Λάιφσταϊλ

Ήρθε η ώρα να τα βρεις με τον φίλο που χάθηκες και σε πονάει. Άσε τους εγωισμούς

Κάποιες φορές θέλοντας και μη, χανόμαστε. Κάποια στιγμή η ανάγκη του φίλου χτυπάει κόκκινο.

«Θέλω να τον δω», «τι να κάνει άραγε», «αγόρασε εκείνα τα παπούτσια που ήθελε» σκεφτόμαστε.

Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας πολλές φορές μας απομακρύνουν από δραστηριότητες, αλλά κυρίως από ανθρώπους που αγαπάμε και μας λείπουν. Τι εννοώ όμως με αυτό;

Μην μένετε στα δεδομένα! Ήπιατε έναν καφέ πριν 2 εβδομάδες, είπατε τα νέα σας και τελείωσε. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές (και θα το λέμε) ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς διαλέγουμε. Αφιερώστε μαζί τους χρόνο από την καθημερινή σας ζωή. Και στην τελική σηκώστε εκείνο το τηλέφωνο (που το χρησιμοποιείτε για 1000 δύο άλλες ασχολίες) και καλέστε εκείνον τον φίλο που σας λείπει, εκείνον τον φίλο που τόσα έχετε μοιραστεί μαζί, που κλάψατε μαζί, που καθίσατε στο ίδιο θρανίο μαζί, που σας συμβούλευσε στην δύσκολη στιγμή σας. Εκείνον που ξέρετε ότι πάντα θα είναι εκεί.

Αν φοβάστε ότι θα ενοχλήσετε να είστε σίγουροι ότι ο πραγματικός φίλος αν έχει δουλειά θα σας πάρει με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι όλοι μπορούν να ενοχλούν, αλλά οι φίλοι ποτέ!

Για αυτό, λοιπόν, μην χάνετε επαφές με εκείνους που αγαπάτε και σας λείπουν. Όλοι χρειάζονται ένα σημάδι ενδιαφέροντος, τίποτα δεν είναι δεδομένο στις μέρες μας, πόσο μάλλον οι ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως οι φίλοι. Εμείς τους διαλέγουμε για να είμαστε και να είναι δίπλα μας, αλλά και για να περνάμε καλά κάνοντας πράγματα μαζί, είτε αυτό είναι μια βόλτα, είτε είναι μια κουβέντα, είτε να μαγειρέψετε μαζί.

Όπως είχε πει άλλωστε και ο Νίκος Ξυλούρης «Ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να ‘ναι ευτυχισμένος. Φτάνει να έχει δύο-τρεις φίλους να τον αγαπούνε πραγματικά και χρήματα τόσα ώστε να μπορεί να τους κερνά».

Ήρθε η ώρα να τα βρεις με τον φίλο που χάθηκες και σε πονάει. Άσε τους εγωισμούς
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top