Daily Yang

Η δυναμική παρουσία του 18-24 TRAVEL στην ΙΤΒ στο Βερολίνο

photo by gilgameshmag.com

Το 18-24 TRAVEL βρέθηκε στην Διεθνή Έκθεση του Τουρισμού στο Βερολίνο εκεί όπου για ακόμη μια χρονιά χτύπησε δυνατά η καρδιά του τουρισμού. Η ΙΤΒ πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή διεθνή τουριστική έκθεση που σπάει τα ευρωπαϊκά σύνορα και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς παγκοσμίως. Καλύπτει όλο τον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας από διοργανωτές, προορισμούς, ξενοδοχεία μέχρι μεταφορείς και συστήματα κρατήσεων. Όλοι όσοι θέλουν να ενημερωθούν για κάθε νέα εξέλιξη και καινοτομία σε όλο τον τομέα του τουρισμού ήταν εκεί γι΄αυτό και το 18-24 TRAVEL ήταν αδύνατο να λείπει. Στόχος μας είναι πάντα να υιοθετούμε κάθε νέα τάση που αφορά στον τουρισμό έτσι, ώστε να προσφέρουμε σε όλους μας τους πελάτες το καλύτερο προϊόν και φυσικά αξέχαστες διακοπές.

Η ΙΤΒ αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός για τον τομέα του τουρισμού και προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες μια μοναδική και πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία παρέχοντας όλες τις νέες πλατφόρμες και κάθε νέα εξέλιξη. Αποτελεί το κατάλληλο μέρος για νέες συνεργασίες, το οποίο ανανεώνεται και αναπτύσσεται συνεχώς.

Από αριστερά: Δημήτρης Γραμμένος, Χριστίνα Σβολιαντοπούλου, Γιώργος Παγωνούδης, Χριστίνα Τσαπέκου, Ιγνάτης Δράκουλας, Γιώργος Καρανάσιος

Φέτος συναντήσαμε ακόμα μεγαλύτερα περίπτερα και πολλούς νέους έκθετες. 10.000 περίπου συμμετέχοντες από 180 χώρες, με την Ελλάδα να δίνει δυναμικό παρόν και φυσικά την ομάδα του 18-24 TRAVEL να κάνει για μια ακόμη χρονιά ηχηρή την παρουσία της εκεί.

«Δίνουμε έμφαση σε ό,τι νέο βγαίνει, γιατί θέλουμε να είμαστε μπροστά. Στόχος μας άλλωστε δεν είναι η Ελληνική αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε τώρα, αλλά η ανάπτυξη κι εξέλιξη ενός μοναδικού συστήματος κρατήσεων, πρωτοπόρου σε διεθνές επίπεδο. Συνεπώς, είναι σημαντικό για εμάς να μαθαίνουμε τα πάντα γύρω απο τις νέες εφαρμογές και τεχνολογίες, να συναντάμε και να συνεργαζόμαστε με τις εταιρείες και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν, να δημιουργούμε σχέσεις μαζί τους. Μας βοηθά και μας εξελίσσει, μας κάνει να αλλάζουμε επίπεδο.», αναφέρει η Administration Manager της εταιρείας, Χριστίνα Σβολιαντοπούλου.

Χριστίνα Τσαπέκου (HR Manager), Χριστίνα Σβολιαντοπούλου (Administration Manager)

Η τεχνολογία αποτελεί πολύ σημαντικό τομέα για το 18-24 TRAVEL, γι΄αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σ΄αυτήν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι όλοι οι συνεργάτες μας σε όλους τους τομείς μας χαρακτηρίζουν περισσότερο ως μια εταιρεία πληροφορικής και όχι απλά ένα τουριστικό γραφείο. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, γι΄αυτό κι έχουμε ξεχωριστό in house IT department, αποτελούμενο απο έξι άτομα.

Στην Διεθνή Τουριστική έκθεση του Βερολίνου μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε και να γνωρίσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες και πραγματοποιήσαμε μια σειρά σημαντικών επαφών. Σε συναντήσεις με κολοσσούς του είδους, όπως η Bedsonline απο το χώρο των wholesalers, η Travelport από το κομμάτι των αερομεταφορών και των Global Distribution Systems, αλλά και παλαιούς συνεργάτες, ανταλλάξαμε απόψεις και προχωρήσαμε σε σημαντικές συμφωνίες για να εξελίξουμε περισσότερο την πλατφόρμα, με νέες υπηρεσίες και περισσότερες δυνατότητες.

