Ταξίδια

Ταξίδια | Η απαράμμιλη ομορφιά της Μονεμβασιάς

Αν και πάντα στα κείμενά μου κάνω αναφορές σε τραγούδια – είναι κάτι που κάνω και όταν μιλάω – σήμερα δυσκολεύτηκα να βρω άκομα και πώς να ξεκινήσω. Θυμήθηκα λίγο αυτά τα χρόνια στο σχολείο που ψάχναμε πώς θα ξεκινήσουμε τις εκθέσεις μας, είτε γιατί γράφαμε πολύ πρωί, είτε γιάτι βαριόμασταν γενικά, είτε λόγω του άγχους, είτε γιατί δεν είχαμε έμπνευση κλπ κλπ. Ο λόγος που με κάνει να σκεφτώ ξάνα και ξάνα πώς θα σας μιλήσω για το μέρος που θέλω είναι η επιθυμία μου να βρω κάτι επάξιο της ομορφιάς του.

Μέτα από πολλές προσπάθειες, λοιπόν, και μαγεμένη από την απαράμιλλη ομορφιά, αποφάσισα να μη πω τίποτα παράπανω από όσα πρέπει, γιατί δεν χρειάζεται. Σήμερα θα ταξιδέψουμε σε μία «κρυμμένη» πόλη που «κρέμεται» από την Πελοπόννησο. Το όνομα αυτής (ήχος αγωνίας)… Μονεμβασιά! Και το όνομά της ξέρεις τι σημαίνει; Μοναδική είσοδος.

Η Μονεμβασιά αποτελεί ένα τεράστιο Βυζαντινό φρούριο, μία ιστορική πόλη γνωστή για το κάστρο της. Ο Γιάννης Ρίτσος που καταγόταν από την Μονεμβασιά, την είχε αποκαλέσει «πέτρινο πλοίο», λόγω της φυσιομορφίας της. Σίγουρα είναι ένα μέρος που θα σε αναζωογονήσει και αν θες να αποκοπείς λίγο από την τρέλα της καθημερινότητας είναι το κατάλληλο καταφύγιο. *trust me*

Πέρα από τη φυσική ομορφιά, τα καταπράσινα τοπία, τις προσβάσιμες καθαρές παραλίες, η Μονεμβασιά φημίζεται για την υπέροχη αρχιτεκτονική της. Όπου κι αν στρίψεις το κεφάλι σου θα δεις σημάδια της ιστορίας, ίχνη του Βυζαντίου, των Φράγκων, των Ενετών και των Οθωμανών που έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στη πόλη. Μοναδική ομορφιά που προσφέρει μοναδικές εικόνες όλες τις εποχες την καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλο τον χρόνο.

Αν είσαι της περιπέτειας θα σου προτείνω το κάλυτερο αξιοθέατο, ένα αξιοθέατο που πρέπει όλοι να επισκεφθούν, το Σπήλαιο της Καστανιάς. Ένα σπήλαιο που χρειάστηκε χρόνια να «σμιλευτεί» και είναι γεμάτο από μίκρα γεωλογικά θαύματα.

Μη ξεχάσεις φυσικά να δοκιμάσεις τη τοπική κουζίνα αλλά και τα φημισμένα της κράσια!

images-5 images-6 images-7 images-8 images-9 images-10

Ταξίδια | Η απαράμμιλη ομορφιά της Μονεμβασιάς
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top