Σούξου -Μούξου

Κάποιες φορές ο χωρισμός δεν είναι η λύση

Είναι αυτονόητο ότι σε μια σχέση δεν είναι όλα πάντα ρόδινα, αλλά υπάρχουν και οι άσχημες στιγμές, όπως όταν δεν αντέχεις και θες να τα βροντήξεις όλα και να φύγεις αφήνοντας κάθε προσπάθεια. Σκέψου όμως: Αξίζει άραγε να φτάσεις μέχρι τον χωρισμό ή υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο για νέα προσπάθεια;

Δεν αντέχετε χώρια

Μπορεί να ‘στε και απ’ τα ζευγάρια «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε», να υπάρχει πάντα μεταξύ σας ένταση, αλλά όταν δεν είστε μαζί κάτι παθαίνετε. Τώρα, έπειτα από έναν μεγάλο καυγά αν θες να δώσεις τέλος σε αυτή τη σχέση, πρέπει να σκεφτείς καλά όλες τις συνέπειες. Θα άντεχες να μην ξαναδείς αυτόν τον άνθρωπο;

Ήταν ο πρώτος σας μεγάλος καβγάς

Αν έχεις συναισθήματα για τον σύντροφό σου και αισθάνεσαι όμορφα μαζί του, ένας πρώτος μεγάλος καβγάς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία σας. Δεν θεωρώ, επομένως, ότι εφόσον τα αισθήματά σας υπερισχύουν, ένας τσακωμός πρέπει να σας οδηγήσει απευθείας στον χωρισμό, αλλά είναι μια μικρή δοκιμασία της σχέσης σας για το τι μπορεί να αντέξει.

Έχετε αντιμετωπίσει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις

Όταν με τον άνθρωπό σου έχεις περάσει πολύ πιο δύσκολα, έχετε σταθεί ο ένας στον άλλο και έχετε επιβιώσει επιτυχώς, νομίζω πως κάτι πιο μικρό δεν αξίζει να σας χωρίσει. Αντίθετα, μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να την πάρετε μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση και όχι μέσα από επιπολαιότητες. Πού ξέρεις, μπορεί να ξεπεράσετε πάλι οποιοδήποτε πρόβλημα και να είστε ξανά όπως πριν.

Επιμένουν οι άλλοι να χωρίσεις

Αν επιμένουν οι άλλοι να χωρίσεις για τους δικούς τους λόγους, ενώ εσύ η ίδια δεν νιώθεις να θες κάτι τέτοιο, τότε δεν χωρίζεις! Δεν πρέπει να ακούς την άποψη των άλλων αν εσύ η ίδια δεν τη συμμερίζεσαι. Αν είσαι ευτυχισμένη, κανένας δεν πρέπει να σου στέκεται εμπόδιο σε αυτό. Πέρα από σένα και τον σύντροφό σου, δεν βρίσκεται άλλος μέσα στη σχέση σας, οπότε μόνο εσείς μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις.

Ο χωρισμός όσο εύκολα μπορεί να αποφασίζεται, τόσο δύσκολες συνέπειες έχει. Γι’ αυτό, δεν πρέπει υπάρχει βιασύνη για μια τέτοιου είδους απόφαση. Πρέπει να είναι η έσχατη λύση όταν μια σχέση έρχεται σε αδιέξοδο. Άλλωστε, οι γερές σχέσεις χτίζονται μέσα από την προσπάθεια και τις υποχωρήσεις.

Κάποιες φορές ο χωρισμός δεν είναι η λύση
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top