Daily Yang

Ένα μαγαζί στα Μελίσσια κάνει τα έπιπλά μας «σαν καινούργια» με χρώματα κιμωλίας

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας “καταφύγιο”. Είναι το μέρος που περνάμε αμέτρητες ώρες από τη ζωή μας και όπως είναι λογικό επηρεάζει πολύ τη ψυχική μας κατάσταση.

Γι’ αυτό και πότε – πότε χρειαζόμαστε μερικές αλλαγές, που θα φέρουν έναν αέρα ανανέωσης, όχι μόνο στο σπίτι μας, αλλά και στη διάθεσή μας. Και η πραγματικότητα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλές τροποποιήσεις, χωρίς μεγάλο κόστος και κόπο.

Μια εύκολη, προσιτή και γεμάτη όμορφα χρώματα λύση ανανέωσης του σπιτιού και της διάθεσής μάς δίνει και η Χριστίνα Γούναρη, η οποία μας προτείνει όχι να αγοράσουμε νέα έπιπλα, γεγονός ασύμφορο, τόσο από οικονομική, όσο και από περιβαλλοντική, άποψη, αλλά να μεταμορφώσουμε τα ήδη υπάρχοντα πράγματά μας, βάφοντάς τα με οικολογικά χρώματα κιμωλίας.

Παλιά έπιπλα, που έχουν χάσει την αίγλη τους, έπιπλα που έχουμε βαρεθεί, νέα έπιπλα που δεν έχουν χαρακτήρα, αλλά και διακοσμητικά, κορνίζες, καθρέπτες, βάζα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε, μπορούν να μεταμορφωθούν από τα «χεράκια» μας και όχι μόνο να μοιάζουν σαν καινούρια, αλλά να δώσουν και μια ιδιαίτερη και αναπάντεχη πινελιά στον χώρο και στην καθημερινότητά μας.

Βρες όλα τα χρώματα κιμωλίας

Για την Χριστίνα αυτό το δημιουργικό ταξίδι ξεκίνησε το 2017, όταν ύστερα από 21 χρόνια καριέρας σε τράπεζα, αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε και την έκανε χαρούμενη. Έφτιαξε, λοιπόν, το Past Perfect, ένα μαγαζί – εργαστήριο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στα Μελίσσια, ώστε να μπορεί να δημιουργεί, να μετατρέπει τη μονοτονία των καθημερινών αντικειμένων σε μοναδικότητα και να κάνει ενδιαφέρον οτιδήποτε αδιάφορο.

Από το πρώτο κιόλας διάστημα που άνοιξε το μαγαζί της Χριστίνας, μετατράπηκε στο αγαπημένο σημείο δημιουργικών ανθρώπων της περιοχής – και όχι μόνο – όπου μαζεύονται, γνωρίζονται μεταξύ τους, πίνουν τον καφέ τους, δημιουργούν ό,τι ονειρεύονται για το σπίτι τους και παράλληλα αποβάλλουν κάθε έγνοια και άγχος της καθημερινότητάς τους.

Περνώντας από το Past Perfect πιθανότατα θα δεις την Χριστίνα περιτριγυρισμένη από άλλες γυναίκες (ενίοτε και άνδρες) να μιλούν, να γελούν και παράλληλα να βάφουν αντικείμενα με την καθοδήγησή της. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Χριστίνα διοργανώνει αυτοτελή σεμινάρια, ώστε να μεταδώσει την αγάπη της για αυτό που κάνει και να δείξει σε όποιον ενδιαφέρεται διάφορες τεχνοτροπίες, από την πιο απλή και βασική μέχρι και την πιο προχωρημένη.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι περνάμε όμορφα. Γινόμαστε μια παρέα, διασκεδάζουμε, λέμε ιστορίες, γελάμε, βάφουμε. Είναι μια εμπειρία πραγματικής ανάτασης ψυχής», αναφέρει η Χριστίνα.

Μπορείς να κάνεις κράτηση για σεμινάριο εδώ

Αυτό που κέρδισε τον κόσμο, όχι μόνο από τα Μελίσσια, αλλά και από πιο μακρινές περιοχές, ήταν ότι με το που μπαίνεις στο κατάστημά της, νιώθεις τόσο οικεία και ευχάριστα, όπως θα ένιωθες αν επισκεπτόσουν μια φίλη. Και αυτό οφείλεται στην Χριστίνα, που με το μεγάλο χαμόγελό της και τη ζωντάνια της, σού μεταφέρει τη θετική ενέργειά της. Ανεξαρτήτως σεμιναρίων, είναι πάντα πρόθυμη να δείξει σε οποιοδήποτε ενδιαφέρεται πώς χρησιμοποιούνται τα χρώματα κιμωλίας και πόσο εύκολα και ανέξοδα μπορεί να μεταμορφώσει τα έπιπλά του. Είναι η σύμμαχος σε οτιδήποτε θέλουμε να φτιάξουμε για το σπίτι μας.

