Λάιφσταϊλ

Γιατί λατρεύουμε να αράζουμε στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης;

Δεν είμαι Θεσσαλονικιά, αλλά αγαπώ την Θεσσαλονίκη και την ομορφιά της σαν να γεννήθηκα εδώ. Και θέλω να σου μεταδώσω όλο αυτό το διαφορετικό που κρύβει αυτή η πόλη και ίσως αν είσαι τυχερός κάποια στιγμή να καταφέρεις και εσύ να τη γνωρίσεις.

Αυτή τη φορά βέβαια θα αφήσουμε λίγο τους γρήγορους ρυθμούς του κέντρου της όμορφης Παραλίας και της Πλατείας Αριστοτέλους και θα μεταφερθούμε λίγο πιο ψηλά… στα Κάστρα!

Γιατί όμως πραγματικά λατρεύουμε να αράζουμε στα Κάστρα; Κάποιοι συνηθίζουν να τα αποκαλούν άλλη Πόλη. Γιατί; Μα γιατί είναι! Η αλήθεια να λέγεται δεν θυμίζει σε τίποτα το κέντρο της πόλης με τις χιλιάδες πολυκατοικίες και αυτό γιατί εδώ δεσπόζει μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που διατηρήθηκε από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τη δεκαετία μετά το ’20. Κάποιες φορές λοιπόν προτιμούμε να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας που μας προσφέρουν τα πολυσύχναστα μπαράκια και οι καφετέριες του κέντρου και για αυτό το λόγο αναζητούμε το διαφορετικό που μας δίνει απλόχερα αυτή η «άλλη Πόλη», κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα συναντήσουμε στην Κεντρική Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, όλοι κάποιες φορές έχουμε νιώσει κάποια στεναχώρια, κάποια απογοήτευση, μια κακή ψυχολογική κατάσταση τέλος πάντων. Εκτός από τον Λευκό Πύργο που έχει γίνει πια ο «ψυχοθεραπευτής» μας, κάποιοι αναζητούμε την ηρεμία μας λίγο πιο ψηλά στην πιο ήσυχη και προνομιακή πλευρά της Θεσσαλονίκης. Τα Κάστρα είναι μακριά από τον πολύ κόσμο και τη φασαρία των κεντρικών δρόμων. Η θέα από το Γεντί Κουλέ έχει την δυναμική να σε ταξιδέψει…

Για τους ρομαντικούς της παρέας μας τα Κάστρα αποτελούν πόλο έλξης, αφού έχουν να προσφέρουν μια ζεστή ατμόσφαιρα, μια όμορφη πανοραμική θέα και μια ησυχία μακριά από τα αδιάκριτα μάτια που κυκλοφορούν συνήθως στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης και μάλλον έχουν να χαρίσουν στιγμές που θα θυμάστε για πάντα.

Για αυτούς ακόμη που δεν έχουν γνωρίσει αυτή την πλευρά της Θεσσαλονίκης φορέστε άνετα παπούτσια (γιατί την ανηφόρα της την έχει) και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Γεντί Κουλέ (Επταπύργιο) και φυσικά το Σέιχ Σου, που φιλοξενεί σημαντικό δείγμα πανίδα της χώρας.

(Φωτογραφία: thessaloniki.photos.vagk.gr)

Γιατί λατρεύουμε να αράζουμε στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top