Κοινωνικά

Για πρώτη φορά η Disney παρουσιάζει ομοφυλόφιλα ζευγάρια σε παιδική σειρά της

Η Disney, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, αποφάσισε να συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε παιδική σειρά της ομόφυλα ζευγάρια να φιλιούνται και το πιο σημαντικό είναι ότι το παρουσίασε εντελώς φυσικά. Όταν τα ζευγάρια της σειράς, συγκεκριμένα σε ένα επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του Star vs. the Forces of Evil, άρχισαν να έρχονται πιο κοντά, η Disney αποφάσισε να παρουσιάσει και ομόφυλα ζευγάρια σε αυτή τη τρυφερή στιγμή. Η σκηνή παρουσιάστηκε με τέτοιο φυσιολογικό τρόπο, που μπορεί να περνούσε και απαρατήρητη.

Η σκηνή ξεκινά με την πρωταγωνίστρια, την Star, η οποία βρίσκεται σε μια συναυλία και αισθάνεται λυπημένη, καθώς είναι η μοναδική που δεν έχει κάποιον να φιλήσει στη διάρκεια ενός ρομαντικού τραγουδιού. Για αυτό το λόγο, αποφασίζει να φύγει από τη συναυλία, αλλά τα υπόλοιπα ζευγάρια, ίδιου και διαφορετικού φύλου, αποφασίζουν να απολαύσουν τη στιγμή με το ταίρι τους.

Δείτε το στιγμιότυπο παρακάτω:

f422f6e8-517b-4ff5-a53e-21d9f4ba2af2.inline_yes

Αυτή λοιπόν, θεωρείται μία πολύ σημαντική κατάκτηση για την LGBTQ κοινότητα, καθώς και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί μέρος μιας παιδικής σειράς, για την ακρίβεια όχι της μοναδικής, εμφανίζεται ως ένδειξη αποδοχής αυτού που μέχρι στιγμής είχε χαρακτηριστεί ως διαφορετικό. Αποδοχή ότι τα ομόφυλα ζευγάρια είναι φυσιολογικά, όπως άλλωστε και κάθε άλλο ζευγάρι και δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα ετερόφυλα. Αυτή η προβολή, από μεριάς της Disney, είναι ένα βήμα προς την κατανόηση πως η αγάπη δεν μπορεί να περιοριστεί σε στερεοτυπικά καλούπια, πως η δύναμη και το μεγαλείο της αγάπης μπορεί να νικήσει όλους αυτούς που την επιβουλεύονται.

Η εικόνα ενός ομόφυλου ζευγαριού να φιλιέται δεν πρέπει να προσβάλει καμία αισθητική, αντιθέτως πρέπει να υμνείται ως ένδειξη πως η αγάπη απευθύνεται στους πάντες, περιλαμβάνει τους πάντες και δεν αποκλείει κανέναν από το να την αισθανθεί και να την βιώσει στο έπακρο, αποτελεί μία νίκη του έρωτα απέναντι στις δεισιδαιμονίες και τις προκαταλήψεις.

Θέλουμε ανθρώπους ελεύθερους, ανθρώπους που ζουν, που κάνουν πράξη τα θέλω και τις επιθυμίες τους, ανθρώπους γεμάτους ζωή, όχι βουτηγμένους στη θλίψη και στα πρέπει που έχουν επιβληθεί. Γιατί η ψυχή δεν γνωρίζει από πρέπει και κανόνες, μόνο να νιώσει μπορεί και να βιώσει τη χαρά και το φόβο.

Για πρώτη φορά η Disney παρουσιάζει ομοφυλόφιλα ζευγάρια σε παιδική σειρά της
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top