Λάιφσταϊλ

Κάνε όλες σου τις μέρες να μοιάζουν με Παρασκευή

Πώς ξεκινάει η κάθε μέρα σου; Με κέφι και τραγούδι ή με δυσαρέσκεια και λίγη γκρίνια; Σίγουρα βέβαια κάθε μέρα μας ξεκινάει διαφορετικά. Εξαρτάται κυρίως σε ποια μέρα της εβδομάδας βρισκόμαστε. Αν είναι Δευτέρα τότε μπορεί να μην σε χαρακτηρίσουν και χαρά θεού μόλις σε δουν στη δουλειά, αν όμως είναι Παρασκευή όλα γίνονται πιο φωτεινά.

Ας είναι λοιπόν όλες οι μέρες μας Παρασκευές. Ας ξυπνάμε το πρωί και ας έχουμε την χαλαρότητα εκείνης της μέρας. Ας νιώθουμε απελευθερωμένοι και ήρεμοι που μας περιμένει κάτι όμορφο όπως θα ήταν ένα σαββατοκύριακο γιατί πολύ απλά μέσα σε κάθε ημέρα μας κρύβεται κάτι ξεχωριστό. Μπορεί να μην έχει πάντα ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά όλα είναι ένα δίδαγμα. Κάτι θα αποκομίσεις από αυτή. Το βράδυ που θα ξαπλώσεις σκέψου τι σε έκανε να χαμογελάσεις μέσα στην ημέρα, με ποιους ανθρώπους μοιράστηκες τον χρόνο σου και τι παραπάνω θα ήθελες να έχει η επόμενη ημέρα σου.

Μην αφήνεις μια ατυχία να σε επηρεάσει. Το να ξυπνήσεις το πρωί και να πέσεις πάνω στο κομοδίνο ή να χυθεί ο καφές που τόσο λαχταρούσες σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί την στιγμή που άνοιξες τα μάτια σου, αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο τραγικά. Εκείνη την στιγμή πιάνεις τον εαυτό σου να λέει φράσεις όπως: ήταν ανάγκη να γίνει αυτό τώρα ή να δω τι άλλο θα γίνει πρωί πρωί; Όσο σκέφτεσαι αρνητικά θα έρχονται αρνητικές καταστάσεις στη ζωή σου. Μην παραξενευτείς αν αφού έχυσες τον καφέ σου στην συνέχεια χάσεις και το λεωφορείο για να πας στην δουλειά σου. Αν όμως αντιμετώπιζες εξαρχής με θετικό τρόπο το απρόοπτο που σου συνέβη όλα θα ήταν καλύτερα. Θα αρκούσε απλά να πεις “Δεν πειράζει, σίγουρα με περιμένει κάτι καλύτερο σήμερα”.

Ξεκίνα με μία θετική σκέψη. Έχεις σκεφτεί πόσο μεγάλη επίδραση έχει στην ψυχολογία σου να ξυπνήσεις το πρωί και να πεις στον εαυτό σου ότι τον περιμένει μια υπέροχη μέρα; Διαφορετικά μπορείς να αποθηκεύσεις στο κινητό σου κάποιο γνωμικό που να σε γεμίζει με αισιοδοξία και να το διαβάζεις κάθε πρωί. Δεν χάνεις κάτι με μια δοκιμή.

Ξόδεψε ποιοτικά τον χρόνο σου πριν κοιμηθείς. Έστω και δέκα λεπτά προτού κοιμηθείς, άσε το κινητό σου στην άκρη και διάβασε ένα ωραίο βιβλίο ή διαφορετικά μπορείς να οργανώσεις την επομένη ημέρα σου γράφοντας τις υποχρεώσεις σου για να ξυπνήσεις ετοιμοπόλεμος, γράψε τι θα ήθελες να κάνεις που θα σε έκανε χαρούμενο ή γράψε ποιον θα ήθελες να κάνεις εσύ χαρούμενο. Εστίασε σε σκέψεις που σε βοηθούν να αδειάσεις το μυαλό σου και να απολαύσεις έναν ήρεμο ύπνο. Έτσι μία όμορφη μέρα θα σε περιμένει.

Κάνε όλες σου τις μέρες να μοιάζουν με Παρασκευή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top