Ανδρική Μόδα

Η διαχρονική τάση των shearling παλτών

Κάθε νέα χρονιά έρχεται να αφήσει το δικό της στίγμα. Αποτελεί ένα καινούργιο κεφάλαιο τόσο ξεχωριστό από τα προηγούμενα όσο και άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί τους. Ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται και στο χώρο της μόδας, όπου η μία σεζόν διαδέχεται, ανατρέπει ή συμπληρώνει την άλλη. Έτσι, λοιπόν, ακόμη και αν έχουμε ήδη περάσει τα μέσα των 10’s, στοιχεία από άλλες δεκαετίες συνεχίζουν να μας αποδεικνύουν τη διαχρονικότητά τους.

Ένα από τα πλέον διαχρονικά στοιχεία είναι και το shearling παλτό. Με την cool διάθεση των 70’s, το shearling παλτό, αν και δεν έχει φύγει ποτέ ουσιαστικά από τη μόδα, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται δυναμικά στο προσκήνιο. Συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση με την απόλυτη άνεση, αφού αποτελεί το καταλληλότερο πανωφόρι για τις κρύες ημέρες του χειμώνα και γι’ αυτό θεωρείται αντικείμενο πολυτέλειας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επένδυση, αφού, αν και ακριβό, με τον καιρό γίνεται όλο και καλύτερο. Βέβαια, το faux shearling είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και συνιστά την προσιτή εναλλακτική.

Ως retro κομμάτι είναι αρκετά ιδιαίτερο χωρίς όμως να επιβάλλει ιδιαίτερους περιορισμούς στο υπόλοιπο σύνολο. Το shearling μπορεί να καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος ή να καλύπτει εξ’ ολοκλήρου το πανωφόρι. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει με το δικό σας προσωπικό στυλ. Μπορεί να φορεθεί με όλα τα χειμερινά κομμάτια και να απογειώνει κάθε εμφάνιση χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Ωστόσο, θα ήταν καλό να μην το συνδυάσετε με άλλα retro κομμάτια γιατί ίσως να φανεί old fashioned, αντί για old school. Βέβαια, αν η λέξη «vintage» χαρακτηρίζει απόλυτα το στυλ σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάστε το shearling παλτό με τα υπόλοιπα κομμάτια της ντουλάπας σας.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο όμορφα shearling παλτά και πώς αυτά παρουσιάστηκαν στις πασαρέλες κορυφαίων οίκων μόδας:
collage11

_arc0031

bally-mens-3

bally-mens-16

bally-mens-17

kim_0075

loooooooooove

louis-vuitton_fw16_fy12

shearling valentino_fw16_fy41

_dri0211

_her0375

kim_0541

_arc02251

 

shearling-with-gold

orange-ekai

Η διαχρονική τάση των shearling παλτών
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top