Phychoλογία

Ξεπέρασε τον αρνητισμό στη ζωή σου και νιώσε καλύτερα με τον εαυτό σου

Αμφιβολίες το μυαλό μου βασαζίνουνε πολλές. Τα λέγε ο Μυτιληναίος από παλιά. «Κλέβοντας» λίγη από τη δόξα του και αλλάζοντας ελαφρώς το περιεχόμενο του άσματος, είμαι σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσω μια εύχρηστη, αλλά ομολογουμένως απαιτητική μέθοδο για να απαλλαγείτε από τις αμφιβολίες και τον αρνητισμό που μας διακατέχει ΟΛΟΥΣ άμα την εμφανίσει μιας άσχημη τροπή στη ζωή μας.

#1 ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΗΣΗ

Δεν είναι ανάγκη κάθε δυσκολία να είναι αφορμή για αυτολύπηση. Ξέρω ότι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να περιμένουμε ένα μαγικό ραβδάκι και έναν σωτήρα (με τη μορφή ενός φίλου ή ενός ερωτικού ενδιαφέροντος) για να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, ώστε να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο τα πρόβληματά μας. Στην πραγματικότητα όμως αυτές είναι προσωρινές λύσεις που απλώς «κουκουλώνουν» το βασικότερο ζήτημα: δεν εμπιστευόμαστε τις δικές μας δυνάμεις. Αρπάξτε, λοιπόν, το σπαθί σας και βγείτε εκεί εξω να αντιμετωπίσετε τους δαίμονες Σας! Η λύση είναι αυτή, τόσο λυτρωτική και συνάμα τόσο δύσκολη.

#3 ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Αφού κατορθώσετε να επιτύχετε το πρώτο στάδιο, καιρός είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Θυμάστε την λαϊκή ρήση «ουδέν κακόν αμιγές καλού»; Ήρθε η ώρα να την εισαγάγετε στην καθημερινότητά σας. Τι μεγάλη σοφία που κρύβουν αυτές οι τέσσερις λέξεις. Καμία κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι καθαρά αρνητική ή θετική. Κατά βαση είναι ένα μάθημα που άλλοτε πρέπει να το μάθουμε με πιο εύκολο και άλλοτε με πιο δύσκολο τρόπο. Άρα η πεμπτουσία αυτής της συμβουλής είναι να μετατοπίσετε την οπτική γωνία και να δείτε τα αρνητικά ως ευλογίες μεταμφιεσμένες σε επίπονα μαθήματα.

#3 ΚΑΤΑΚΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΑΣ

Όχι, δεν αρκεί να τις αποδεχτείτε. Σκοπός είναι να τις έχετε του χεριού σας και να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τις τρέψετε σε δύναμη. «Τι θες να πεις αγαπητέ γκουρού τις αυτοβελτιωσης;», σας ακούω να με ρωτάτε. Και απαντώ: Όλοι έχουμε αδυναμίες. Ζηλεύουμε, φοβόμαστε, πονάμε. Το πρώτο βήμα είναι η αναγνώριση. Όταν λοιπόν μάθουμε για αυτές, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και να τις εκλογικεύσουμε. Με τον τρόπο αυτό, την επόμενη φορά που θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτές, θα έχουμε το προβάδισμα της γνώσης. Και μην ξεχνάτε η γνώση είναι πάντα δύναμη!

Έχοντας παλέψει και η ίδια με καταστάσεις και εμπόδια που θεωρούσα ανυπέρβλητα, μπορώ να σας ομολογήσω ότι το μυαλό μας είναι μια πανίσχυρη μηχανή που μπορεί να προγραμματιστεί με απλές αλλαγές στην προοπτική και την οπτική γωνία. Αυτός ο mini οδηγός είναι μια γλώσσα προγραμματισμού, ενας τρόπος να αναγομώσετε τα καλώδια του εγκεφάλου σας ώστε να βρίσκουν το θετικό σε κάθε κατάσταση.

Γράφει η Σοφία Παπαδοπούλου

Ξεπέρασε τον αρνητισμό στη ζωή σου και νιώσε καλύτερα με τον εαυτό σου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top