Λάιφσταϊλ

Γιατί η εξεταστική του Ιανουαρίου είναι πολύ καλύτερη από όλες τις υπόλοιπες

Οι γιορτές έχουν περάσει και εσύ πρέπει να επανέλθεις σιγά σιγά στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου. Δυστυχώς πρέπει να ξεχάσεις το πιο ελεύθερο πρόγραμμα που ακολούθησες και να αποφασίσεις να στρωθείς να διαβάσεις. Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου σου χτυπά την πόρτα! Όμως μην μου απογοητεύεσαι, άνοιξέ την! Και αυτό γιατί δεν είναι ό,τι χειρότερο σου έχει συμβεί! Τουλάχιστον αυτή η εξεταστική είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες!

Τρία χρόνια στα έδρανα με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι ο καιρός είναι σύμμαχός σου στην περίοδο της εξεταστικής. Έξω έχει κρύο, βρέχει, φυσάει, χιονίζει. Και σε ρωτάω εγώ  «Πού καιρός για βόλτα».  Προτιμάς να μείνεις σπίτι να χουχουλιάσεις! Κέφι για να κάνεις βόλτες σίγουρα δε θα έχεις με αυτή την παγωνιά, οπότε πάρε τις σημειώσεις κάτω από το πάπλωμα, μήπως περάσεις κανένα μάθημα!

Ίσως να είσαι από τους προνοητικούς που σκέφτηκαν να ξεκινήσουν διάβασμα κατά την διάρκεια των γιορτών. Ένας ακόμη λόγος που η εξεταστική στο χειμερινό εξάμηνο είναι καλύτερη, είναι ο χρόνος που έχεις. Η εξεταστική ξεκινάει λίγο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και έτσι είχες αρκετό χρόνο για να ασχοληθείς με το διάβασμα μέσα στις γιορτές. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσεις και λίγο από τα κουραστικά και γεμάτα απορίες για τη ζωή σου σόγια. Αν τώρα άφησες το χρόνο να περάσει και στις διακοπές το μόνο που άνοιξες ήταν διαφημιστικά πιτσαριών, δεν πειράζει, τουλάχιστον σε αυτή την εξεταστική είσαι χορτάτος! Οι διατροφές είναι για το καλοκαίρι!

Αν το δεις και από μια άλλη ματιά, αυτή η εξεταστική σου δημιουργεί λιγότερο άγχος από τις υπόλοιπες. Ξέρεις πως σε περιμένουν άλλες δύο, αυτή του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου που μπορείς να εξεταστείς σε όλα τα μαθήματα που χρωστάς. Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωρηθείς  αν κάτι δεν το διάβασες όπως ήθελες ή δεν πρόλαβες να βγάλεις την ύλη όλων των μαθημάτων. Remember remember υπάρχει και September!

Όσα και να σου γράψω εγώ, το διάβασμα είναι καθαρά δική σου υπόθεση! Δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων και σταμάτα να γκρινιάζεις! Σε αυτή την εξεταστική μπορείς να περάσεις περισσότερα μαθήματα από αυτήν του εαρινού. Τότε το μυαλό όλων είναι στις βόλτες και η ζέστη δε σε αφήνει να συγκεντρωθείς. Στρώσου για διάβασμα! Η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα!

Γιατί η εξεταστική του Ιανουαρίου είναι πολύ καλύτερη από όλες τις υπόλοιπες
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top