Μασαbook

Γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό γίνονται οι καλύτερες συζητήσεις

Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνα τα μεσημεριανά τραπέζια στο σπίτι με θείους, θείες, ξαδέρφια και όλο το συγγενολόι; Και σίγουρα κανείς δεν θα έχει ξεχάσει πόσο μας την «έσπαγαν», καθώς η μαμά δεν μας άφηνε να πάμε στην πλατεία γιατί έχουμε καλεσμένους; ‘Η μόνο η δικιά μου τα έκανε αυτά; Όπως και να έχει, πέραν λίγων εξαιρέσεων, τα μισούσαμε.

Όσο μεγαλώνεις όμως, εκείνα τα τραπέζια παίρνουν άλλη μορφή, κι αντί για θείους και θείες αποτελούνται από φίλους. Τώρα όλο περισσότερο καταλαβαίνεις γιατί οι γονείς σου έκαναν πολύ συχνά τέτοιου είδους τραπέζια. Άλλωστε, όταν βρίσκεσαι σε ένα τραπέζι με καλό φαγητό και τα αγαπημένα σου πρόσωπα να βρίσκονται εκεί, το φαγητό έχει άλλη νοστιμάδα.

Συζητήσεις πολλών ωρών μοιάζουν σαν να γίνονται μέσα σε 5 λεπτά. Αυτές οι ώρες είναι σαν εκείνες τις Κυριακές που έχει υπέροχη μέρα και θες απλά να πας μια βόλτα με τα πόδια, να απολαύσεις τον ήλιο με τα πιο κοντινά σου άτομα και πριν ακόμα το καταλάβεις βρίσκεσαι κάπου ψηλά κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα.

Κάποια πράγματα που απλά σε φέρνουν ακόμα πιο κοντά με τα άτομα που είναι στη ζωή σου και οι συζητήσεις γύρω από το τραπέζι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Μια επιλογή που μπορεί να πραγματοποιηθεί παντού και οποιαδήποτε ώρα. Δεν χρειάζεσαι ούτε πανάκριβα εστιατόρια, ούτε «φανταχτερά» φαγητά. Χρειάζεσαι μόνο όρεξη για εκείνους! Εκείνοι είναι οι αγαπημένοι σου, είναι η καθημερινότητά σου, είναι ο έρωτας σου και η παντοτινή φιλία σου. Εκείνοι είναι που κάνουν τη ζωή σου όμορφη δίνοντάς σου αγάπη και προσφέροντάς σου όλα όσα ψάχνεις μανιωδώς καθημερινά.

Αυτές τις ώρες καταλαβαίνεις πόσο πλούσιος είσαι και δεν εννοώ υλικά. Εννοώ τον άυλο πλούτο, αυτόν που δεν μπορείς να τον αγοράσεις, αλλά μόνο να τον κερδίσεις από τους άλλους. Είναι μονόδρομος. Ο μόνος τρόπος να τον αποκτήσεις είναι να τον κερδίσεις. Αυτές τις ώρες είναι που καταλαβαίνεις πόσο πολύ τους αγαπάς. Πόσο ευτυχισμένος είσαι που είναι στη ζωή σου.

Μίλα! Μην θεωρείς δεδομένο πως ξέρουν όλα όσα νιώθεις για εκείνους. Μίλα με τις πράξεις σου. Τα πιο απλά πράγματα, όπως ένα τραπέζι και εσένα να είσαι εκεί για εκείνους μπορούν να τους δώσει τη μεγαλύτερη χαρά. Γιατί να μην είσαι εσύ η αιτία που κάποιος θα χαμογελάσει σήμερα;

Γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό γίνονται οι καλύτερες συζητήσεις
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top