Σπουδές

Μηχανογραφικό: Πώς να συμπληρωθεί σωστά για να μη βρεθεί κανείς… προ εκπλήξεως σε μια τυχαία σχολή

Οι πανελλήνιες εξετάσεις επιτέλους τελείωσαν και τόσοι οι μαθητές όσο και οι γονείς μπορείτε να αποχαιρετήσετε το πιο αγχωτικό κομμάτι της Γ’ λυκείου. Οι εξετάσεις αποτελούν πλέον παρελθόν και το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών ανοίγεται μπροστά τους. Όλοι οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, σε κάποια μαθήματα τα πήγαν καλύτερα, σε άλλα όχι τόσο. Το σημαντικό είναι ότι ολοκλήρωσαν αυτή τη δύσκολη αποστολή και αξίζουν συγχαρητήρια! Ωστόσο, υπάρχει μια επιπλέον εκκρεμότητα που ίσως είναι και το πιο καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση και επιτυχή εισαγωγή στο επιθυμητό πανεπιστήμιο: η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Μηχανογραφικό, the struggle is real 

Η διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δεν είναι τόσο απλή και αθώα όσο φαίνεται, γι’αυτό καταλήγει να προκαλεί άγχος τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους. Ο λόγος; Μα φυσικά, επειδή είναι το τελικό καθοριστικό βήμα για τη χάραξη της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ζωής των τελειόφοιτων- συγγνώμη που θα το πούμε, αλλά ναι, ο βαθμός των εξετάσεων από μόνος του δε λέει τίποτα. Πρέπει στρατηγικά να ληφθούν υπόψιν πολλές παράμετροι και καλό είναι να αποφεύγονται περιττά λάθη. Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες που έχουν για τη “σωστή” συμπλήρωση ενός μηχανογραφικού, στις οποίες ακόμη και οι καλύτεροι μαθητές βρέθηκαν προ εκπλήξεως με τη σχολή που κατέληξαν. Σ’ένα τόσο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, λοιπόν, η τυχόν προσθήκη ή η αφαίρεση μιας σχολής από ένα επιστημονικό πεδίο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στις βάσεις. Επομένως, το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι μαθητές είναι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους βασιζόμενοι στις βάσεις των προηγούμενων ετών. 

Οι βάσεις ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και κατά 2.000 μόρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανάλογα με τη δυσκολία των θεμάτων και τη ζήτηση των υποψηφίων. Είναι μια λίγο διαδικασία που μπερδεύει  και γι’αυτό υπάρχουν οι ειδικοί που να διευκολύνουν την κατάσταση, ώστε ο κάθε υποψήφιος να καταλάβει τι θέλει και να πάρει σωστές αποφάσεις για τη ζωή του. 

Επικοινώνησε με την ομάδα της LABORA εδώ

Labora saves the day

Εδώ εμφανίζεται η ομάδα της LABORA,  με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κότιο, ο οποίος έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και έχουν περάσει από τα χέρια του χιλιάδες μηχανογραφικά. Η ομάδα συμβούλων της LABORA αποτελείται από επαγγελματίες που γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο τους  και παρακολουθούν τις διακυμάνσεις των βάσεων, τις μεταβολές στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις τάσεις στις πανεπιστημιακές σχολές εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν βοηθήσει αμέτρητους μαθητές να βρουν τον δρόμο προς τις σχολές των ονείρων τους. Το Πρόγραμμα Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού της LABORA είναι σχεδιασμένο να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους, και να επιλέξουν τις κατάλληλες σχολές βάσει αυτών. Με εξειδικευμένες συμβουλές από τους ειδικούς της LABORA, οι μαθητές μπορούν να κάνουν μια προσωπική και σίγουρη επιλογή που θα τους οδηγήσει σε μια επιτυχημένη καριέρα. Οι μαθητές πρέπει να εξετάσουν τις προοπτικές καριέρας και τα επαγγελματικά δικαιώματα που προσφέρουν οι σχολές. Το πρόγραμμα της LABORA τους βοηθά να κατανοήσουν τις διάφορες επιλογές και να διαμορφώσουν μια στρατηγική για την καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

 Επικοινώνησε με την ομάδα της LABORA εδώ

LABORA = Επιτυχία 

Αμέτρητοι μαθητές έχουν καταφέρει να εισαχθούν στις σχολές των ονείρων τους με τη βοήθεια του προγράμματος της LABORA. Αυτό καθίσταται δυνατό, καθώς η εμπειρία της LABORA δεν περιορίζεται μόνο στην επιλογή της κατάλληλης σχολής, αλλά επεκτείνεται και σε μικρότερες ηλικίες, στις οποίες βοηθά μαθητές από την αποδοτική μελέτη και τη διαχείριση χρόνου έως την επιλογή κατεύθυνσης στις πρωτες τάξεις του Λυκείου. 

Μαρτυρίες από τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους καταδεικνύουν πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση για το μέλλον τους.

“Αμεσότητα, έξυπνη πληροφόρηση και ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Βάλαμε σε μια τάξη στο μυαλό μας τον τεράστιο όγκο πληροφοριών για τις σχολές και τα επαγγέλματα και φωτίσαμε όλες τις πτυχές του μηχανογραφικού. Ο τρόπος προσέγγισης των 2 παιδιών μου έως τώρα, μου δίνει τη σιγουριά να τους εμπιστευτώ και στο τρίτο παιδί μου τη φετινή δύσκολή για όλους χρονιά στη συμπλήρωση μηχανογραφικού”.

-Μαρία Παναγιωτίδου, ΜΗΤΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

Επικοινώνησε με την ομάδα της LABORA εδώ

Το Πρόγραμμα Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού της LABORA σε βοηθάει να κάνεις τις καλύτερες επιλογές σου και να επιλέξεις τις σπουδές που σου ταιριάζουν. Η LABORA προσφέρει μια ολοκληρωμένη στρατηγική συμπλήρωσης μηχανογραφικού που βοηθάει τους μαθητές να επιλέξουν τις καλύτερες σχολές για εκείνους, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα (κλίσεις, δεξιότητες, επαγγελματικές ευκαιρίες) αλλά και τις προοπτικές καριέρας. Με την υποστήριξη αυτή, οι μαθητές κάνουν το πρώτο βήμα για να χτίσουν ένα λαμπρό μέλλον. 

Επισκεφθείτε το labora.gr και μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες. 

 

Μηχανογραφικό: Πώς να συμπληρωθεί σωστά για να μη βρεθεί κανείς… προ εκπλήξεως σε μια τυχαία σχολή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top