Κοινωνικά

Μια spoiler free άποψη για τη δευτερη σεζόν του 13 Reasons Why

Καλώς ήρθες πίσω στο Liberty High! Στο λύκειο που αυτοκτόνησε η Hannah Baker (Katherine Langford), προσπάθησε να το κάνει ο Alex Standall (Miles Heizer) και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές απορούμε πως δεν έχουν οδηγηθεί εκεί με τόση στενοχώρια και μιζέρια που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του σχολείου. Εδώ είμαστε στο Liberty High! Να παρακολουθήσουμε για δεύτερη σεζόν βιαστές και βιασμένους να παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα και εν γένει troubled teens για δεκατρία σχεδόν μονόωρα επεισόδια. Are you ready?

Σεναριακά βρισκόμαστε μόλις 5 μήνες μετά την αυτοκτονία της Hannah. Αφού παρακολουθήσαμε τις κασέτες με τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκτονία, να κάνουν βόλτες στην πρώτη σεζόν και υπήρξαμε μάρτυρες ίσως του πιο ευρηματικού τρόπου να εκδικηθείς μερικούς έφηβους στην ιστορία των teen dramas, πλέον είμαστε στον απόηχο όλου αυτού.

Παρακολουθούμε στενά την δίκη που εκτυλίσσεται ανάμεσα στην μητέρα της Hannah, Olivia Baker (Kate Walsh), κατά του Liberty High, κατηγορώντας το για το ότι δεν έδρασε, ώστε να αποτρέψει τον εκφοβισμό μιας μαθήτριας του και έπειτα την αυτοκτονία της. Σε αυτή την δίκη έρχονται να καταθέσουν όλοι οι γνώριμοί μας από την προηγούμενη σεζόν και ουσιαστικά μέσω αυτής της κατάθεσης και όχι μόνο, παίρνουμε μια γεύση σε ποια ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται αυτή την στιγμή. Μια δίκη που μας αποκαλύπτει πολλά για τη ζωή της Hannah που δεν γνωρίζαμε και έρχονται να ανατρέψουν την εικόνα του τέλειου θύματος που είχαν επιμελώς δημιουργήσει στο πρώτο μέρος.

Τι είναι αυτό που όμως σε κάνει να συνεχίσεις τη σειρά αυτή; Φυσικά και οι χαρακτήρες που έχει χτίσει από την προηγούμενη σεζόν. Μέσα σε δεκατρία επεισόδια η σειρά καταφέρνει να μετατρέψει τους θύτες σε θύματα και αντίστροφα, να δημιουργήσει παρέες και σχέσεις που ούτε μας είχαν περάσει από το μυαλό. Αυτό είναι και που μας κάνει να μην αναζητήσουμε να δούμε κάτι άλλο στην πλατφόρμα, τώρα που οι 13 λόγοι έχουν εξαντληθεί. Έχουμε «δεθεί» με τους ήρωες και θέλουμε να τους δούμε να προχωράνε και να αφήνουν πίσω τους αυτή την τραγωδία.

Όσο όμως παρακολουθείς και τα λεπτά τρέχουν είναι πολύ πιθανό να αναρωτηθείς αν το ενδιαφέρον σου έχει διατηρηθεί τώρα που έχει χαθεί η ιδιαιτερότητα της αφήγησης από την αποθανούσα. Οι δημιουργοί έχοντας προνοήσει, θίγουν πολλά φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα και με νέες σοκαριστικές εικόνες ενδοσχολικής και όχι μόνο βίας, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην μείνει η δεύτερη σεζόν στην σκιά των κασετών.

Θα ξεκινούσα να βλέπω 13 Reasons Why αν ξεκινούσε κατευθείαν από τη δεύτερη σεζόν; Δύσκολα, διότι δεν είχα ανάγκη να δω ένα ακόμη teen drama. Θα την παρατήσω στην τρίτη σεζόν; Εξίσου δύσκολα. Έχει στον πυρήνα της η σειρά μια αλήθεια που είναι τρομακτική και ταυτόχρονα εθιστική.

Μια spoiler free άποψη για τη δευτερη σεζόν του 13 Reasons Why
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top