Σούξου -Μούξου

Μην γυρίσεις σε πρώην επειδή απλώς αισθάνεσαι μόνος

Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσες να κάνεις! Πίστεψέ με! Λίγο το ζώδιό σου, λίγο ο ανάδρομος Ερμής, λίγο η ανασφάλεια, λίγο το αίσθημα της μοναξιάς και η φάση «Νιώθω μετέωρη όταν δεν έχω με κάποιον να ασχοληθώ» περιγράφουν λίγο πολύ την κατάσταση στην οποία ίσως έχει τύχει να βρεθείς κάποια στιγμή στη ζωή σου.

Σίγουρα το να νιώθεις μόνος δεν παλεύεται εύκολα. Είσαι ευάλωτος και επομένως επιρρεπής στο να επιλέξεις λάθος μονοπάτια. Τα πισωγυρίσματα δεν είναι και η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση ακριβώς γιατί είναι μια επιλογή ανάγκης και όχι πραγματικής θέλησης. Όμως, εσύ δεν καταλαβαίνεις από τέτοια. Θεωρείς πως τώρα που νιώθεις πιο μόνη από ποτέ, είναι η ευκαιρία να θυμηθείς παλιούς έρωτες και να ρίξεις ξανά τα δίχτυα σου με την ελπίδα να πιάσεις κάτι. Και αυτό το κάτι είναι συνήθως πρώην που μπορεί ακόμη να ενδιαφέρονται και άρα είναι διατεθειμένοι να γεμίσουν το κενό που εσύ νιώθεις.

Στην παγίδα του «ξαναγυρίζω στον πρώην» είναι πολύ πιθανόν να πέσουμε όταν νιώθουμε να μας κατακλύζει η μοναξιά, καθώς ένας πρώην αποτελεί πάντα την εύκολη λύση. Βέβαια, παίρνουμε το ρίσκο να φάμε τα μούτρα μας διότι το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να έχει προχωρήσει στη ζωή του ή πολύ απλά να μη γουστάρει πια την όλη φάση μεταξύ μας. Επομένως, με αυτό το σενάριο, έχουμε ηττηθεί πανηγυρικά και σίγουρα έχουμε πέσει στα μάτια του πρώην, χάνοντας και την τελευταία ελπίδα που είχαμε να είμαστε και πάλι μαζί του. Γιατί όπως και να το κάνουμε, και οι άντρες έχουν έναν εγωϊσμό που δεν τους επιτρέπει να συμβιβάζονται με τέτοιες καταστάσεις. Άπαξ και αντιληφθούν ότι τους «χρησιμοποίησες» ως αντικαταθλιπτικό μέσο, την έβαψες!

Από την άλλη, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί ο πρώην σε αυτό το κάλεσμα της επανένωσής σας και να καταφέρεις επιτέλους να καταπολεμήσεις και εσύ το αίσθημα της μοναξιάς. Με τον καιρό μπορεί να ζωντανέψουν αισθήματα που ένιωθες παλιά γι’ αυτόν τον άνθρωπο και να συνειδητοποιήσεις ότι τελικά ήθελες πραγματικά να είσαι μαζί του. Όμως, μπορεί να μην έρθουν έτσι τα πράγματα και να καταλήξεις να είσαι με κάποιον που δεν θέλεις πραγματικά ή που πείθεις τον εαυτό σου ότι τον θέλεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμείς είναι απλά να είσαι μαζί με κάποιον γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς την μοναξιά.

Ξέρεις, και η μοναξιά κάπου κάπου καλό μας κάνει. Μαθαίνεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου και αυτό είναι προϋπόθεση για να περνάς καλά και με άλλους ανθρώπους. Μην στηρίζεις τα πάντα σε μια σχέση και σε έναν άνθρωπο, αλλά μάθε να πατάς στα πόδια σου και να μην νιώθεις ανασφαλής όταν είσαι μόνος. Τότε μόνο θα είσαι σε θέση να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις στη ζωή σου και να νιώθεις καλά όπως και να είσαι.

Μην γυρίσεις σε πρώην επειδή απλώς αισθάνεσαι μόνος
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top