Σούξου -Μούξου

Κοιμόμαστε καλύτερα με τον σκύλο μας παρά με τους ερωτικούς συντρόφους, λένε οι επιστήμονες

Εάν σε ρωτούσαν με ποιον θα προτιμούσες να κοιμάσαι, με τον σύντροφό σου ή με τον σκύλο σου, τι θα επέλεγες; Πριν βιαστείς να απαντήσεις, φαντάσου για λίγο πόσο ωραίο είναι να κοιμάσαι αγκαλιά με τον χνουδωτό και αγαπησιάρικο σκύλο σου! Πόσο ωραίο είναι να σε ξυπνάει το πρωί ο πάντα πιστός φιλαράκος σου με χάδια και παιχνίδια αντί να ξυπνάς μόνη σου με τον σύντροφό σου να έχει φύγει προ πολλού για τη δουλειά και να μην υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι δεν κοιμήθηκες μόνη σου, παρά μόνο οι παντόφλες του!

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα εξετάζοντας το παραπάνω ζήτημα. Απέδειξε ότι πράγματι οι γυναίκες απολαμβάνουν έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο δίπλα στους σκύλους τους παρά δίπλα στους συντρόφους τους.

Μάλιστα, μετά από την ανάλυση των στοιχείων που συνέλεξαν, κατέληξαν στο ότι οι ερωτικοί σύντροφοι και οι γάτες είναι εξίσου ενοχλητικοί και μπορούν να διαταράξουν στον ίδιο βαθμό τον ύπνο μιας γυναίκας σε αντίθεση με τους σκύλους που είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσουν τους ιδιοκτήτες τους και άρα τους προσφέρουν έναν άνετο ύπνο. Σκέψου μόνο τις νύχτες του χειμώνα που τα κρύα πόδια του συντρόφου σου θα αποτελούν ένα λόγο που θα διαταράσσει την ηρεμία του ύπνου σου. Τουλάχιστον εκνευριστικό!

 

Για τους πιο δύσπιστους, τα επιχειρήματα και οι λόγοι που μπορούν να στηρίξουν την παραπάνω διαπίστωση είναι αρκετά. Αρχικά, αυτοί που έχουν ως κατοικίδιο έναν σκύλο έχουν προσαρμόσει τη ρουτίνα τους στις ανάγκες του σκύλου τους και γι’ αυτό τον λόγο έχουν υιοθετήσει και οι ίδιοι ένα αυστηρότερο καθημερινό πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα είναι να συμπίπτουν τα ωράρια και των δύο και έτσι να μένουν όλοι ευχαριστημένοι.

Σίγουρα, το να κοιμάσαι με τον σκύλο σου είναι και από πρακτικής απόψεως ωφέλιμο. Όπως και να το κάνουμε, η ύπαρξη ενός σκύλου στο σπίτι σου δίνει το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς, καθώς σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο πιστός σου φίλος θα είναι σε ετοιμότητα. Η γάτα από την άλλη μέχρι να μάθει να νιαουρίζει δυνατά και επιθετικά, θα είναι ήδη πολύ αργά, ενώ ο σύντροφος σου σε ένα περιστατικό διάρρηξης για παράδειγμα το πιθανότερο είναι να μην αντιληφθεί απολύτως τίποτα και να συνεχίσει ατάραχος τον ύπνο του!

Ο σκύλος άλλωστε χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, δημιουργεί μαζί του μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη σχέση και τα συναισθήματα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο είναι αμοιβαία. Και όσον αφορά την γυναίκα, η ύπαρξη του σκύλου ως το μοναδικό αρσενικό που δεν θα την προδώσει ποτέ, σίγουρα τον καθιστά στα μάτια της μοναδικό!

Κοιμόμαστε καλύτερα με τον σκύλο μας παρά με τους ερωτικούς συντρόφους, λένε οι επιστήμονες
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top