Κοινωνικά

Fur Babies: Γιατί όλο και περισσότεροι Millennials επιλέγουν τα κατοικίδια αντί για παιδιά;

Πολλοί θα πουν πως είναι μια μόδα της εποχής κι απλώς θα ξεπεραστεί όπως πολλά άλλα. Δε θα διαφωνήσω και πολύ. Το θέμα μας, για τα κατοικίδια (τα λεγόμενα fur babies) και το πόσο μεγάλη θέση καταλαμβάνουν στη ζωή κάποιων ζευγαριών. Έχεις ακούσει κι εσύ για τους Millennials που επιλέγουν κατοικίδια αντί για μωρά; Αν δεν έχεις ακούσει, θα ακούσεις τώρα!

Ναι, λοιπόν, υπάρχουν ζευγάρια που για τους λόγους που θα σου παραθέσω ευθείς αμέσως έχουν αποφασίσει να μην κάνoυν μωρά, αλλά παρόλα αυτά να έχουν «παιδιά».

Αν ξεπεράσουμε το γεγονός πως τα ζωάκια είναι από μόνα τους μια όμορφη συντροφιά και πως από πάντα ήταν φίλοι του ανθρώπου. Έχουμε τα εξής, σύμφωνα με ξένα περιοδικά και έρευνες, άνθρωποι που έχουν επιλέξει να ζουν με fur babies έχουν δηλώσει πως:

#1 Είναι πιο οικονομικό. Μπορεί σε εμάς να μοιάζει με ένα τεράστιο έξοδο στην καθημερινότητα, αλλά υπάρχουν κάποιοι που υπολόγισαν πως το να κάνεις παιδί θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο σε βάθος χρόνου από το να έχεις ένα σκυλάκι.

#2 Δεν χρειάζεται να έχεις το γονεϊκό άγχος. Σίγουρα θα θες το καλύτερο για το κατοικίδιό σου, αλλά ποτέ δε θα ανησυχήσεις για το αν πήγε καλά στο σχολείο ή αν θα βγει και θα πιει.

#3 Είναι μια καλή απόδειξη για το αν θα άξιζες να γίνει γονιός ή όχι. Με κάθε σου κίνηση και κάθε σου φροντίδα μαθαίνεις καλύτερα εσένα και τις δυνατότητες σου, αλλά και κατά πόσο συναινείς με το έτερον ήμισυ.

#4 Σε συνάρτηση με το παραπάνω, υποστηρίχθηκε πως θα γλυτώσεις και το άγχος της εφηβείας του παιδιού και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όλο το φταίξιμο του αν είσαι καλός ή κακός γονιός και πόσα λάθη έχεις κάνει στη ζωή τους.

#5 Βασικό πολύ θεωρήθηκε και το γεγονός πως αν το ζευγάρι χωρίσει, δεν χρειάζεται να τρέχει μια ζωή στα δικαστήρια για την κηδεμονία των παιδιών, αλλά τα πράγματα λύνονται πολύ πιο απλά (κάτι μου λέει πως δεν θα είναι πάντα έτσι!).

#6 Το φαγητό. Πότε δε θα σου παραπονεθεί για το φαγητό, όπως θα έκανε το παιδί σου σε άλλη περίπτωση. Θα φάει ό,τι του δώσεις και θα σε ευχαριστήσει κιόλας.

#7 Δεν πειράζει αν δεν είσαι κι ο τέλειος «γονιός». Τι πειράζει κι αν το αφήσεις λίγο περισσότερο μόνο του ή αν λέιψεις για καιρό και το κρατήσει κάποιος άλλος για εσένα; Τίποτα δε θα γίνει! Μόλις επιστρέψεις, κανένα τραύμα δε θα το έχει ακουμπήσει.

#8 Γλυτώνεις όλη την διαδικασία της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Έλα, φίλη αναγνώστρια, παραδέξου πως αυτή και μόνο σκέψη σε έκανε να το σκεφτείς έστω και για ένα λεπτό.

Σίγουρα, το να έχεις ένα ζωάκι είναι μια υπέροχη πράξη και ενέχει πολλές ευθύνες. Ωστόσο, θα συμφωνήσω πως έχει πολύ λιγότερες ευθύνες και κόστος από ένα μωρό. Θα σου δώσει να καταλάβεις το κατά πόσο είσαι έτοιμος για ένα πιο μεγάλο βήμα. Αλλά να είναι αυτό το πρώτο σκαλοπάτι, όχι το τελευταίο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν καινούριο άνθρωπο με ένα κατοικίδιο. Μπορείς να έχεις και τα δύο στη ζωή σου, με την ίδια επιτυχία. Αρκεί να τα θες και τα δύο.

Fur Babies: Γιατί όλο και περισσότεροι Millennials επιλέγουν τα κατοικίδια αντί για παιδιά;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top