Κοινωνικά

Η κακοποίηση των ζώων έρχεται σε αντιπαράθεση με τη λέξη «άνθρωπος»

Πριν λίγες εβδομάδες σημειώθηκε ένα περιστατικό βίας και κακοποίησης από δύο φαντάρους του ελληνικού στρατού απέναντι σε ένα σκύλο. Οι δύο αυτοί άνθρωποι άρπαξαν το σκυλί και το πέταξαν στον γκρεμό. Το συμβάν αυτό προκάλεσε αποτροπιασμό και οργή στον χώρο των social media, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ζητούν την απόδοση ευθυνών και τη σύλληψη των δύο δραστών.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε, με αφορμή το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Μέσα από την έκταση που έλαβε το θέμα, έγινε αισθητή η ανάγκη για επιβολή ποινών σε όσους κακοποιούν και κακομεταχειρίζονται ζώα. Ωστόσο, δεν φτάνουν στη δημοσιότητα όλες οι περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει και η αντίστοιχη τιμωρία για τους δράστες. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, καθώς ο βασανισμός και η οποιαδήποτε πράξη βίας έρχεται σε αντιπαράθεση με τη λέξη άνθρωπος και ανθρωπιά.

Η κακοποίηση των ζώων εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο βίαιης συμπεριφοράς του ατόμου, η οποία συνδέεται άμεσα με την κατάχρηση εξουσίας, τη ψυχασθένεια και τον σαδισμό, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως ο πόνος βιώνεται και από τα ζώα.

Ο άνθρωπος σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανώτερος, ως προς τη δύναμη και τα μέσα που κατέχει. Έτσι, εφαρμόζει ένα είδος αθέμιτης βίας απέναντι στα ζώα, η οποία θα έπρεπε να είναι ηθικά καταδικαστέα. Πράξεις που δεν συνάδουν της ανθρωπιάς, καλό θα ήταν να καταγγέλλονται και να αποτρέπονται, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Η κακοποίηση των ζώων έρχεται σε αντιπαράθεση με τη λέξη «άνθρωπος»
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top