«Είναι εντυπωσιακό κι ιδιαίτερα τιμητικό, πρωτοπόροι στον χώρο του τουρισμού να θεωρούν αυτό που έχεις κάνει καινοτόμο και αξιόλογο. Εταιρείες με ΙΤ τμήματα των 2000 ατόμων, να συζητούν μαζί σου για την τεχνολογία που διαμορφώνεις και να σε συμβουλεύουν για το πώς πρέπει να κινηθείς στο μέλλον. Άνθρωποι που κατέχουν θέσεις κλειδιά, να ζητούν να σε γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί σου, σε ένα περιβάλλον που ο διαθέσιμος χρόνος γι΄αυτούς είναι ελάχιστος. Δείχνει πως κάτι κάνεις καλά…», μας αναφέρει ο Γιώργος Παγωνούδης, που παρά τα 24 χρόνια του, έχει ήδη μια τριετία σαν βασικός developer του project.

Γιώργος Παγωνούδης (Web Developer), Χριστίνα Σβολιαντοπούλου (Administration Manager), Χριστίνα Τσαπέκου (HR Manager), Ιγνάτης Δράκουλας (Web Developer)

Στο 18-24 TRAVEL παράγουμε τεχνολογία και όχι μόνο τουρισμό. Λειτουργούμε «αντισυμβατικά» σε σχέση με τα παραδοσιακά τουριστικά γραφεία, αφού είμαστε μόνο online. Επίσης διαφέρουμε από όλα τα άλλα online συστήματα, αφού δεν διαθέτουμε μεμονωμένες υπηρεσίες όπως μόνο διαμονή ή σκέτο εισιτήριο, αλλά προσφέρουμε μόνο συνδυασμό υπηρεσιών.

Η παρουσία μας στην έκθεση του Βερολίνου μας έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε όλο τον κόσμο του τουρισμού μέσα σε λίγες μέρες. Ανακαλύψαμε νέες κουλτούρες, δραστηριότητες και γνωρίσαμε νέους προορισμούς, τους οποίους έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να εντάξουμε στην λίστα των προορισμών μας.

Η HR Manager της εταιρείας, Χριστίνα Τσαπέκου μας εξηγεί: «Το 18-24 TRAVEL αποτελεί τη μοναδική πλατφόρμα κρατήσεων ολοκληρωμένων πακέτων στην ελληνική αγορά. Εξελισσόμαστε και αναπτυσσόμαστε συνεχώς και τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε σταθερή αύξηση των κρατήσεων άνω του 30% ετησίως. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε συμπεριλάβει όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και το 2019 να είμαστε online σε έξι γλώσσες, δίνοντας ταξιδιωτικές λύσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής ηπείρου.«

Σε συνάντηση με τη World2Meet, στο meeting room του περιπτέρου στο χώρο της ΙΤΒ

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε κόσμο, να μαζεύουμε εμπειρίες, αλλά κυρίως να δίνουμε τη δυνατότητα στα στελέχη μας να ανεβαίνουν επίπεδο. Επένδυσή μας είναι οι άνθρωποι μέσα στην εταιρεία. Είναι σημαντικό στελέχη που δεν έχουν κλείσει τα τριάντα, να δουλεύουν σε κοινά project με στελέχη τεράστιων εταιρειών του χώρου που σε τέτοια event έρχονται μετά τα 50 τους, κι έχουν στις πλάτες τους εμπειρία και των προηγούμενων γενεών μέσα στις ίδιες επιχειρήσεις.

Η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε κάνοντας κάτι τόσο καινοτόμο, είναι στον να βρούμε προσωπικό. Κι αυτό όχι γιατί χρειαζόμαστε πολύ εξειδικευμένο προσωπικό, αλλα γιατί χρειαζόμαστε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που παράγει το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Ανθρώπους που να έχουν όραμα πάνω στη δουλειά, όχι εξειδικευμένους με τη λογική του «ρομπότ», με κριτική σκέψη, αποτελεσματικούς. Δεν είναι τυχαίο πως βασιζόμαστε σε κόσμο που είτε έχει παρατήσει το πανεπιστήμιο, είτε ασχολείται με κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχει σπουδάσει», μας είπε κλείνοντας ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Καρανάσιος.

Η δυναμική παρουσία του 18-24 TRAVEL στην ΙΤΒ στο Βερολίνο
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top