eurovision
Μουσική

Eurovision: Η γιορτή της μουσικής που αγαπάμε να μισούμε

Σάββατο…κοντή γιορτή και άλλος ένας διαγωνισμός της Eurovision ετοιμάζεται να δώσει αμέτρητες συγκινήσεις στους fan του διαγωνισμού και άπειρο υλικό στους μη λάτρεις του θεσμού, οι οποίοι με το ένα χέρι θα τρώνε το πιτόγυρο και με το άλλο θα ποστάρουν ακατάπαυστα στα social media. Όπως και να΄χει, όλοι λίγο πολύ θα κάτσουμε να δούμε τον πιο cult μουσικό θεσμό που μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου, αλλά και εθνικής περιφάνειας (βλ. My Number One). To Yang.gr θα αποπειραθεί να αναλύσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα ευτράπελα του διαγωνισμού που έγινε λατρεία.

Η ταυτόχρονη μετάφραση στα γαλλικά

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μετά τον ξακουστό χαιρετισμό που κάνουν οι παρουσιαστές της βραδιάς, το λεγώμενο Good Evening Europe! σε όλους τους τόνους και τις συχνότητες του φωνητικού φάσματος, αρχίζουν τα Βonsoir! και κάτι ολόκληρα κατεβατά εις την γαλλικήν. Απλά πείτε έναν λόγο, γιατί;! Αφού δεν τα ακούει κανείς και οι εκφωνητές μεταφράζουν και μιλούν πάνω στα λεγώμενα των παρουσιαστών. Μια «παράδοση» που πρέπει να γίνει μέρος της ιστορίας!

Οι kitch σκηνικές παρουσίες

eurovision

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό του 2007 έχει ψηφιστεί ως το πιο kitch act στην ιστορία της Eurovision -και όχι άδικα.

Και αφού τελείωσε το κομμάτι των χαιρετισμών και της εισαγωγικής φαμφάρας, ξεκινάει το διαγωνιστικό κομμάτι της υπόθεσης. Εάν για ένα πράγμα βλέπουμε τον διαγωνισμό είναι σίγουρα για το κιτσαριό το όποιο αποφασίζει να ανέβει στην σκηνή και να κάνει… ό,τι κάνει! Φορέματα τα οποία ανυψώνονται και μετά  λαμπιρίζουν, το τι πούλια, φτερά και πούπουλα έχουν δει τα ματάκια μας, δεν λέγεται.

Η Ελληνική Συμμετοχή

Ένα μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει! Η επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision ανάγεται σε εθνική υπόθεση, NOT! Κάθε χρόνο η Ελλάδα, σύμφωνα με τις έγκυρες πηγές των site στοιχημάτων και των πάνελ της ελληνικής TV, πλασάρεται πάντα στις υψηλότερες θέσεις, με αποτέλεσμα να διεκδικεί την πρωτιά. Πώς γίνεται όμως να στραβώνει το πράγμα τη βραδιά του τελικού; Να έχεις δώσει ψυχή τε και σώματι στην σκηνή, να έχεις ξεγυμνώσει δύο κουκλάρες χορεύτριες με ένα μόνο άγγιγμα, να προσπαθείς με περίσσια άνεση και τέχνη να τραγουδήσεις και να μην λαχανιάσεις και να κάνεις και ανάποδες τούμπες και να σου παίρνει τη νίκη από τα χέρια το γέννημα της στέπας που χορεύει σαν το κατσίκι με το τομάρι της αρκούδας παραμάσχαλα; Τι έχεις να πεις Sakis;

Η Αυστραλία

Εντάξει, αυτό παραπάει! Πέρσι, κάποιος είχε την φαϊνή ιδέα να βάλει και την Αυστραλία στον διαγωνισμό ως τιμής ένεκεν για τα 60α γενέθλια της Eurovision και να λάβει μέρος σε αυτήν κατευθείαν από μία θέση στον τελικό. Προϋπόθεση για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ήταν η πρώτη και η τελευταία εμφάνισή της σε αυτόν κάτι που τελικά δεν ισχύει, αφού η χώρα θα συμμετάσχει και φέτος, άλλα στον 2ο ημιτελικό της Πέμπτης.

Η ψηφοφορία

eurovision

Η φάση της ψηφοφορίας

Το πρόβλημα δεν είναι η διαδικασία αυτή καθ΄αυτή, αλλά σίγουρα πρόβλημα αποτελεί η επιθυμία του κάθε spokeperson να βγει λίγο παραπάνω στο γυαλί, ο οποίος θα μονολογεί τουλάχιστον για 1-2 λεπτά στην πιο κρίσιμη φάση του διαγωνισμού και θα προσπαθεί, με τα πενιχρά αγγλικά του, να ευχαριστήσει τόσο τη διοργανώτρια χώρα για το amazing show, αλλά και να πει πόσο γαμάτο ήταν το τραγούδι που έστειλαν φέτος. #lame

 

Eurovision: Η γιορτή της μουσικής που αγαπάμε να μισούμε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top