Σούξου -Μούξου

Mήπως έχεις μπλέξει κι εσύ με σχεσοφοβικό;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί η λέξη «σχέση» αποτελεί ταμπού για μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού; Καταπιέζεις κι εσύ τα συναισθήματά σου και δεν εκφράζεσαι ελεύθερα για κάτι πιο σοβαρό στους άντρες που γνωρίζεις, ώστε να μη φοβηθούν και εξαφανιστούν; Ε, τότε μάλλον ξέρεις περίπου το τι εστί «σχεσοφοβικός». Τι μπορεί όμως να τρομάζει τόσο πολύ τους άντρες που να βγάζουν σπυράκια με το ενδεχόμενο μιας σχέσης;

Ο φοβος της συνηθειας

Βγαίνετε αρκετό καιρό, περνάτε όμορφα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να δεχτεί να μείνετε μαζί λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο (π.χ. ο ένας στο σπίτι του άλλου), γιατί ξέρει ότι αυτό θα οδηγήσει στη ρουτίνα. Η συνήθεια, δηλαδή, η απομυθοποίηση αυτού που είχατε στην αρχή τον τρομάζει και δεν είναι κάτι που θέλει. Γι΄αυτό και προτιμά το «μακριά και αγαπημένοι».

Ο φοβος της αποτυχιας

Πολλοί άντρες δειλιάζουν να προχωρήσουν σε κάτι πιο σοβαρό με μια κοπέλα, γιατί φοβούνται πως δεν θα πετύχει. Εσύ, δηλαδή, μπορεί να πετάς την σκούφια σου και να είσαι έτοιμη για σχέση, αυτός όμως μπορεί να μην είναι σίγουρος για τα αισθήματά του. Έτσι, επαναπαύεται στο «Έλα μωρέ, καλά δεν περνάμε κι έτσι;», κι εσύ είσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Αν αυτό όμως εξακολουθεί να΄ναι για πολύ καιρό το μότο του, καλό είναι να ψάχνεις γι΄άλλα αν θες κάτι σοβαρό.

Ο φοβος της αποκλειστικοτητας

Τι; Και, δηλαδή μόνο μαζί θα΄μαστε; Δεν θα ξαναφλερτάρω;! Είναι τα ερωτήματα που χτυπούν τα καμπανάκια κάθε άντρα που γνωρίζει μια γυναίκα και φαίνεται να πηγαίνει λίγο παρακάτω. Αν ο τύπος είναι ο κλασικός γύπας, είναι ένα πρόβλημα, δεν λέω. Αν όμως δεν έχει και τις τρελές επιτυχίες, δεν φλερτάρει ασύστολα και βρίσκει μια κοπέλα που περνάει καλά, αυτό μπορεί να ξεπεραστεί.

Ο φοβος της αποξενωσης απο φιλους

Οι φίλοι για τους άντρες είναι ιεροί κι έχουν μεγάλη επιρροή, όλα κι όλα. Αν κανένας φίλος του δεν είναι σε σχέση, γιατί να κάνει αυτός την αρχή; Γιατί να μη συνεχίσει τις καφρίλες με τους φίλους του; Μια σχέση νιώθει ότι τον αποκόβει απ΄όλες του τις συνήθειες, τις στιγμές με τους φίλους του και γενικά την εργένικη ζωή του.

Βέβαια, θα έλεγα ότι είναι δικαιολογία, γιατί αν κάποιος θέλει μπορεί να συνδυάσει και να ισορροπήσει και τα δύο. Άλλωστε, και κάθε κοπέλα είχε ζωή και πριν από αυτόν, οπότε δεν νομίζω (και δεν πρέπει) να τη θυσιάσει για χάρη του. Έτσι, ως προς αυτό το κομμάτι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση.

Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα μυαλά των αντρών, ούτε να τους κάνουμε μάγια ώστε να θέλουν αυτό που θέλουμε εμείς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε χρόνο ώστε να ωριμάσει μια γνωριμία και τα πράγματα θα εξελιχθούν από μόνα τους. Σε καμία περίπτωση, πάντως, να μην πιέζουμε τα πράγματα, γιατί τότε θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό!

Mήπως έχεις μπλέξει κι εσύ με σχεσοφοβικό;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top