Κινηματογράφος

Ιούλιος στο Viasat History: Ακούμε τις «Φωνές των νεκρών» και ανακαλύπτουμε τα μυστήρια των Σταυροφοριών

Τον Ιούλιο στο Viasat History παρακολουθούμε την ιατροδικαστική έρευνα της καθηγήτριας Μπέτανι Χιουζ που εξιχνιάζει μερικά από τα αρχαιότερα μυστήρια του κόσμου και μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τους μοναδικούς ανθρώπους του παρελθόντος. Στη σειρά ντοκιμαντέρ «Οι φωνές των νεκρών», που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00, το επιτελείο της Μπέτανι φέρνει στο φως τα μυστικά του Τουταγχαμών και ανασυνθέτει την ταυτότητα και το πεπρωμένο πέντε θυμάτων του Βεζούβιου -μετά από μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας- φτάνοντας μέχρι τη μοιραία έκρηξη και τις συνέπειές της.

Ο μήνας όμως ξεκινά δυναμικά την Τετάρτη 1η Ιουλίου με την προβολή της σειράς «Σταυροφορίες», η οποία θα ρίξει νέο φως σε αυτούς τους θρυλικούς πολέμους και θα αναλύσει πάλι τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από οκτώ αιώνες, με τη βοήθεια εξονυχιστικής αρχαιολογικής έρευνας και νέας ενδελεχούς μελέτης αρχαίων τόπων και των μαρτυριών αυτοπτών μαρτύρων που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν.

Copyright © Cineflix

Οι φωνές των νεκρών

Πρεμιέρα Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Voices of the Dead

Έτος: 2021

Η καθηγήτρια Μπέτανι Χιουζ είναι επικεφαλής μιας ιατροδικαστικής έρευνας που εξιχνιάζει μερικά από τα αρχαιότερα μυστήρια του κόσμου και μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τους μοναδικούς ανθρώπους του παρελθόντος τους οποίους ανακαλύπτει στην πορεία της έρευνας. Η Μπέτανι χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα τεκμήρια και κορυφαίες επιστημονικές μεθόδους για να δημιουργήσει ακριβή πορτρέτα εκείνων των ξεχασμένων ψυχών και μάλιστα, κατά την διερεύνηση επικών και συχνά εκρηκτικών περιόδων της ιστορίας, αποκαλύπτει τον ήχο της χαμένης φωνής τους. Στη σειρά αυτή, το επιτελείο της Μπέτανι φέρνει στο φως τα μυστικά του Τουταγχαμών και ανασυνθέτει την ταυτότητα και το πεπρωμένο πέντε θυμάτων του Βεζούβιου -μετά από μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας- φτάνοντας μέχρι τη μοιραία έκρηξη και τις συνέπειές της.

Copyright © BBC Studios

Σταυροφορίες

Πρεμιέρα Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: The Crusades

Έτος: 2012

Οι αιματηρές και απάνθρωπες Σταυροφορίες προορίζονταν ως θρησκευτικοί πόλεμοι που θα έδιναν τέλος σε όλους τους άλλους πολέμους… ωστόσο αυτό δεν συνέβη, και στη σημερινή εποχή η ιστορία τους χρησιμοποιείται με δόλιο τρόπο από την πολιτική και τον θρησκευτικό ζήλο, ενώ τόσο ο μουσουλμανικός όσο και ο Δυτικός κόσμος παρανοούν την αλήθεια. Η σειρά θα ρίξει νέο φως σε αυτούς τους θρυλικούς πολέμους και θα αναλύσει πάλι τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από οκτώ αιώνες, με τη βοήθεια εξονυχιστικής αρχαιολογικής έρευνας και νέας ενδελεχούς μελέτης αρχαίων τόπων και των μαρτυριών αυτοπτών μαρτύρων που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν.

Copyright © BBC Studios

Αποκωδικοποίηση θησαυρών

Πρεμιέρα καθημερινά Δευτ-Παρ από Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 21:00

Κύκλος: 4

Αριθμός επεισοδίων: 8 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Treasures Decoded

Έτος: 2017

Ανακαλύψτε οκτώ από τους σημαντικότερους θησαυρούς του κόσμου και τα πολύτιμα μυστικά τους που έμειναν κρυφά… μέχρι σήμερα. Επιστήμονες εξετάζουν τις αφηγήσεις βιβλικών φαινομένων όπως ο Πύργος της Βαβέλ και οι Πληγές της Αιγύπτου, ενώ ταξιδεύουμε μέχρι την Ιορδανία όπου επισκεπτόμαστε την αρχαία Πέτρα, κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξερευνήσουμε το μυστήριο που περιβάλλει το Στόουνχεντζ και τους ακέφαλους μονομάχους του Γιορκ, και μελετούμε τις ανεξήγητες συρρικνωμένες κεφαλές και τα πτώματα των βάλτων. Κάθε αντικείμενο και τοποθεσία θα ερευνηθεί λεπτομερώς από ειδικούς με τη χρήση ποικίλων νέων τεχνικών -όπως την καινοτόμο ιατροδικαστική της τέχνης- οι οποίες για πρώτη φορά θα φέρουν στο φως συγκλονιστικές αλήθειες. Θα πραγματοποιηθεί κινηματογράφηση ταυτόχρονα με τις έρευνες των αρχαιολόγων, ιστορικών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων, ενώ δεν θα μείνει τίποτα ανεξερεύνητο προκειμένου να βρεθούν απαντήσεις. Εξερευνήστε την ιστορία και μάθετε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε η αποκάλυψη της συναρπαστικής αλήθειας για κάθε θησαυρό που παρουσιάζεται σε αυτή τη σειρά.

Ιούλιος στο Viasat History: Ακούμε τις «Φωνές των νεκρών» και ανακαλύπτουμε τα μυστήρια των Σταυροφοριών
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top