Λάιφσταϊλ

Γιατί εμπιστευόμαστε τα πάντα στους κολλητούς μας

Μία φράση τα λέει όλα: Οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς διαλέγουμε. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μπορούμε να τους εμπιστευτούμε εκείνα που δεν μπορούμε να πούμε σε κανέναν.
Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι λόγοι που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα με τους κολλητούς μας.

#1 Είστε στον ίδιο κοινωνικό περίγυρο
Σε ξέρουν καλύτερα από τον καθένα και όχι μόνο εσένα αλλά και όλους τους ανθρώπους που έρχεσαι σε επαφή. Ίσως να μην υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να σε ακούσει ή να σε συμβουλεύσει για ό,τι και αν σε απασχολεί αφού ξέρει τα πάντα για σένα.

#2 Οι κολλητοί μας είναι πάντα πιο αισιόδοξοι από μας
Ό,τι και αν μας συμβαίνει οι κολλητοί μας είναι εκεί να μας δώσουν τη λύση. Η αισιοδοξία τους για όλα είναι μάλλον αυτό που μας κάνει να τους εμπιστευόμαστε και να τους θέλουμε πάντα δίπλα μας. Είναι με λίγα λόγια οι απλήρωτοι ψυχολόγοι μας.

#3 Υπάρχει πιο αξιόπιστος άνθρωπος από τον κολλητό σας;
Κάποιες φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι απλά κάποιον να μας ακούσει χωρίς να πει τίποτα. Έτσι από την στιγμή που κάποιος είναι ο καλύτερος φίλος μας -εμείς τον επιλέξαμε για να είναι κοντά μας-ξέρουμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε μαζί του ακόμη και τα βαθύτερα μυστικά σας.

#4 Ακόμη και αν δεν μπορούν να σας βοηθήσουν θα είναι πάντα εκεί!
Γιατί ακόμα κι αν όλα δεν πάνε όπως τα περίμενες θα σου κρατήσει το χέρι για να πέσετε μαζί στο γκρεμό (και στα λάθη) κι αυτό γιατί θέλει να είναι δίπλα σου να “σκαρφαλώσετε” παρέα. Και αυτούς τους ανθρώπους να τους κρατάτε με νύχια και με δόντια κοντά σας.

Η φιλία χαρακτηρίζεται από «μία ψυχή σε δύο σώματα» το θέμα είναι να βρεις εκείνο το δεύτερο σώμα που θα μπορείς να εμπιστευτείς και να είναι πάντα δίπλα ο ένας στον άλλον.

Γιατί εμπιστευόμαστε τα πάντα στους κολλητούς μας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top