Ιστορίες του πρώτου βαγονιού

Ιστορίες του πρώτου βαγονιού #197: Το ξύλο βγήκε από τον ηλεκτρικό»

Οι ζέστες σφίγγουν και δυστυχώς οι επιβάτες λυσσάνε περισσότερο απ΄ότι συνήθως. Σήμερα έγινα μάρτυρας τριών επεισοδίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα μιλήσω για δύο απ΄αυτά. Το πρώτο συνέβη μεσημέρι μετα την δουλειά. Ένας τοξικομανής επαίτης ζητούσε χρήματα από μια γυναίκα γύρω στα 40. Εκεί αρνήθηκε αμέσως, αλλά αυτός επέμενε. Άρχισε να βρίζει και να χτυπά. Η κινητοποίηση των επιβατών ήταν άμεση και ένθερμη. Άλλοι επιβάτες προστάτευσαν τη γυναίκα, ενώ κλήθηκε η ασφάλεια του συρμού.

Στον επόμενο σταθμό, έγινε μια ολόκληρη επιχείριση που κράτησε δεκαπέντε λεπτά για ν΄απομακρυνθεί ο βιαιος επαίτης. Τελικά ο συρμός ξεκίνησε. Μια επιβάτης παρατήρησε: «Μα πώς περνάνε τις μπάρες αυτοί;«. Δε χρειάζεται απάντηση.

Φτάνοντας στο τέρμα, περίμενα λεωφορείο. Με το που ανοίγει η πόρτα, μια ομάδα νέων αγοριών σπάζεται στο ξύλο. Η αφορμή; Δε γουσταραν τη φάτσα ενός. Έρχεται ένας αλλος να μπει στη μέση και τις τρώει περισσότερο. Σκέφτομαι: θα βρω θέση; Τελικά πετάνε από το λεωφορείο δύο πιτσιρίκια και ήμασταν άνετα. Ναι, τόσο τραγικά ήταν οσα συνέβησαν. Γυρίζω σπίτι και γράφω σε κατάσταση σοκ. Ας είναι καλά το οικογενειακό παγωτό.

Ιστορίες του πρώτου βαγονιού #197: Το ξύλο βγήκε από τον ηλεκτρικό»
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top