Σούξου -Μούξου

Η έλλειψη ύπνου σε κάνει να τσακώνεσαι περισσότερο με τον σύντροφό σου, σύμφωνα με επιστήμονες

Τι και εάν είμαστε όλο μέλια και αγκαλιές με τον σύντροφό μας, τι και εάν περνάμε καλά και έχουμε καταφέρει να προσαρμοστούμε στους ρυθμούς της συγκατοίκησης, εάν ένας από τους δύο δεν έχει απολαύσει έναν καλό ύπνο το βράδυ, την επόμενη μέρα σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο. Και δεν εννοώ τους μαύρους κύκλους που θα κυριαρχούν κάτω από τα μάτια, αλλά τις γκρίνιες και τους τσακωμούς που δεν θα αργήσουν να κάνουν την δυναμική τους εμφάνιση. Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος και αιτία, χωρίς να μας προκάλεσε ο άλλος με κάτι που ίσως είπε, άπαξ και σηκωθήκαμε εμείς στραβά, αυτό θα βγει προς τα έξω και άντε μετά οι άλλοι να πιστέψουν ότι χωρίσαμε λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων!

Εντάξει, στον χωρισμό μπορεί να μην φτάσουμε, αλλά θα υπάρξει μια πρωινή αναταραχή στο σπίτι, τα αίματα θα ανάψουν και για όλα θα ευθύνεται το μοχθηρό «πρόσωπο» του ύπνου. Πράγματι, έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο επιρρεπείς στους τσακωμούς όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά ή δεν έχουμε κάνει έναν καλό και ποιοτικό ύπνο. Όταν είμαστε κουρασμένοι και άυπνοι, λογικό είναι να έχουμε περισσότερο εκνευρισμό και να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε εύκολα με τον άλλον, ακριβώς επειδή δεν έχουμε ούτε όρεξη ούτε αντοχές να σκεφτούμε και να συζητήσουμε. Μας φταίνε οι πάντες και τα πάντα και αυτό δυστυχώς μας ακολουθεί παντού για το υπόλοιπο της ημέρας.

Κούραση, ατονία και γενικότερα μια κακή διάθεση και ψυχολογία μπορούν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό με καβγάδες, γκρίνιες, νεύρα και παρεξηγήσεις που τελειωμό δεν θα έχουν. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει και το αίσθημα ευγνωμοσύνης που νιώθουμε για τον σύντροφό μας και γενικότερα να δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα. Το κακό είναι ότι όσο δεν κοιμόμαστε καλά, τόσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, συνεχίζονται οι καβγάδες και δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να απομακρύνουν το ζευγάρι.

Με τον καιρό, θα δημιουργούνται προβλήματα στη σχέση από το πουθενά και οι καβγάδες θα αφήνουν ένα αίσθημα δυσαρέσκειας και εξάντλησης τόσο σε αυτόν που τους ξεκίνησε όσο και στον άλλον που «ανέχεται» αυτή την κατάσταση. Γιατί η δικαιολογία του «δεν κοιμήθηκα καλά, μη με παρεξηγείς» δεν μπορεί να αποτελεί πάντα την εύκολη λύση για να δικαιολογήσουμε το ξέσπασμα των νεύρων μας στον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Από την άλλη, αυτή η κατάσταση μπορεί να μετατραπεί σε τρόπο ζωής, σε ένα μόνιμο κλίμα έντασης και τσακωμών, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στο αναπόφευκτο αποτέλεσμα του χωρισμού.

Η έλλειψη ύπνου λοιπόν δεν βλάπτει σοβαρά μόνο την υγεία, αλλά είναι και πηγή εντάσεων και τσακωμών ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν επομένως, θέλεις να ξαναβρείς την ηρεμία στη σχέση σου, μην αμελείς το θέμα του ύπνου!

Η έλλειψη ύπνου σε κάνει να τσακώνεσαι περισσότερο με τον σύντροφό σου, σύμφωνα με επιστήμονες
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top