Κοινωνικά

Kevin Spacey | Μαθήματα διπλωματίας από τον πρωταγωνιστή του House of Cards

Το House of Cards είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές τα τελευταία χρόνια. Η σειρά άρχισε να προβάλλεται το 2013 σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ο πρωταγωνιστής λοιπόν, της σειράς ονομάζεται Frank Underwood, τον οποίο ενσαρκώνει ο ηθοποιός Kevin Spacey. O Frank Underwood είναι ένας πολιτικός, ο οποίος στην πρώτη σεζόν ανήκει στους εκπροσώπους του Δημοκρατικού Κόμματος των Η.Π.Α, ενώ στην δεύτερη σεζόν καταφέρνει να εκλεγεί αντιπρόεδρος και στη συνέχεια πρόεδρος της Αμερικής.

Ο Underwood παρουσιάζεται ως χαρακτήρας που χειραγωγεί, συνωμοτεί για παρανομίες, ένας κοινωνιοπαθής εν ολίγοις που αποτελεί το σύμβολο της πολιτικής διαφθοράς και του κακού. Στη διάρκεια των επεισοδίων χειραγωγεί και καταστρέφει πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και μερικών φίλων του, για δικό του όφελος. Πραγματοποιεί πολλά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων και δύο φόνους που διαπράττει ο ίδιος. Παράλληλα, αποφασίζει τον θάνατο δύο πρώην υπαλλήλων, τραυματίζει σοβαρά ένα μέλος από το υπουργικό του συμβούλιο για να μην καταθέσει κατά του ίδιου και έμμεσα επιτρέπει τον φόνο ενός πολίτη για πολιτικές σκοπιμότητες. Πρόκειται λοιπόν, για έναν χαρακτήρα επιβλητικό, μονοδιάστατο, διπλωμάτη και πηγή πολλών κακών.

Ο ηθοποιός Kevin Spacey, έλαβε λαμπρές κριτικές για την ενσάρκωση του Frank Underwood και είναι υποψήφιος για πολλά βραβεία, ωστόσο στις 3 Νοεμβρίου το Netflix έκοψε τους δεσμούς του με τον ηθοποιό, λόγω των μηνύσεων που δέχτηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Η παραγωγή λοιπόν, της σειράς αναβλήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Οκτωβρίου ο ηθοποιός Anthony Rapp δήλωσε στο αμερικανικό site Buzzfeed ότι ο Kevin Spacey επιχείρησε να τον βιάσει το 1986. Εκείνη την εποχή ο Anthony Rapp ήταν 14 ετών και ο Kevin Spacey, προφανώς μεθυσμένος, τον αγκάλιασε, τον έσπρωξε σε ένα κρεβάτι και στη συνέχεια έπεσε πάνω του.

«Είμαι τρομοκρατημένος από αυτή την ιστορία», απάντησε ο Spacey στο Twitter. «Ειλικρινά, δεν θυμάμαι αυτή τη συνάντηση. Αλλά αν τα πράγματα έχουν συμβεί όπως τα λέει, του ζητάω ειλικρινά συγγνώμη για αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, υπό την επήρεια του αλκοόλ». Ομολόγησε μάλιστα πως είναι γκέι. Η υπόθεση με τον Anthony Rapp πυροδότησε περισσότερες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Kevin Spacey.

Αυτό λοιπόν είναι το άδοξο τέλος ενός από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood και ταυτόχρονα του τηλεοπτικού χαρακτήρα που λατρεύτηκε και μισήθηκε. Πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι απέναντι στην εκμετάλλευση που μπορεί να προβεί κάποιος εάν κατέχει εξουσία.

Kevin Spacey | Μαθήματα διπλωματίας από τον πρωταγωνιστή του House of Cards
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top