Κοινωνικά

Kevin Love | άλλο ένα «θύμα» της απρόσμενης κρίσης πανικού

Προ ολίγων ημερών, το Eurohoops δημοσίευσε μια απρόσμενη συνέντευξη του διάσημου μπασκετμπολίστα Kevin Love. Ο διεθνής φόργουορντ αντιμετώπισε μία – ασυνήθιστη για τον ίδιο – κρίση πανικού σε έναν αγώνα.

Σε προηγούμενο άρθρο της σελίδας, δημοσιεύθηκε συνέντευξη ενός άλλου παίχτη του ΝΒΑ, του Ντεμάρκ Ντερόζαν, ο οποίος αντιμετώπιζε την «κατάθλιψη των σύγχρονων χρόνων», όπως την αποκάλεσε. Αυτή η κίνηση ήταν και ένας από τους παράγοντες που ώθησαν τον 29χρονο μπασκετμπολίστα των Cavaliers να εκμυστηρευτεί μία αντίστοιχη εμπειρία. Ήταν κάτι απρόσμενο που συνέβη στο ημίχρονο ενός αγώνα που δεν είχε καλή απόδοση.

«Ο coach Lue κάλεσε timeout στην τρίτη περίοδο και όταν πήγα στον πάγκο, ένιωσα την καρδιά μου να τρέχει περισσότερο απ’ όσο συνήθως. Δεν μ,πορούσα να πάρω ανάσα, είναι δύσκολο να το περιγράψω, όμως όλα γύριζαν, λες και το μυαλό μου προσπαθούσε να βγει από το κεφάλι μου. Ένιωθα τον αέρα βαρύ, το στόμα μου στέγνωσε. Θυμάμαι έναν από τους assistant coaches να φωνάζει για μία άμυνα, τον κοίταξα αλλά δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Σε εκείνο το σημείο τα έχασα. Όταν προσπάθησα να σηκωθώ, ήξερε ότι δεν μπορούσα να μπω ξανά στο ματς. Δεν μπορούσα από πλευράς φυσικής κατάστασης.» διηγήθηκε ο αθλητής.

«Ο coach Lue ήρθε και νομίζω πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Του είπα κάτι σαν «θα επιστρέψω» και έτρεξα στα αποδυτήρια. Πήγαινα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, λες και έψαχνα κάτι που δεν μπορούσα να βρω. Ευχόμουν να σταματήσει η καρδιά μου να τρέχει τόσο γρήγορα. Ένιωσα πως το σώμα μου προσπαθούσε να μου πει «θα πεθάνεις». Ξάπλωσα στο πάτωμα του γυμναστηρίου, προσπαθούσα να βρω αέρα για να αναπνεύσω. Μετά όλα θόλωσαν. Κάποιος από τους Cavaliers με πήγε στο νοσοκομείο, όπου έκανα μία σειρά από εξετάσεις. Όλα ήταν καλά, ένιωσα ανακούφιση, θυμάμαι όμως να φεύγω από το νοσοκομείο και να λέω τι στο διάολο συνέβη», συνέχισε.

Τότε αποφάσισε να καταφύγει σε ειδικό, στον οποίο μίλησε για προσωπικές καταστάσεις που στην πραγματικότητα δεν είχε ξεπεράσει.


Ένας άνθρωπος 29 χρονών, επαγγελματικά κατασταλαγμένος και έχοντας θεωρητικά ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει κανείς, αντιμετώπισε κάτι τόσο δύσκολο. Για τον Kevin Love το περιστατικό αυτό θυμίζει τραυματισμό από αυτούς που συνηθίζουν να συμβαίνουν σε αθλητές και τους αφήνουν εκτός επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ήταν μία αλλόκοτη εμπειρία, τελείως πρωτόγνωρη, όπως υποστηρίζει.

Βλέποντας το άρθρο αυτό, άρχισα να σκέφτομαι πόσο δύσκολη είναι η ζωή τέτοιων ανθρώπων. Η καθημερινότητά τους, η συνέχεια στην καριέρα τους, η προβολή τους από τα social media, τα ταξίδια τους και το βάρος που «σηκώνουν» ως πρότυπα. Μου προκαλεί θαυμασμό το γεγονός ότι τέτοιοι άνθρωποι καλούνται να βελτιώνονται και να δουλεύουν διαρκώς και αδιαλείπτως, προκειμένου να διατηρούν τα συμβόλαιά τους, έχοντας ως αντιπάλους την ηλικία και το αρκετά πιθανό ενδεχόμενο κάποιου σοβαρού τραυματισμού.

Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντική η ευθύνη να είσαι πρότυπο για άλλους. Πάντα οι αθλητές κέρδιζαν μία θέση στην καρδιά μας, κυρίως σε παιδικές ηλικίες. Όμως, δεν περνούν αδιάφοροι και στα μάτια ενηλίκων. Είναι και αυτοί άνθρωποι και τρωτοί. Αυτή η θεοποίηση παύει να έχει εκείνη την διαχρονικότητα που πιστεύαμε. Είναι άνθρωποι με αδυναμίες και τεράστιες ευθύνες. Τραβούν την προσοχή των media, κάτι το οποίο τους επηρεάζει στο οτιδήποτε κάνουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Δύο χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που προαναφέρθηκαν. Δύο παίχτες μίλησαν για εμπειρίες που ο καθένας, εξαιτίας προσωπικών ανασφαλειών, θα απέφευγε να το κάνει ανοιχτά ή ακόμη να το εξωτερικεύσει σε κάποιον ειδικό.

Σίγουρα τέτοιοι άνθρωποι είναι μαθημένοι στην πίεση αλλά ξεσπούν. Το επάγγελμά τους τους επιβαρύνει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Το άγχος των αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της κάθε σεζόν και τα συνεχή ταξίδια τους εξαντλούν. Ο κάθε τραυματισμός μπορεί να κοστίσει ακόμα και την ίδια τους την καριέρα. Παρ΄ όλα αυτά, οι προσωπικοί λόγοι του καθενός είναι τα μόνα ανέκδοτα στοιχεία που δικαιολογούν την όποια ασταθή επίδοση στο παρκέ. Έτσι, μία τέτοια πρωτοβουλία ενός ανθρώπου τέτοιας φήμης μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για άλλους σιωπηλούς ήρωες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ή ίσως και χειρότερες καταστάσεις.

Υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί που υποστηρίζουν ότι οι αθλητές τέτοιου βεληνεκούς δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αρκούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Όμως, είναι πολύ δύσκολο για έναν παίχτη να πρέπει να διατηρεί πνευματική σταθερότητα, για να τα καταφέρνει σε κάθε αγώνα. Είναι δύσκολο να πρέπει να βελτιώνεσαι συνεχώς και να ξεπερνάς τον εαυτό σου για να αντιμετωπίσεις έναν τόσο έντονο ανταγωνισμό.

Kevin Love | άλλο ένα «θύμα» της απρόσμενης κρίσης πανικού
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top