Κοινωνικά

Επικίνδυνα trends που ξεκίνησαν από τον κόσμο του Ιnternet

Το διαδίκτυο είναι ένα πανίσχυρο μέσο, που μπορεί να καθορίζει τις πράξεις και τις σκέψεις των ατόμων, πολλές φορές με επικίνδυνο τρόπο. Κατά καιρούς βγαίνουν συνεχώς διάφορα trends στο διαδίκτυο, τα οποία ακολουθεί και εφαρμόζει μία μεγάλη μερίδα ατόμων με άγνοια απέναντι στην κρισιμότητα που τα συνοδεύει.

Δοκιμασίες και παιχνίδια που κλονίζουν την σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους αυτή την περίοδο. Η μπλε φάλαινα για παράδειγμα, είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται από μια σειρά από καθήκοντα που ανατίθενται από τους διαχειριστές στους παίκτες, διάρκειας 50 ημερών, με την τελική πρόκληση που απαιτεί από τους παίκτες να διαπράξουν αυτοκτονία.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα ξεκίνησε μια επίσης επικίνδυνη μόδα, κατά την οποία οι έφηβοι ξεκίνησαν να δαγκώνουν ή να τρώνε κάψουλες με απορρυπαντικό πλυντηρίου και μέσα σε λίγες ώρες αυτό μετατράπηκε σε ένα εξαιρετικά περίεργο και επικίνδυνο trend στο χώρο των social media με όνομα Tide Pod Challenge. Πολλοί άρχισαν να «τρώνε» το απορρυπαντικό τους μετά από μία σειρά από παράλογα tweets και memes. Σύμφωνα με το Distractify, ένας χρήστης του Twitter ξεκίνησε το αστείο γράφοντας σε μία γνωστή εταιρεία με γλυκά, να φτιάξουν ένα που να μοιάζει με τη πλαστική ταμπλέτα πλυντηρίου.

Μέσα από αυτά τα trends επηρεάζονται κυρίως έφηβοι, οι οποίοι προσπαθούν να αντλήσουν εμπειρίες με τη βοήθεια του διαδικτύου. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη επικοινωνίας με το οικογενειακό περιβάλλον οδηγεί σε περιπτώσεις αυτοτραυματισμού. Οι άνθρωποι υποδέχτηκαν το διαδίκτυο, χωρίς να μάθουν να χειρίζονται την πολυπλοκότητα του και κυρίως χωρίς να μάθουν πώς να μην πέφτουν θύμα του.

Επικίνδυνα trends που ξεκίνησαν από τον κόσμο του Ιnternet
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top