Λάιφσταϊλ

Είμαστε και εμείς που μετράμε από τώρα αντίστροφα για τα Χριστούγεννα

Τι και αν το ημερολόγιο γράφει “Νοέμβριος”; Τι και αν τα κρύα φέτος δεν έχουν πιάσει για τα καλά; Είμαστε πολλοί αυτοί που μετράμε αντίστροφα για την ωραιότερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα.

Τα καταστήματα έχουν μπει ήδη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, αφού τα περισσότερα είναι ήδη στολισμένα και μας όχι μόνο να τα αδειάσουμε, αλλά και να στολίσουμε και τα δικά μας σπίτια. Με λίγα λόγια, θέλοντας και μη όλοι μπαίνουμε στο mood. Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε αρχίσει και εσείς να βλέπετε χριστουγεννιάτικες ταινίες. Γιατί όλοι ξέρουμε πως χωρίς Home Alone και Σκρουτζ, Χριστούγεννα δεν έρχονται.

Και ας πάμε τώρα στο αγαπημένο μου κομμάτι. Στα λαχταριστά γλυκά των Χριστουγέννων. Αν κάνετε μια βόλτα από τον φούρνο ή το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να μην σας μυρίζουν κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες κτλ. Θυμίζουν… κάτι από μαμά και τα παιδικά μας χρόνια. Και τα περιμένουμε πώς και πώς.

Και μιας και μιλάμε για γλυκά εσείς που έχετε πάρει από τώρα τα κιλά των Χριστουγέννων όπως και εγώ μην μου στεναχωριέστε, θα αρχίσουμε όλοι μαζί γυμναστήριο από το Γενάρη. Μέχρι τότε φάτε άφοβα το καλοκαίρι αργεί.

Αλλά πριν από όλα πρέπει να κάνουμε ενός λεπτού σιγή για αυτούς που 8 η ώρα το πρωί ακούνε τα «Χριστούγεννα» της Βανδή και σιγοτραγουδάνε το “All I want for Christmas is you” για τους φτιάξει η διάθεση.

Ακόμα και ο Σκρουτζ έκανε στροφή στην καριέρα του και αποφάσισε να γίνει καλός! Πώς γίνεται λοιπόν σε μία γιορτή όπως τα Χριστούγεννα να μην αισθάνεσαι το Christmas Spirit; Αγάπη, χαρά, ευτυχία και αισιοδοξία κυριαρχούν μέσα μας.

Και οκ, αυτά πρέπει να τα νιώθουμε όλο τον χρόνο, αλλά ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, καλό είναι να έχουμε την αγκαλιά και την καρδιά μας ανοιχτή για όλους. Γι’ αυτούς που αγαπάμε, αλλά και για εκείνους που χρειάζονται κάποιον να τους αγαπήσει. Τα υλικά αγαθά δεν είναι το σημαντικότερο, αν και καλό είναι να βοηθάμε και μ’ αυτόν τον τρόπο όσους δεν έχουν ούτε τα βασικά. Αλλά το ίδιο πολύτιμα είναι μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα ζεστό χαμόγελο και μια καλή κουβέντα. Αυτές τις μέρες αγάπης λοιπόν ας δείξουμε όλοι μας τη μοναδική δύναμη αυτού του συναισθήματος, που δεν έχει όμοιά της στον κόσμο όλο!

Είμαστε και εμείς που μετράμε από τώρα αντίστροφα για τα Χριστούγεννα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top