Κοινωνικά

Κάποιες φορές άφησε το κινητό στην άκρη και ζήσε τις πραγματικές στιγμές

Η σύγχρονη ζωή χαρακτηρίζεται από ένα γνώρισμα που είναι κοινό σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους: την προσκόλληση στην τεχνολογία, στα social media και στο κινητό μας. Και είναι γεγονός, όλοι μας δεν αφήνουμε μία μέρα να περάσει χωρίς να ασχοληθούμε έστω και λίγο με όλα αυτά. Μάλιστα, αισθανόμαστε άσχημα αν απέχουμε έστω και για λίγες στιγμές από όλα αυτά. Πόσο όμως αυτή η ζωή είναι ικανοποιητική και αληθινή;

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως σε περιόδους κρίσης, κάποιος μπορεί να δαπανήσει μεγάλα ποσά απλώς και μόνο για να αγοράσει ένα ακριβό κινητό! Είναι εξαιρετικά αξιοπρόσεκτο το πώς οι εταιρείες και ο κοινωνικός μας περίγυρος μας έχουν πείσει για το πόσο ανάγκη το έχουμε, ώστε να νοιώθουμε καλά και πλήρεις.

Και όμως, είναι απαραίτητο να έχουμε μερικές φορές κάποια απόσταση από το κινητό μας. Είναι σημαντικό όταν είμαστε έξω για έναν καφέ ή μία βόλτα να αφοσιωνόμαστε στους φίλους μας. Να μην ξεχνιόμαστε με το να ασχολούμαστε μόνο με αυτό αποκλειστικά. Επενδύουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, τις πραγματικές, κι όχι μόνο στις πλασματικές.

Άφησε, έστω και για λίγο, το κινητό στην άκρη. Κοιμήσου, γέλασε, βγες και μην έχεις το άγχος του διαρκώς. Μην ξεχάσεις ποτέ ότι το κινητό δεν είναι η ζωή, είναι απλώς ένα μέσο για να γίνει η ζωή λίγο πιο εύκολη.

Κάποιες φορές άφησε το κινητό στην άκρη και ζήσε τις πραγματικές στιγμές
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top