Λάιφσταϊλ

Επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις, αν σου αρέσουν τα ταξίδια

Λατρεύεις να ταξιδεύεις; Τι θα έλεγες να συνδυάσεις δουλειά και διασκέδαση; Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που θα σου επιτρέψουν να γυρίσεις τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα βγάζεις χρήματα.

#1 Αεροσυνοδός
Το πιο κοινό που θα μπορούσα να σας προτείνω είναι φυσικά το επάγγελμα του αεροσυνοδού. Τα καθήκοντα ενός τέτοιου επαγγέλματος δεν είναι τόσο απαιτητικά όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Απεναντίας, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και να εξασφαλίσεις πολύ καλές προσφορές για τις δικές σου προσωπικές διακοπές.

#2 Εξωτερικός Ανταποκριτής
Μοιάζει πολύ με τη δουλειά του δημοσιογράφου αφού τα καθήκοντα ενός εξωτερικού ανταποκριτή είναι να ενημερώνει το κοινωνικό σύνολο για τα γεγονότα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Ένα πτυχίο στις Επικοινωνίες και Διεθνείς Σχέσεις ή ένα πτυχίο Δημοσιογραφίας σε συνδυασμό με πολύ καλή γνώση ξένων γλωσσών μπορούν να σας ανοίξουν τις πόρτες σε ένα τέτοιο επάγγελμα.

#3 Ξεναγός
Δεν είναι εύκολο, αλλά με γνώση της τοπικής γλώσσας και τις σχετικές άδειες μπορεί κανείς να γίνει οδηγός αγγλόφωνων γκρουπ οπουδήποτε στον κόσμο. Ένα πτυχίο ιστορίας δίνει πολλούς πόντους στη διαδικασία πρόσληψης στα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ απαραίτητο είναι το χάρισμα της επικοινωνίας, η αντοχή στην κούραση και η ικανότητα να διαχειρίζεσαι ανθρώπους.

#4 Bloggers
Ένα «επάγγελμα» με τεράστια άνοδο είναι το Blogging. Συγκεκριμένα, για σένα που αγαπάς τα ταξίδια ένα travel blog είναι το ιδανικό αφού δουλειά σου είναι στην κυριολεξία να ανακαλύψεις τον κόσμο και να το προωθήσεις στους ακολούθους σου. Αν μάλιστα είσαι από τους τυχερούς και έχεις καταφέρει να προσελκύσεις πολλούς ακόλουθους, οι προσκλήσεις από 5στερα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο δεν θα αργήσουν να έρθουν!

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα αμέτρητα επαγγέλματα που μπορούν να σου προσφέρουν συνεχή ταξίδια τα οποία σχετίζονται με την εκπαίδευση, την τέχνη, την μουσική κ.α Αν λοιπόν αγαπάς τα ταξίδια επέλεξε εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο και απόλαυσε την ευκαιρία για διεθνείς αποδράσεις!

Επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις, αν σου αρέσουν τα ταξίδια
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top