δεν εννοώ να πιστεύεις πως είσαι καλός, μόνο εάν είσαι διάνοια στα μαθηματικά. Αλλά το να πιστεύεις στις δυνατότητές σου, ακόμη κι όταν δεν είσαι ο καλύτερος της τάξης.

#3 Να έχεις εμπιστοσύνη στη ζωή. Καμιά φορά, οι πιο ωραίοι δρόμοι είναι εκείνοι που δεν έχεις φανταστεί ποτέ.

#4 Μία μεγάλη αποτυχία μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία τεράστια επιτυχία. Η ζωή κάνει κύκλους. Να το θυμάσαι αυτό όταν πέφτεις.

Αυτό το άρθρο λοιπόν, είναι για σένα που τώρα πιέζεσαι να περάσεις ένα μάθημα στη σχολή, για; σένα που κόπηκες και δεν ξέρεις τι να κάνεις, και για; σένα που σκίζεσαι να βγεις πρώτος. Πάρε μια βαθιά ανάσα και δες τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα! 😊

College Drop-Outs: μπορεί να άφησαν το πανεπιστήμιο, αλλά βρήκαν τον δρόμο τους αλλού
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top