Συνεντεύξεις

Η Ελίνα Αρμένη μίλησε στο Yang.gr για την Infinity, την εταιρία που στοχεύει στην ανάπτυξη του φαρμακείου

Η Ελίνα Αρμένη είναι η ιδρύτρια της Infinity, μίας εταιρίας που στοχεύει στην ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την εξειδίκευση του φαρμακείου μέσω της εκπαίδευσης. Η δράση της όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Η Infinity θέλει να υλοποιήσει κοινωνικό έργο και να βοηθήσει τους νέους. Άλλωστε, η Ελίνα είναι μία νέα μητέρα, κάτι που την κάνει πιο ευαισθητοποιημένη ως προς τη νέα γενιά.

Η Ελίνα Αρμένη για 17 χρόνια περίπου ασχολήθηκε με το χώρο του φαρμάκου και του παραφαρμάκου και απέκτησε μεγάλη εμπειρία. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις όπως πωλήτρια, επιθεωρήτρια, διευθύντρια πωλήσεων, εμπορική διευθύντρια και υπεύθυνη ISO. Μέσω του μεταπτυχιακού MBA στο University of Derby της Αγγλίας που έκανε, μπόρεσε να μελετήσει την άποψη των καταναλωτών με αγοραστικό κίνητρο για τους σκοπούς της πτυχιακής της. Κάποια στιγμή όλα αυτά την έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι είχε έρθει η ώρα να κάνει κάτι δικό της.

Έτσι το Νοέμβριο του 2014 ίδρυσε την Infinity. Εκπαιδεύει είτε τον φαρμακοποιό και το προσωπικό του φαρμακείου, είτε πωλητές και στελέχη σε φαρμακευτικές εταιρίες. Εξειδικεύονται για να δίνουν εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες, ώστε να μη ξοδεύουν πολλά χρήματα και να μένουν ικανοποιημένοι. Είναι πιστοποιημένη εταιρία με ISO από το Φορέα Πιστοποίησης και Επιθεώρησης TUV HELLAS. Όπως αναφέρει και η ίδια «Η εταιρία έχει προδιαγραφές σε διεθνή επίπεδα ως προς την εκπαίδευσή της, το marketing της, το management της και το merchandising της. Έχει μία ολιστική προσέγγιση στο χώρο της υγείας πάντα όμως πάνω στο κομμάτι φαρμάκου και παραφαρμάκου».

Το κίνητρό της για να ιδρύσει την εταιρία δεν ήταν αποκλειστικά η μεγάλη της εμπειρία στα φαρμακεία. Ήθελε να πραγματοποιήσει το κοινωνικό της όραμα. Αποφάσισε να αφήσει μία σταθερή δουλειά ως επιθεωρήτρια και να ιδρύσει τη δική της εταιρία σε μία περίοδο κρίσης, κάτι όμως που δεν την εμπόδισε. Ο κοινωνικός της στόχος ήταν το κίνητρό της και ο λόγος που η πίεση της καθημερινότητας δε μείωσε την ποιότητα της δουλειάς της.

«Η Infinity πήρε από μένα τη σιγουριά των γνώσεων που είχα τόσα χρόνια. Εξειδικεύτηκα και πήρα την τεχνογνωσία που χρειαζόταν. Η εταιρία έγινε το μέσο για να προσφέρω. Η E-infinity είχε σκοπό το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της να πηγαίνει σε φοιτητές και σε κοινωνικά έργα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση. Γι’ αυτό και το μότο της εταιρίας είναι ότι η εκπαίδευση ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στη δύναμή της».

Την προηγούμενη χρονιά αποφάσισε να οργανώσει φροντιστήρια για παιδιά Δημοτικού στην Ανάφη μέσω Skype. Παράλληλα, η Infinity πήγε στο νησί με λογοθεραπεύτρια που εξέτασε πάνω από 35 παιδιά.

Η Ελίνα και οι συνεργάτες της όμως, αποφάσισαν να μην κάνουν πλέον γνωστές όλες τις κοινωνικές τους δράσεις. Δεν ήθελαν να κάνουν εμπορεύσιμο κάτι τόσο σημαντικό. «Μετράει ο σκοπός και το αποτέλεσμα και όχι η φήμη αυτής της δράσης. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε το καλό και ας μην το μάθει κανένας. Και εγώ και οι συνεργάτες μου έχουν μία συγκεκριμένη mentalite. Δεν είμαστε του φαίνεσθαι αλλά του πράττειν», μας είπε η Ελίνα στη συνέντευξη της.

Η Ελίνα Αρμένη είναι μητέρα. Τα παιδιά της της δίνουν δύναμη και έμπνευση. Όπως θέλει να προσφέρει ό,τι καλύτερο στα παιδιά της, έτσι θέλει να βοηθήσει και τα υπόλοιπα παιδιά. Γι’ αυτό και η κοινωνική δράση της επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των νέων. «Η πόρτα της εταιρίας είναι ανοιχτή σε όποιο παιδί θέλει να εργαστεί και να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του φαρμακείου. Ο νέοι μπορούν να μου μάθουν και να μου προσφέρουν νέες ιδέες. Αυτοί είναι το μέλλον. Παρόλο που στα 39 μου, δεν έχουμε και πάρα πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας δεν μπορώ να ακολουθήσω τους νέους ως προς το γνωστικό τους επίπεδο και γι’ αυτό τους θαυμάζω πάρα πολύ».

Στόχος της Infinity για το μέλλον είναι να κρατήσουν τις υψηλές υπηρεσίες τους για το χώρο του φαρμακείου και να δείξουν ότι τα φαρμακεία έχουν πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ακόμα. Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα προς τους καταναλωτές ότι το φαρμακείο είναι πλέον εκσυγχρονισμένο και εξειδικευμένο. Παράλληλα, θα συνεχίσουν και την κοινωνική προσφορά τους.

Έτσι θα πάνε «To infinity and beyond», με απλά λόγια στο άπειρο και ακόμα παραπέρα!

Η Ελίνα Αρμένη μίλησε στο Yang.gr για την Infinity, την εταιρία που στοχεύει στην ανάπτυξη του φαρμακείου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top