Κοινωνικά

Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να μην καπνίζουν

Η μόδα είναι μία λέξη που προσδιορίζεται από την έλλειψη στατικότητας. Μαζί της και δημιουργούνται καινούργιοι κώδικες επικοινωνίας αλλά και πεθαίνουν. Το εφήμερο είναι συνυφασμένο με τη μόδα και τις εξελίξεις της. Μια μόδα που επικρατούσε έντονα παλαιότερα ήταν το κάπνισμα. Γενιές και γενιές κάπνιζαν από μικρά παιδιά. Ωστόσο, αυτή η μόδα έχει αρχίσει να φθίνει.

Οι περισσότεροι νέοι πλέον αποφεύγουν το τσιγάρο, λόγω της ανόδου της ενημέρωσης και βιοτικού επιπέδου. Οι παλαιότερες γενιές δεν είχαν την ενημέρωση που υπάρχει σήμερα, σχετικά με τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία του ανθρώπου. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που συνέβαλε στην εξάπλωση του φαινομένου του καπνίσματος, είναι το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι δούλευαν ως εργάτες σε καπνοβιομηχανίες. Η άμεση επαφή λοιπόν, οδήγησε στη συνεχή δοκιμή και στη διάδοση αυτής της συνήθειας.

Με το πέρασμα του χρόνου, υπήρξε αύξηση της ενημέρωσης και γνώσης σε αυτόν τον τομέα. Πολλές πόλεις άρχισαν να εφαρμόζουν μέτρα και να υιοθετούν αντικαπνιστική στάση. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αν όχι σε όλα, έστω στα περισσότερα μαγαζιά και δημόσιους χώρους του εξωτερικού απαγορεύεται το κάπνισμα, απευθείας οι πιθανότητες να καπνίσει κανείς μειώνονται.

Η συνειδητοποίηση για το πόσο βλαπτική είναι αυτή η συνήθεια, ως επακόλουθο της πνευματικής εξέλιξης σε συνδυασμό με την προσπάθεια του ανθρώπου να μην ανήκει στη μάζα, αλλά να ξεφύγει από αυτήν, οδήγησε στην παρακμή αυτής της μόδας. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η οικονομική αύξηση του καπνού και των τσιγάρων, αποτελεί παράγοντα απομάκρυνσης ή διακοπής του καπνίσματος.

Πρόκειται για συνήθεια που σίγουρα δεν θα εξαφανιστεί, μα μπορεί να εξασθενίσει η κυριαρχία της πάνω στη ζωή του ατόμου. Διότι το άτομο καταλήγει υποχείριο αυτής της συνήθειας, παραδίνεται στο πάθος του, χωρίς δισταγμό. Ο άνθρωπος όμως πρέπει να είναι κύριος της ζωής του, προκειμένου να μην βασανίζεται.

Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να μην καπνίζουν
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top