Daily Yang

Γιατί να κάνεις πρακτική άσκηση πριν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου;

Σου αρέσει το αντικείμενο των σπουδών σου, αλλά δεν είσαι σίγουρος/η με τι μπορείς να ασχοληθείς μετά των πέρας των σπουδών σου; Θέλεις επιβεβαίωση του επαγγελματικού σου προσανατολισμού; Θέλεις να ανοίξεις επαγγελματικές πόρτες για την μετέπειτα καριέρα σου; Θέλεις να ζήσεις την εμπειρία πραγματικών εργασιακών συνθηκών, αλλά με την σιγουριά της απόλυτης προστασίας;

Αν όλα αυτά τα σκέφτεσαι, σου δίνουμε και άλλους 7 λόγους να κάνεις την πρακτική άσκηση σου τώρα!

Ανακάλυψε θέσεις πρακτικής άσκησης στο CollegeLink!

Σύνδεση πανεπιστημιακών γνώσεων με αγορά εργασίας

Κακά τα ψέματα, υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά τον τρόπο μελέτης και επεξεργασίας του ακαδημαϊκού αντικειμένου που έχεις επιλέξει και του τρόπου εφαρμογής των κεκτημένων γνώσεων στην αγορά εργασίας. Επομένως, όσο νωρίτερα καταφέρεις να αποκρυπτογραφήσεις τα δεδομένα και τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, τόσο πιο εύκολα θα κατορθώσεις να ενταχθείς και να προσαρμοστείς στις σύγχρονες συγκυρίες.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Για σένα που δεν σε πείσαμε ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ότι επιθυμείς να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας, εδώ είναι η ευκαιρία σου! Τελειώνοντας  τη σχολή σου θα έχεις δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στο βιογραφικό σου έναντι των άλλων υποψηφίων, το πτυχίο σου και εργασιακή εμπειρία. Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο κοινωνικό και τεχνολογικό περιβάλλον, η απόκτηση προσόντων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα εύρεσης εργασίας. Είσαι σίγουρος/η ότι δεν θες να ανήκεις στις πρώτες επιλογές των εργοδοτών σου;

Ένα λάθος δεν σημαίνει και απόλυση

Αν έχεις το άγχος της πρώτης συνέντευξης και της πρώτης δουλειάς, με την πρακτική θα ξεπεράσεις όλους τους φόβους σου. Μπορεί να εργάζεσαι σε πραγματικές συνθήκες, όμως η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το λάθος δεν σημαίνει  και απόλυση.

Η επιχείρηση των ονείρων σου

Εσύ που ονειρεύεσαι τον εαυτό σου στη μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα, στην κορυφαία ΙΤ εταιρεία ή όποιο κι αν είναι το όνειρο σου, τώρα με την πρακτική μπορείς να το πραγματοποιήσεις!  Μεγάλες εταιρείες και γνωστές πολυεθνικές ανοίγουν θέσεις πρακτικής αναζητώντας τον επόμενο νέο που θα ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό τους με διάθεση, όραμα και φιλοδοξία! Μην αργείς λοιπόν, άρπαξε τώρα την ευκαιρία που ταιριάζει με τα προσόντα σου!

Προοπτικές εξέλιξης

Αν σου έλεγε κάποιος ότι βρήκε τη δουλειά των ονείρων του από τα 22 ή τα 23 του, ακριβώς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, θα τον πίστευες; Εμείς σίγουρα ναι, καθώς ξεκινώντας πρακτική, πολλοί νέοι κατάφεραν μετά το πέρας της σύμβασης τους να προσληφθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι! 

Οικονομική ανεξαρτησία 

Μπορεί να διανύεις ακόμα τα φοιτητικά σου χρόνια, αλλά θα ήθελες να δεις πως είναι να εργάζεσαι με συγκεκριμένο ωράριο, σε πραγματικές συνθήκες, να αναλαμβάνεις projects και να  ανταμείβεσαι για τον κόπο σου. Στις περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης μπορείς να ανταμείβεσαι! Θα κερδίσεις τα πρώτα σου χρήματα και πίστεψε μας αυτή η αίσθηση ικανοποίησης πραγματικά θα σε απογειώσει!

Απόκτηση περισσότερων γνώσεων

Όσα κι αν ακούς στις διαλέξεις στη σχολή σου, σίγουρα το να εργάζεσαι στις ισχύουσες  συνθήκες και να δουλεύεις για παράδειγμα τα εργαλεία Marketing, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Επιπλέον,  θα αποκτήσεις νέες δεξιότητες, καθώς η αγορά εργασίας μεταβάλλεται με ταχείς ρυθμούς και αναζητά άτομα που είναι up-to-dated για όλες τις εξελίξεις.

Στο CollegeLink θα βρεις κορυφαίες εταιρείες που αναζητούν τον επόμενο νέο που θα ενταχθεί στο δυναμικό τους και να ξεκινήσει την πρακτική του άσκηση!

Κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink για να προλάβεις την ευκαιρία της καριέρας σου!

Γιατί να κάνεις πρακτική άσκηση πριν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top