Ομορφιά

Έχουν ημερομηνία λήξης τα καλλυντικά μας;

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει κάποια καλλυντικά στο σπίτι της (κρέμες, makeup, κραγιόν) τα οποία αγόρασε, τα άφησε, τα ξέχασε και τα ξαναβρήκε μετά από… δε λέμε χρόνια οι κυρίες! Προδιδόμαστε… Πόσο ασφαλές είναι, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά μας καλλυντικά;

Έχουν ημερομηνία λήξης;

Τις περισσότερες συσκευασίες δεν αναγράφεται κάτι. Καλύτερα να πετάξετε εκείνη την πούδρα που πήρατε στα 15 σας με σκοπό να καλύψετε τα σπυράκια, γιατί πιο πιθανό είναι να δημιουργήσετε πρόβλημα στο δέρμα σας, παρά να καλύψετε τυχόν «ατέλειες».

Κρέμες: Είναι πασιφανές ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε οτιδήποτε απορροφάται και καλύπτει όλο το δέρμα, ειδικά στο πρόσωπο, το οποίο είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητο. Για να είστε σίγουρες για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος αλλά και την ασφάλειά του, δε θα πρέπει να το διατηρήσετε για παραπάνω από 1 έτος από την ημερομηνία που το ανοίξατε για πρώτη φορά. Όχι το ότι το ανοίξατε μια φορά στα 15 και μετά ξανά στα 23 μετράει ως 2 φορές… Πετάξτε το!

Επίσης, εάν παρατηρήσετε ακόμη και σε αυτό το χρονικό διάστημα αλλαγή στην υφή, τη μυρωδιά ή το χρώμα του προϊόντος, μη το ρισκάρετε. Εγώ στη θέση σας δεν θα το έκανα τουλάχιστον. Το πορτοκαλί με βούλες είναι τρόπος του λέγειν και όχι το νέο make up trend!

καλλ1

Make up και πούδρες:  Είδατε που σας έλεγα; Το make up και οι πούδρες έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα δεν θα πρέπει η χρήση τους να υπερβαίνει τον 1 χρόνο για βάσεις σε μορφή πούδρας και τα 2 χρόνια για makeup σε υγρή μορφή.

Βερνίκι νυχιών: Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας (ακόμη και αν θέλουμε να δείξουμε το μανικιούρ μας). Όλες μας έχουμε  χρησιμοποιήσει βερνίκι νυχιών που είναι περισσότερο από 1,5 έτους, τον υπολογισμένο δηλαδή χρόνο που «λήγει» το προϊόν. Η αλήθεια είναι πως ανάλογα τη χρήση που κάνετε και πόσο συχνά ανοίγετε το βερνίκι, επηρεάζεται και ο χρόνος ζωής αυτού. Ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε βερνίκι 3 ετών, δεν θα πάθετε (θέλω να πιστεύω…) τίποτα, αλλά θα δυσκολευτείτε να το αναμίξετε και να το απλώσετε, διότι είναι προφανές πως η σύστασή του θα έχει αλλοιωθεί.

καλλ2

Κραγιόν και lip-gloss: Η συνιστώμενη διάρκεια ζωής των προϊόντων για τα χείλη είναι περίπου 2 χρόνια, κάτι που όμως εξαρτάται και από τη συσκευασία. Εφόσον αυτή κλείνει καλά και το προϊόν δεν είναι πολυχρησιμοποιημένο, τότε αντέχει ακόμη περισσότερα! Αν πάλι αλλάξει το χρώμα, η υφή ή η μυρωδιά του, ξέρετε πού είναι η θέση του.

Σκιές: Εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα. Οι σκιές σε σκόνη μπορούν να διατηρηθούν για 2 χρόνια τουλάχιστον, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πλένετε συχνά και τα πινέλα σας! Kαλά, δεν χρειάζεται να τα πλένετε μόνον για αυτό. Σκεφτείτε πόσα βακτήρια, σκόνη και διάφορα ακόμη μαζεύουν πάνω τους!

Οι υγρές σκιές πάλι είναι πιο ευαίσθητες, με χρόνο ζωής έως και λίγο παραπάνω από ένα έτος. Επειδή τα μάτια είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα, τόσο για επιπεφυκίτιδες και άλλες μολύνσεις όσο και για ερεθισμό και αλλεργίες, καλύτερα να προσέχετε ιδιαίτερα το τι χρησιμοποιείτε.

Μάσκαρα: Συνήθως είναι η πρώτη που τελειώνει από τα καλλυντικά μας, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι οι βλεφαρίδες μας είναι ό,τι πιο κοντινό στο μάτι μας. Δηλαδή, αν το προϊόν που βάλετε σε αυτές δεν είναι καλής ποιότητας, τότε μπορεί να σας επηρεάσει με δραματικό τρόπο. Οπότε, αν η μάσκαρά σας σας παραμείνει στο νεσεσέρ παραπάνω από τους 6 μήνες ή αν νιώσετε οποιαδήποτε ενόχληση, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε άμεσα! Όχι τσιγκουνιές σε ό,τι έχει να κάνει με τα μάτια! Μπορεί να σας κοστίσει 3 μέρες στο σπίτι με κολλύρια, αν όχι οτιδήποτε χειρότερο.

Μολύβια (ματιών – χειλιών) :  Διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα απ΄όσο θα περιμέναμε,  περίπου 2 χρόνια,  αλλά απαιτείται συχνό ξύσιμο, ώστε να αποφεύγεται η επαφή του ματιού ή του δέρματος με την παλιά – και εκτεθειμένη σε μικρόβια και σκόνη – μύτη τους.

καλλ3

Κονσίλερ: Επίσης έρχεται σε επαφή με μάτια και δέρμα σε ευαίσθητα σημεία του προσώπου, ακόμη και πάνω σε φλεγμένουσες περιοχές, όπως σπυράκια ή κοκκινίλες. Δε φαντάζομαι να θέλει κανείς να τα ερεθίσει ακόμη περισσότερο. Άρα, κρατάμε το concealer μας 6 με 9 μήνες κατά μέσο όρο στο νεσεσέρ μας, από τη στιγμή που θα το ανοίξουμε και μετά το αντικαθιστούμε.

Μήπως ξέρετε εσείς πότε λήγουν τα προϊόντα που δεν συμπεριέλαβα; Περιμένω απαντήσεις, προτάσεις, σχόλια στα social media που μπορείτε να με βρείτε ή μέσω της σελίδας μας στο facebook!

Έχουν ημερομηνία λήξης τα καλλυντικά μας;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top