Λάιφσταϊλ

Ηλεκτρική κουβέρτα. Πόσο ρεύμα καίει και ποια να επιλέξουμε

Ενόψει του δύσκολου ενεργειακού χειμώνα και μετά από μερικούς φουσκωμένους λογαριασμούς που έχουμε ήδη πληρώσει, όλοι έχουμε μπει σε διαδικασία να αναζητήσουμε οικονομικούς τρόπους να ζεσταθούμε φέτος τον χειμώνα. 

Η πιο οικονομική λύση -και με διαφορά- για να αντιμετωπίσουμε το φετινό κρύο κατά τη διάρκεια του βραδιού χωρίς να βγούμε εκτός προϋπολογισμού, είναι η ηλεκτρική κουβέρτα. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να γυρνάς στο σπίτι μετά από τη δουλειά και να σε περιμένει ένα ζεστό κρεβάτι, που μάλιστα δεν κοστίζει μια περιουσία. 

Επί τω πλείστω, οι ηλεκτρικές κουβέρτες καταναλώνουν 60W, δηλαδή στις 10 ώρες περίπου 0,03 ευρώ, όσο δηλαδή θα έκαιγαν τρεις οικονομικές λάμπες. Όμως, εμείς βρήκαμε μια ηλεκτρική κουβέρτα που καίει ακόμα λιγότερο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος της θέρμανσής μας για φέτος. Πρόκειται για ένα “έξυπνο” προϊόν ελληνικής κατασκευής της εταιρείας DREAM. Συγκεκριμένα, η ηλεκτρική κουβέρτα Νέας Τεχνολογίας της DREAM κατασκευάζεται στην Λήμνο εδώ και 50 χρόνια, από το 1972.

Καίει ελάχιστο ρεύμα

Είναι ενεργειακής κλάσης Α+++ και έχει ημερήσια κατανάλωση 0,01 ευρώ. Και ο λόγος είναι ότι ενώ η ονομαστική κατανάλωση του προϊόντος είναι 60W, η πραγματική του κατανάλωση είναι 15W, αφού μόλις η θερμοκρασία φτάσει στο όριο που έχουμε ρυθμίσει, διακόπτεται αυτόματα η παροχή ρεύματος. 

Βρες την ηλεκτρική κουβέρτα εδώ

 

Δίνει εγγύηση 10 χρόνων

Ένας ακόμη λόγος που μας έκανε να την προτιμήσουμε είναι ότι είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει 10 χρόνια εγγύηση. Παράλληλα, μετά τα 5 χρόνια μας δίνεται τη δυνατότητα να στείλουμε πίσω για έλεγχο την ηλεκτρική μας κουβέρτα, ώστε να κοιμόμαστε ήρεμοι για χρόνια. 

 

Είναι εξαιρετικό σύστημα ασφάλειας

Η ασφάλεια είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε, όταν αγοράζουμε ένα προϊόν θέρμανσης. Στην DREAM έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύστημα ασφαλείας για να μας προστατέψουν και να μας εξασφαλίσουν έναν ήρεμο ύπνο. 

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρική κουβέρτα της DREAM έχει μια ειδική αντίσταση με εξειδικευμένους αισθητήρες, οι οποίοι “διαβάζουν” συνεχώς τη θερμοκρασία και εμποδίζουν την υπερθέρμανση της κουβέρτας, όσες ώρες και αν τη χρησιμοποιούμε. Ακόμα και αν κάνουμε κάποιο λάθος στη χρήση της, οι αισθητήρες δεν επιτρέπουν να υπερβεί το όριο της θερμοκρασίας που έχει ορισθεί. Για να προλάβουν κάθε κίνδυνο υπάρχει επίσης ρύθμιση αυτόματης απενεργοποίησης.

Παράλληλα, κάθε κουβέρτα ελέγχεται και ακτινοσκοπείται σε ειδικά υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα, είναι εγκεκριμένη από τη British Electrotechnical Approvals Board (B.EA.B. Αγγλίας) και από τον ΕΛΟΤ και πληροί τις προδιαγραφές του “Διεθνούς Οργανισμού C.E.E.”.

Βρες την ηλεκτρική κουβέρτα εδώ

 

Κατασκευάζεται από οικολογικά ελληνικά υλικά

Για την κατασκευή της κουβέρτας χρησιμοποιείται ελληνικό γεωύφασμα, ένα ειδικό ύφασμα, που έχει μεγάλη μηχανική αντοχή, μονωτική ικανότητα και εξαιρετική απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Χάρη στη μεγάλη του μηχανική αντοχή, η κουβέρτα αντέχει τις καταπονήσεις που δέχεται από το σώμα μας και “προστατεύει” τις αντιστάσεις από το να κοπούν ή να καταστραφούν. 

Πρόκειται για ένα υλικό που είναι φιλικό τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον, αφού πληροί τις αυστηρότερες οικολογικές απαιτήσεις του Oeko-Tex Standard 100. Έχει πιστοποιητικά CE, βραδυφλεγίας καθώς και πιστοποιητικό περί μη βλαβερών και καρκινογόνων ουσιών. 

Βρες την ηλεκτρική κουβέρτα εδώ

Βοηθάει σε διάφορα προβλήματα υγείας

Η ηλεκτρική κουβέρτα εκτός ότι μας ζεσταίνει, αφαιρεί την υγρασία από το στρώμα και μας ανακουφίζει από ενοχλήσεις, όπως αρθριτικά, ρευματισμούς, ισχιαλγίες, ημικρανίες, σπαστικές νόσους στομάχου, και ενοχλήσεις περιόδου και έτσι μας βοηθάει να κοιμηθούμε πιο εύκολα και να έχουμε έναν ζεστό και ξεκούραστο ύπνο. 

Είναι πρακτική & εύχρηστη

Η κουβέρτα της DREAM έχει:

*λάστιχο στα άκρα της κουβέρτας για να σταθεροποιείται, ανεξάρτητο χειριστήριο με 3 *διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας, τα οποία έχουν και ανάγλυφα τις ενδείξεις για να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και άνθρωποι με ειδικές ανάγκες,
*έχει καλώδια μήκους δύο μέτρων, ώστε να φτάνουν τις πρίζες ακόμα και αν είναι λίγο μακριά.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι δεν πλένεται στο πλυντήριο. Αν λερωθεί, αρκεί να την πλύνουμε τοπικά με χλιαρό νερό και σαπούνι.

Βρείτε την κουβέρτα της DREAM σε όλα τα μεγέθη εδώ

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική κουβέρτα. Πόσο ρεύμα καίει και ποια να επιλέξουμε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top