Σούξου -Μούξου

Κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν μείνεις το βράδυ σπίτι του!

Είναι η στιγμή που περιμένεις με μεγάλη ανυπομονησία, λαχτάρα και τρομερή αγωνία, αλλά όταν φθάσει, το άγχος σε κατακλύζει και ένας ανεξήγητος κόμπος στο στομάχι δε σε αφήνει σε ησυχία. Λίγο το ότι θα κοιμηθείς σε ξένο σπίτι και όσο να πεις θα νιώθεις κάπως άβολα, λίγο το ότι μπορεί στο σπίτι να μένουν και τρίτα πρόσωπα, όπως συγκάτοικοι, συγγενείς, η αμηχανία φουντώνει ακόμη περισσότερο. Όλα προμηνύουν ότι θα είναι μία επεισοδιακή νύχτα, την οποία σίγουρα θα θυμάσαι. Για την νύχτα αυτή βέβαια, θα έχεις σκεφτεί μια βδομάδα πριν και την παραμικρή λεπτομέρεια και θα έχεις κατά νου κάποιους «κανόνες» που θα πρέπει να τηρήσεις.

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά, τα οποία βέβαια τη δεδομένη στιγμή φαντάζουν «βουνό» σε σένα, όπως για παράδειγμα το να είσαι άνετη και χαλαρή και να νιώθεις όσο το δυνατόν καλύτερα στο χώρο του, χωρίς να διστάζεις να ζητήσεις το οτιδήποτε, από το να τσιμπήσεις κάτι για το βράδυ μέχρι μια επιπλέον κουβέρτα επειδή κρυώνεις εύκολα. Φυσικά, εσύ θα προτιμήσεις να πεθάνεις της πείνας, ακούγοντας όλη την νύχτα το στομάχι σου να διαμαρτύρεται και να κουλουριαστείς προκειμένου να ζεστάνεις το κοκαλάκι σου!

Ας μη μιλήσω για τη στάση του σώματός σου που δε θα αλλάξει όλη τη νύχτα για να μην ακουστεί κανένας θόρυβος από το στρώμα και προκαλέσεις αναστάτωση στο σπίτι! Και φυσικά ούτε λόγος για επίσκεψη της τουαλέτας το βράδυ. Θα καταπνίξεις τις βιολογικές σου ανάγκες γιατί υπερτερεί η ψυχική ηρεμία των υπολοίπων που σίγουρα θα διαταραχτεί από το καζανάκι!

Προτού πας στο σπίτι του θα ετοιμάσεις ένα σάκο με δυο-τρία πράγματα για να περάσεις τη νύχτα εκεί. Μην μπεις στη διαδικασία να αδειάσεις όλη την ντουλάπα σου σε μια βαλίτσα επειδή δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Ή πολύ περισσότερο μην πάρεις μαζί σου μέχρι και σεντόνια προκειμένου να μην τον βάλεις σε κόπο γιατί σίγουρα θα τον προσβάλλεις με αυτό τον τρόπο. Και αν ξεχάσεις κάτι ασήμαντο, μην κάνεις σαν υστερική. Μπορείς να αντέξεις μία νύχτα και χωρίς την κρέμα νυκτός για το πρόσωπό σου!

Σε σχέση με τους τρίτους που μπορεί να μένουν στο σπίτι, να είσαι διακριτική και ευγενική. Ειρωνικά σχόλια μεταξύ αστείου και σοβαρού για την συγκατοίκηση μπορούν να αποβούν μοιραία και να καταλήξεις να επιστρέψεις στο σπίτι σου για ύπνο. Επιπλέον, εάν το αγόρι σου συγκατοικεί με την αδερφή του ή τον αδερφό του, καλό θα ήταν να είσαι συγκρατημένη ως προς τον ενθουσιασμό σου που τους γνωρίζεις. Θα κάνεις καλή εντύπωση αλλά δε χρειάζεται να σε περάσουν και για χαζοχαρούμενο που το κάλεσαν σε πυτζάμα πάρτι!

Τελευταίο και σημαντικότερο: Να σεβαστείς τον χώρο του και να μην θεωρήσεις ότι είναι και δικός σου επειδή απλά κοιμήθηκες ένα βράδυ εκεί. Μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις ή να τον κρίνεις σχετικά με το πώς του αρέσει να είναι ο χώρος στον οποίο ζει. Γιατί αν ψιλιαστεί κάτι τέτοιο, την έβαψες και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξανακοιμηθείς σπίτι του. Γι’ αυτό, προσπάθησε να απολαύσεις και να ευχαριστηθείς την βραδιά που θα μείνεις εκεί, νιώθοντας σαν στο σπίτι σου, όχι όμως και πραγματικά σπίτι σου!

Κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν μείνεις το βράδυ σπίτι του!
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top