Απόδειξη αυτού είναι ότι κάθε τόσο χτυπάει το τηλέφωνό της και σχεδόν πάντα είναι κάποιος που θέλει να τη ρωτήσει τη γνώμη της ή να ζητήσει οδηγίες, να της πει για το αποτέλεσμα ή να την ευχαριστήσει που έβαλε χρώμα στη ζωή και στο σπίτι τους.

«Η Χριστίνα είναι υπέροχος άνθρωπος και πολύ επικοινωνιακή! Της αρέσει αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται! Ο χώρος όμορφος και γεμάτος τέχνη! Την πρώτη φορά που μπήκα μέσα στο μαγαζί της Χριστίνας, δεν ήμουν σίγουρη τι έψαχνα ακριβώς. Ήθελα μια αλλαγή στο σπίτι μου. Η Χριστίνα, όχι μόνο μου έδωσε ιδέες, αλλά μου έδειξε και πώς να το κάνω», είπε μια πελάτισσα που συναντήσαμε στο Past Perfect.

Βασικό της «εργαλείο» σε αυτό το εγχείρημα είναι τα χρώματα κιμωλίας της δανέζικης εταιρείας Nordic Chic, της οποίας έγινε και Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα. Είναι οικολογικά χρώματα και έχουν περισσότερες από 50 χρωματικές επιλογές για να μπορέσουμε να βρούμε αυτό που πραγματικά «θα δέσει» τέλεια με τον υπόλοιπο χώρο μας.

Τα συγκεκριμένα χρώματα κιμωλίας είναι πιστοποιημένα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, είναι εντελώς άοσμα και ακίνδυνα, καθώς δεν περιέχουν πρόσθετα, διαλύτες, τοξίνες και πτητικά. Βάφουν τέλεια οποιαδήποτε επιφάνεια, από ξύλο, mdf, μελαμίνη, μέταλλο και γυαλί μέχρι μάρμαρο, τούβλο και τσιμέντο και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς φόβο και σε παιδικά έπιπλα.

Βρες όλα τα χρώματα κιμωλίας της Nordic Chic

Όπως μας εξήγησε η Χριστίνα, η χρήση τους είναι εξαιρετικά απλή και καθόλου χρονοβόρα. Αν και οι άλλες βαφές, για να εφαρμοστούν πρέπει πρώτα να τρίψουμε για να αφαιρέσουμε παλαιότερα χρώματα ή βερνίκια, με τα χρώματα κιμωλίας της Nordic Chic δεν απαιτείται σχεδόν καμία προεργασία. Μπορούμε εύκολα να βάψουμε απευθείας πάνω από το προηγούμενο χρώμα ή βερνίκι. Με λίγα λόγια, παίρνεις πινέλο και χρώμα, βάφεις, σφραγίζεις, αφήνεις να στεγνώσει και τελείωσες!

Αν, βέβαια, νιώθουμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε ή απλώς θέλουμε να το κάνουμε με όμορφη παρέα, η Χριστίνα καθιέρωσε τις «Painting Days». Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να πάρουμε τα έπιπλα και τα αντικείμενα που θέλουμε να αλλάξουμε και να τα βάψουμε στο Past Perfect με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Χριστίνας.

Και φυσικά αν δεν έχουμε όρεξη ή χρόνο να ασχοληθούμε οι ίδιοι ή νιώθουμε ανασφάλεια για το αποτέλεσμα, η Χριστίνα αναλαμβάνει, αφού επιλέξουμε το αποτέλεσμα που μας αρέσει, να βάψει για εμάς τα έπιπλά μας και να μας τα επιστρέψει «καινούρια».

Το Past Perfect είναι αποτέλεσμα της αγάπης της Χριστίνας για την καλαισθησία στο σπίτι, τη δημιουργία και τη διακόσμηση. Γι’ αυτό και εκτός από χρώματα κιμωλίας βρίσκουμε ο,τιδήποτε μπορεί να ομορφύνει τον χώρο μας, όπως ιδιαίτερα πόμολα, χειροποίητες πορσελάνες Δανίας της εταιρείας Greengate, επιλεγμένα υφάσματα για ταπετσαρία, τεχνητά λουλούδια και αρωματικά χώρου της γνωστής εταιρίας Le Shop και πολλούς άλλους μικρούς «θησαυρούς».

Πορσελάνες και άλλα διακοσμητικά βρες εδώ

Πριν λοιπόν, προβούμε σε μια ακόμη αγορά για το σπίτι, το μαγαζί ή το εξοχικό μας, ας το ξανασκεφτούμε. Υπάρχουν τόσες ιδέες για να κάνουμε αυτά που ήδη έχουμε πραγματικά αγνώριστα. Και με τον πιο οικολογικό, πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 30 211 184 2156
Κινητό: 6972244432
Διεύθυνση: Λεωφ. Δημοκρατίας 12 , Μελίσσια Αθήνα, 15127

www.past-perfect.gr

Βρείτε τις δημιουργίες του Past Perfect στο Instagram και στο Facebook

Ένα μαγαζί στα Μελίσσια κάνει τα έπιπλά μας «σαν καινούργια» με χρώματα κιμωλίας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top